E39 525 TDS

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

Здравейте колеги!

Мнение от fiktivno » 15 Май 2009, 13:36

Здравейте колеги!
MULTIS MODIS FALLERE, SED UNO MODO EXITUM HABERE POSSUMUS
Aristotle (384 BC – 322 BC)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ///Mpower6967 » 15 Май 2009, 13:38

dbanchev написа:Колега всички от колегите тук споделят личен опит и мнение по въпроса! Ето и аз ще споделя моя опит натрупан за 2,5 г каране, та така взех моята 520и за 11 000лв откакто я карам съм сменил цялата предница- амортисйори+ всички носачи, водна помпа, термостат, демпфер предна дясна лагер главина, датчици колянов и разпределителен вал, масла ремъци и други консумативи оставям на страни. Та мисълта ми е че кола на 10+ год си иска своето, когато я купих беше в много добро състояние, нямаше забележка, но с времето си изникват проблеми. Така, че смело ако ти хареса нещо взимай не може всичко да предвиди човек! :)

Така е колега винаги има вариант от ремонти да си купиш още половин кола но ще ви кажа че понякога и коли за по 60 хил. лева се трошат жив пример едни приятел който си взе Е38 740 .. Иначе от към вървеж как е твойта ? Незнам кой ми разпрвяше че били много зле преди време имах една Е34-ка и разправят че тя вървяла повече от 39ки с М52 ?
Слабите се стремят към порядъка,силните владеят хаоса.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Мнение от spacepl » 15 Май 2009, 13:49

абе човек - КУПУВАЙ - като ти е легнала на сърцето, и да нямаш парите за ремонта пак ще ги намериш :) българина има странната способност да харчи повече отколкото изкарва, така че не се притеснявай

Дакела
Аватар
Кара: 02 525dA & 07 E90 N46B..
Мечтае да кара: F-22 Raptor
Детайли за колата: Стоковица със Стептроник и кожена гарнитура.

Мнение от DAEL » 15 Май 2009, 13:58

dbanchev написа:Колега всички от колегите тук споделят личен опит и мнение по въпроса! Ето и аз ще споделя моя опит натрупан за 2,5 г каране, та така взех моята 520и за 11 000лв откакто я карам съм сменил цялата предница- амортисйори+ всички носачи, водна помпа, термостат, демпфер предна дясна лагер главина, датчици колянов и разпределителен вал, масла ремъци и други консумативи оставям на страни. Та мисълта ми е че кола на 10+ год си иска своето, когато я купих беше в много добро състояние, нямаше забележка, но с времето си изникват проблеми. Така, че смело ако ти хареса нещо взимай не може всичко да предвиди човек! :)

Само, че тука става въпрос за ТДС! :winky:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Рейдж Ровър 4,4

Мнение от Mitaran » 15 Май 2009, 17:44

alibaba2222 написа:споко колега тдс-а е пушка вчера за пореден път отказа един приятел от бмв, някаква дюза умна ли е каква е не знам, 700 лв
успех с избора на тдс

а като сметнеш турбо, гнп, тази дюза и т.н. нещата стават много солени
или пък нова глава

ти верно си АЛАБАЛА...

що има хора дето нямат никва информация и само наизуст говорят незнам...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e65

Мнение от Воденичаров » 15 Май 2009, 17:55

Mitaran написа:
alibaba2222 написа:споко колега тдс-а е пушка вчера за пореден път отказа един приятел от бмв, някаква дюза умна ли е каква е не знам, 700 лв
успех с избора на тдс

или пък нова глава

ти верно си АЛАБАЛА...

Умна дюза за 700 лв е като е38 740 за 60 000лв :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от sash0 » 15 Май 2009, 18:57

Воденичаров написа:
Mitaran написа:
успех с избора на тдс

или пък нова глава

ти верно си АЛАБАЛА...

Умна дюза за 700 лв е като е38 740 за 60 000лв :)

изпревари ме за малко :mhihi: :mhihi:
но все пак си мисля че ако искаш е39 и нямаш много пари заделени настрана си вземи бензин защото със сигурност ще е на по-млко километри
Най мразим дизели и комбита
Цвета на бмв-то е без значение щом е черен

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW f10/3.0D

Мнение от Venkata » 15 Май 2009, 19:01

Трябва да си сигурен, че за 6-7000 лв. ще си навлечеш доста ядове на главата. Аз примерно не бих си дал колата под 14-15000 лв., при положение, че по нея за момента няма абсолютно никаква забележка. Купих я преди 2.5 години за 15000 лв. след това съм направил капиталовложение около 5-6000.00 лв., та сам си прави сметката.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 525 tds

Мнение от Dien » 15 Май 2009, 19:23

успех с избора на тдс

или пък нова глава

Ей "колега" много ги разбираш ти тези работи а ?
Колко "умни дюзи" си сменил , че знаеш и цена ...
А колко глави ?
Я по-добре си караи Голф-а ... Опел-а ...

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 525 tds ЧЕРНАТА ПИЧЕЛОВКА
Детайли за колата: С чио чипс :D

Мнение от **Novobraneca » 15 Май 2009, 20:23

Още като я купих и на втората седмица ми светна DDE и колата спря да върви, набира се като жигула. Отидох на диагностика и оп честио умна дюза само за скромните 390 левчета, дават ти я с портокол от БОШ и вземат твоята за части или рециклиране и до една седмица ти се обаждат от БОШ и ти връщат 50лв за тоята дюза ;)
ШЕСТАКА СИ Е ШЕСТАК ;) [OO==[|][|]==OO] ;)
Продавам E39 523I на части viewtopic.php?f=15&t=206351&p=2266070#p2266070

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото запали

Мнение от NAPSTERS » 15 Май 2009, 23:37

колкото и да се гледа една кола при покупката, голяма доза си е късмет. ТДС-са е хубав мотор, но е цяло щастие да уцелиш читав и добре подържан , 20-ката може да е мъртва ама не е толкова претенциозна и без сегменти пак ше пали и ше върви ;)
когато умен човек спори с глупак, спорят двама глупаци.
http://www.vbox7.com/play:a44cbadb
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Рейдж Ровър 4,4

Мнение от Mitaran » 16 Май 2009, 9:04

наизуст говорят незнам...[/quote]

Умна дюза за 700 лв е като е38 740 за 60 000лв :)[/quote]

:mhihi: мммууууахахахах мойто е служебно идея нямам колко са дали ;)

Мойта умната я сменях в Бургас, от Пит Стопа и беше 280 кинта с намалението.
Самата идея, че си купуваме стари коли, предполага, че и двигателите няма да са кой знае к'во, Но поне "спецовете" дето говорят наизуст да имат предвид, че като влезне някой тук, и пита нещо, то той очаква отговори от СПЕЦОВЕ, или патили, или ЗНаещи, а не отговори наисуст ей така колкото да броим мения... Поне аз като питам за нещо и като ми отговорите го смятам за сериозно менние.... незнам другите как са...
ТДС а и 20ката са адски пекани двигатели, самия факт че ги слагат в наще коли говори за това. просто късемта си е късмет тва е.
За толко малко кинти вероятността да те прекарат е по голяма... а нали знаеш, че не ние избираме колите, а те нас.... :bchug:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 525tds

ре

Мнение от bera » 29 Май 2009, 16:25

Колега, виж 12 годишна кола е всичко "тръгва" по малко ама си отива колата, двигателя има голям ресурс ако не е карана от някой ненормалник и е подържан. Иначе тук ударено там смачкано, скъсано скърца тук таме...нормално е...ще си ги оправиш тея по дребните неща докато и имаш мерак като си я купиш гледай двигателчето да е добре като я купуваш прочети задължително една тема имаше преди да купим кола какво трябва да гледаме....виж дали двигателя е добре диагностика и направи и си прецени ,иначе и аз съм виждал оферти за 7-8 хил. разцъкай и си прецени...

ПС
вземи някой приятел който разбира с тебе като ходите на оглед.

Предишна

Назад към E39