шум в мотора-525 тдс

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

шум в мотора-525 тдс

Мнение от drajevski » 21 Май 2009, 21:17

колеги филма е следния,чува се някво чукане[хлопане]в мотора,най добре се чува в ниските обороти.възможно ли е да е от маховика защото като сменях съединителя преди около година ми казаха че и маховика не е добре.

ентусиаст
Аватар

Мнение от WALL » 21 Май 2009, 23:29

Мненията са изтрити от WALL
Последна промяна WALL на 27 Юли 2009, 20:44, променена общо 1 път

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от drajevski » 31 Май 2009, 22:58

wall днес я пробвахме,значи това хлопане се чува само когато е на обороти,при леко подаване на газ изчезва.кво ще кажеш за демпферната шайба ама как да разбера със сигурнот дали е от нея

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 5er GT (f07) 530d xDrive

Мнение от hobotqnin » 02 Юни 2009, 8:25

WALL написа:Това чукане е много относително да се каже, дали е от маховик или от друго нещо. Най-малко така от разстояние без да се чуе шума... Ако си с ръчни скорости при натиснат съединител има ли го? Ако го няма то е от първичния вал/лагера на скоростната кутия. За такъв шум се слуша отгоре двигатела и отдолу в канал, дори има и специални слушалки... Маховика трябва да бие вибрации да има....

Здравейте колеги! Постоянно следа темите, защото имам подобен проблем, който се появи няколко месеца след като я купих и все още си го има, а съм ходил на 1000 места вече, и никой не може да каже на какво се дължи. имам едно особено чукане като на колегата и тракане от мотора( 525ТДС) предимно при загрял мотор. Като натисна съединителя нищо не се променя. Също така има едно колебание на оборотите 750-790, и тогава мотора притриса на някакви равни интервали, не постоянно. Дано някой може да помогне! Иначе колата върви като бясна, харчи в норми и всичко е наред. Може би е механичен проблема, знам ли.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от hobotqnin » 02 Юни 2009, 8:29

drajevski написа:wall днес я пробвахме,значи това хлопане се чува само когато е на обороти,при леко подаване на газ изчезва.кво ще кажеш за демпферната шайба ама как да разбера със сигурнот дали е от нея

Бележи я с един фулмастер отпред,през половината диаметър,и след това я запали и изгаси няколко пъти,за да разбереш дали се разместват о-пръстените които държат гумения тампон,макар че незнам до колко е ефектен тоя начин

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от drajevski » 05 Юни 2009, 19:31

hobotqnin написа:
drajevski написа:wall днес я пробвахме,значи това хлопане се чува само когато е на обороти,при леко подаване на газ изчезва.кво ще кажеш за демпферната шайба ама как да разбера със сигурнот дали е от нея

Бележи я с един фулмастер отпред,през половината диаметър,и след това я запали и изгаси няколко пъти,за да разбереш дали се разместват о-пръстените които държат гумения тампон,макар че незнам до колко е ефектен тоя начин
трябва ли да сваля тая шайба на която е ремъка на климата

Потребител
Аватар
Кара: BMW E46
Мечтае да кара: ///M-power

Мнение от ///M-Power » 06 Юни 2009, 0:12

И аз имам абсолутно сащия проблем и аз я карах на 1000 места и никои неможе да ми каже със сигорност какво е, на празен ход се чува някакво глухо клопане и като подам малко газ и изчезва иначе си върви и работи перфектно. Да аобавя че клопането се появява като позагрее двигатела и че не е 2.5тдс а 1.8тдс :help:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от drajevski » 06 Юни 2009, 21:42

загадка,аз имам чувството че е гнп-то.ще караме така докато се строши напално това което хлопа

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 730д
Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5

Мнение от Пресиян Василев » 06 Юни 2009, 21:47

drajevski написа:загадка,аз имам чувството че е гнп-то.ще караме така докато се строши напално това което хлопа
.Как гнп-то колега що за презумция ,сваляи ремьците и пали мотора да се разтовари демфера,нищо яудно и обтегача на 5-каналния ремьк да е проблемен ,сваляи ,гледаи ,слушаи.успех

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от drajevski » 06 Юни 2009, 23:35

presko79 написа:
drajevski написа:загадка,аз имам чувството че е гнп-то.ще караме така докато се строши напално това което хлопа
.Как гнп-то колега що за презумция ,сваляи ремьците и пали мотора да се разтовари демфера,нищо яудно и обтегача на 5-каналния ремьк да е проблемен ,сваляи ,гледаи ,слушаи.успех
може и тоя обтегач да е,защото ремъка сякаш не е обтегнат добре.като подам газ се изпава добре

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от hobotqnin » 07 Юни 2009, 21:04

presko79 написа:

за кой обтегач става въпрос колега,и какво значи да се разтовари демфера,от какво.Какъв ефект се постига.Мерси предварително

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 730д
Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5

Мнение от Пресиян Василев » 07 Юни 2009, 21:59

/quote]
за кой обтегач става въпрос колега,и какво значи да се разтовари демфера,от какво.Какъв ефект се постига.Мерси предварително[/quote] значи колега става вьпрос за следното ,шаибата на коляновия вал е двумасова т.е.с демпфер тя вьрти водна помпа генератор хидравлик барабар с 2 ролки ,климатика е с отделен 4 канален ремьк но от сьщата шаиба ,идеята е следната едната ролка е лагер обтегач и има амортисьор ,които е чест проблем на ТДС ако се свали 5-каналния ремьк ще се разтовари демпфера и ще проличи дали проблема е в него тои може да се оцени и визуално както и отегача,но мотора не бива да работи повече от минута две тьи като все пак няма да има водна помпа ,сьщо така може да се прецени има ли допьлнителни паразитни шумове от ролки или хидравлик и т.н.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от hobotqnin » 08 Юни 2009, 8:49

presko79 написа:/quote]
за кой обтегач става въпрос колега,и какво значи да се разтовари демфера,от какво.Какъв ефект се постига.Мерси предварително
значи колега става вьпрос за следното ,шаибата на коляновия вал е двумасова т.е.с демпфер тя вьрти водна помпа генератор хидравлик барабар с 2 ролки ,климатика е с отделен 4 канален ремьк но от сьщата шаиба ,идеята е следната едната ролка е лагер обтегач и има амортисьор ,които е чест проблем на ТДС ако се свали 5-каналния ремьк ще се разтовари демпфера и ще проличи дали проблема е в него тои може да се оцени и визуално както и отегача,но мотора не бива да работи повече от минута две тьи като все пак няма да има водна помпа ,сьщо така може да се прецени има ли допьлнителни паразитни шумове от ролки или хидравлик и т.н.[/quote]
горе долу ми стана ясно.Видимо амортисьорчето е омаслено,но ще опитам така както казваш.а нещо друго,освен ролката и демфера може ли да дава такъв проблем,като датчик на колянов вал или някои друг датчик,защото имам колебание на оборотите в граници:750-790

Потребител
Аватар
Кара: BMW E46
Мечтае да кара: ///M-power

Мнение от ///M-Power » 09 Юни 2009, 15:58

И това съм пробвал колега свалих всички ремъци отпред и пак не изчезва това проклето клопане и в ДАРУ КАР го карах и там ми казаха че трябва да се отвори мотора! Но нещо не ми е оферта пак и нещо не им вярвам много че и те са поизгладнели в тая криза :mhihi: и си търсат жертви за скъпи ремонти ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от sash0 » 09 Юни 2009, 16:09

Дано утре не вземе да се покаже някое бутало :mhihi:
ти сигурно си я караш пак ден за ден . По добре си го оправи това нещо за да не стане ремонта на цената на колата
Най мразим дизели и комбита
Цвета на бмв-то е без значение щом е черен

Следваща

Назад към E39