Евалата на собственика на сребриста софийска Е46-ца купе 320
Модератори: mitaka7, Общи модератори
43 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
Относно последния пост- Да, кофти е да използвам думата колегиалност в такива случаи. Но съм я използвал съзнателно и на място. Защо? - БГ КАТ ОРГАН...
И вярно е има и такива случаи... Веднъж от Стара Загора пътувайки към Сливен влязох между 5-6 бързащи коли и си ме хвана страх като ги гледах какви изпреварвания правеха. Спрях в Нова Загора на една спирка да им дам преднина на ненормалниците и накарах едни полицаи да се напикаят от смях като им обясних защо съм спрял на спирката...
И вярно е има и такива случаи... Веднъж от Стара Загора пътувайки към Сливен влязох между 5-6 бързащи коли и си ме хвана страх като ги гледах какви изпреварвания правеха. Спрях в Нова Загора на една спирка да им дам преднина на ненормалниците и накарах едни полицаи да се напикаят от смях като им обясних защо съм спрял на спирката...

- стан
- старши ентусиаст
-
- Кара: '94 Opel Corsa B
Leon написа:Полицаите по българските пътища не застават с цел превенция на катастрофи! Единствената цел е облагодетелтстване - или на държавата чрез актове или лично. Последните промени в закона доказват това - ако си платиш на време по електронен път няма отнети точки. Не че не ми харесва това, но зад него прозира единствената мотивация за бързо прибиране на пари без оглед на нарушенията. Така че, колеги, не разваляйте темата с критики към предупредилия друг за полицаи... Превишената скорост е най-малкия проблем по пътищата. Ужасното състояние на последните, липсата на маркировка, липсата на технически контрол над състоянието на автомобилите... мога да изброявам още. В цял свят рисковоте места са с камери, обозначени са и толкова. Да не говорим,че почти няма малоумни ограничения, с каквито е пълно тук и няма начин да не си нарушител в някакъв момент...
Точно така

- Superexstatic
- младши ентусиаст
-
radio_manbg написа:сега колеги и аз ще разкажа как докато се возех с един приятел в следствие на подобна "колегиалност" от моито приятелче (които караше) спрямо друг такъв бързащ... се наложи да вадим почти безжизнени тела....
Пред около четири години си караме по подбалканският (след отбивката за елин пелин) и бяхме някъде с около 80. Бяхме минали преди около 5-10 минути от там и знаехме че има полицай след около 2 км.
Както и да е карахме си спокоино и си лафехме когато шофера ми вика:
- Гледай го тоя маистор как се е залетял зад нас...
при което погледнах и видях как някаква кола "долит доста бързо до нас"
Моито приятелче чукна аварийни няколко пъти последователно и мина за малко в средна лента, момчетата в другата кола се усетиха и намалиха... така след около 500 метра подминахме полицайте и това каточели беше знак за тези зад нас да ударят педала на газта в ламарина... подминаха ни и продължиха да ускоряват като бързо се отдалечаваха от нас... ние продължихме да си караме с около 80 и да си лафим... след няколко завоя Приятелчето дето караше наби разко спирачки и заковахме аз го погледнах тъпо и му викам - аре бе кво направи??? за какво спря така изкара ми акъла...
След няколко секунди се окупти и вика:
- Закарай колата по нагоре на правата и я сложи по в банкета на лявата лента на аварийни и габарити че тук са си е*али ...... в този момент ми направи впечетление че стоповете ни осветяваха диря на спирачка а в канавката в ляво имаше разцепен бор и се чуваха някви странни звуци...
Паркирахме колата както го мислихме и се върнахме на бегом - в канавката (след като слязахме) седеше същата тази кола на която приятелчето ми съвсем "колегиално" направи услуга преди около 800 метра а вътре седяха две момчета на около 22-24 години и едва дишаха...
Колата беше бавария Е39 .... тъмно син металик със софийска регистрация...
Момчетата оживяха, но с цената на доста травми. От своя страна моя приятел и до ден днешен когато стане на въпрос за тази случка си бие главата защо е постъпил така след като ако беше оставил полицайте да ги спрат и да им пишат я акт я да им земата пари то това не би се случило. От както е станало това му повтарям че няма как да знае как биха се развили нещата ... но факт е че нещата както се развиха беше след неговата намеса....
Колегиално е да слезеш/спреш за да помогнеш на човек в нужда (макар в БГ и това да е упорочено вече) колегиално е да предупредиш останалите шофиори че пред теб колите са спрели/задръстване да тогава бии едни авариини за да знаят тея зад теб така пазиш и тях и себеси...
Не е Колегиално да спестиш Акт на този които нарушава закона толкова грубо защото същият може да е пиян друсан да е убиец крадец... същият може на следващият ден да прескочи мантинелата/бордяра и да кацне в твоита кола докато караш децата си на детска градина или приятелката на работа или....
Говорите за КОЛЕГИАЛНОСТ а дори не знаете какво значи това... Не е колегиално да оставиш един такъв бурсук да се юрка .... защото тогава къде е колегиалността към тези като мен дето карат с нормална скорост. пускайки бабаита то тои после на мен ще светка и мен ще притиска...
Сигурно ще ме нахраните но това е мое мнение и смятам че всеки поне малко от малко трябва да се замисли преди да направи ЕВАЛА на поредният БЪРЗАЩ!
Поздрави и успешен ден
+1

Хора....чета, чета и какво???...поредния бързащ...пиян……..надрусан……това не било колегиалност...и какво ли не!!!!! Ако обичате не се излагайте и не ми говорете, че всичките вия не бързащите цял живот сте карали с 90км.!!!!
Второто което искам да подчертая дебело е че 90% от катастрофите стават не от това, че караме колите си бързо.......а от това че просто в тези коли седят малоумници които 1 не могат да карат!!!! И 2 още по големи малоумници които нямат възможност да си подържат колите ама летят със бързите си кошници!!! Ето затова стават катастрофите а не защото колегата ме е предупредил , че има полиция!!!!!!
Само на последно място да ви отбележа и попитам…….. някои от вас не бързащите дали си е направил труда сам за себе си да види колко нарушения е направил на пътя София-Варна?????? Където съм ги броил че има над 50-60 напълно безсмислени ограничения на главния път 50км/ч и 40км/ч…..и че ако ги спазите всичките трябва да стигнете евентуално във Варна на 10-я час…………………..
Ама както и да е……..Карайте както си искате. И като не искате да помагате поне не пречете на околните.
Второто което искам да подчертая дебело е че 90% от катастрофите стават не от това, че караме колите си бързо.......а от това че просто в тези коли седят малоумници които 1 не могат да карат!!!! И 2 още по големи малоумници които нямат възможност да си подържат колите ама летят със бързите си кошници!!! Ето затова стават катастрофите а не защото колегата ме е предупредил , че има полиция!!!!!!
Само на последно място да ви отбележа и попитам…….. някои от вас не бързащите дали си е направил труда сам за себе си да види колко нарушения е направил на пътя София-Варна?????? Където съм ги броил че има над 50-60 напълно безсмислени ограничения на главния път 50км/ч и 40км/ч…..и че ако ги спазите всичките трябва да стигнете евентуално във Варна на 10-я час…………………..
Ама както и да е……..Карайте както си искате. И като не искате да помагате поне не пречете на околните.
lubenti написа:Хора....чета, чета и какво???...поредния бързащ...пиян……..надрусан……това не било колегиалност...и какво ли не!!!!! Ако обичате не се излагайте и не ми говорете, че всичките вия не бързащите цял живот сте карали с 90км.!!!!

Почти съм сигурен че цитираните 90% от катастрофите са ЗАРАДИ превишена скорост. Затова сутрин вися кат парцал по 5 минути на зоопарка и е пълно с "нормални" шофьори минаващи със 90 покрай мен. И накрая кво.... изнервям се и тръгвам, разчитайки на отсрещния да "намали". Ако си караха с ограничението нали се сещаш че такъв проблем няма да има. И всички ще могат да се включват, престрояват и т.н. НЕ знам защо българите си мислят че ако постоянно натискаш, престрояваш, пререждаш се стига по бързо. Истината е че едно организирано движение е много по ефективно от хаоса в момента.
Ама какво ли се хабя да обяснявам. Ограничение от 40км/ч по пътя Сф-Варна не помня да съм виждал. Обикновенно са си 60.... ама както и да е. Може би има смисъл да са там ограниченията. От твоя гледна точка нямат, ама от гледна точка на учителката ми по химия, дето я блъсна мерцедес на такова кръстовище и умря заедно с децата си, и баща си в колата. Тя какво да каже, ако можеше?
"деебем и тъпите му ограничения от 60, дето не позволяват на хората да си карат с 200. Деебем и тъпата му държава и малоумницете дето се тътрят с 90"
lubenti написа:Само на последно място да ви отбележа и попитам…….. някои от вас не бързащите дали си е направил труда сам за себе си да види колко нарушения е направил на пътя София-Варна?????? Където съм ги броил че има над 50-60 напълно безсмислени ограничения на главния път 50км/ч и 40км/ч…..и че ако ги спазите всичките трябва да стигнете евентуално във Варна на 10-я час…………………..
Не е точно така. Преди време от едно радио /забравих кое точно/ си бяха направили следния експеримент: тръгват две коли, еднакви по параметри. Едната кара в ограниченията на скоростта, с реверанс от 10-15 км над тях, където позволява пътя. Другата кара с максимална скорост за отсечките, без да се съобразява с ограниченията. Разликата им на пристигане във Варна беше под 30 минути.
Сега, през голямата почивка в началото на Май месец, точно така тръгнахме с две коли до Варна. Едната беше Тойота Корола, другата карах аз БМВ е36. Королата си пердашеше както си иска, а тъй като никога не ми е напълно изправна колата и имах няколко нещица по окачването за смяна, както и един тампон на двигателя за смяна, аз си карах спокойно, безгрижно и възможно най-безопасно по пътя. Королата спира 2 пъти, аз спирах два пъти, изпреварих ги на Лукойла на Търново, засякохме се на хепито преди Търговище, пийнахме кафенце и отпрашихме.
На Пикадили във Варна пристигнахме с разлика от 5-10 минути.
През целия път имаше страшен трафик, особено около София и Търново. Но пак си пристигнахме за 6 часа с почивките, само едната от които беше поне 30 минути.
А, имаше и една готина случка по пътя.

Едвам спирам аз, защото тогава водех и полицая търчи след колата. "Ще пишем акт", "Ама закъде толкова сте се разбързали" и т.н. Аз му казах да пише и да не ме занимава, като не пропуснах да го избъзикам, че на това тъпо ограничение няма начин да не са се заложи и те. И тоя както се беше напекъл и ми беше взел документите, само ми разправя: "Ми то за тая скорост, трябва да пишем акт сега... ама... няма да го пишем, защото сте дама. Ако някой от господата в колата караше, нямаше да му се размине".
Тия, моите приятели го храниха до Варна и обратно, че и още го споменават, че прощава по полова принадлежност.

- стан
- старши ентусиаст
-
- Кара: '94 Opel Corsa B
Истината е че едно организирано движение е много по ефективно от хаоса в момента.
Тук си абсолютно прав, в града със силене само ще се сменят накладки и дискове по-често а може и да стане много по-страшно.
- horhef
- младши ентусиаст
-
- Кара: каручки
Хора да обърнахте внимание на това, че темата е малко старичка?
Иначе съм съгласен с ферди. Има една приказка: бързай бавно

Иначе съм съгласен с ферди. Има една приказка: бързай бавно
- ивчо3
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318is, 1995 м42
В темата не става въпрос кой колко бързо ще стигне от точка А до точка Б. Рядко ми се случва да бързам занякъде и въпреки това не се съобразявам с ограниченията, защото ме побърква карането по правилата, или по-точно пенсионерското шофиране. Напълно издивявам когато някой ме вози с тези смешни скорости. Винаги когато имам възможност предпочитам да си карам моята кола, въпреки че мога съвсем спокойно да се придвижа като пасажер в други коли. Единствено когато се возя ми прави кеф когато шофьора е някой изрод зад волана. Така поне няма да заспя. А тези ограничения на скоростта 130-140 км/час на магистрала са повече от опасни. Под 180 км/час буквално заспивам зад волана и имам чувство, че съм спрял.
- horhef
- младши ентусиаст
-
- Кара: каручки
ивчо3 написа:В темата не става въпрос кой колко бързо ще стигне от точка А до точка Б. Рядко ми се случва да бързам занякъде и въпреки това не се съобразявам с ограниченията, защото ме побърква карането по правилата, или по-точно пенсионерското шофиране. Напълно издивявам когато някой ме вози с тези смешни скорости. Винаги когато имам възможност предпочитам да си карам моята кола, въпреки че мога съвсем спокойно да се придвижа като пасажер в други коли. Единствено когато се возя ми прави кеф когато шофьора е някой изрод зад волана. Така поне няма да заспя. А тези ограничения на скоростта 130-140 км/час на магистрала са повече от опасни. Под 180 км/час буквално заспивам зад волана и имам чувство, че съм спрял.

- Benedetto
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 compact
nthnl написа:.... но закона е написан за да се СПАЗВА и важи за ВСИЧКИ!
Добре, ама ти чете ли първия пост в темата. Куките са спрели аудито, и що... Взели ли са му точки - не. Глобили ли са го - ако стабилния рушвет го смяташ за вид глоба...е, не е. Така че с тези предупреждения единствено се предотвратява пълненето на гушите на милиционерите.
Ако доверието в милиционерите се повиши, тези предупреждения няма да ги има. Но дотогава хората ще си присветкат, ще се предупреждават и така.
Аз лично не вярвам, че някой от пишещите в тази тема биха си позволили подобни скорости извън магистарала или в натоварени улици.
radio_manbg написа:...От както е станало това му повтарям че няма как да знае как биха се развили нещата ... но факт е че нещата както се развиха беше след неговата намеса....
.....
На твоя приятел му казваш само едно име, ако има подобни терзания - Максим. Точка. Историята я знаете всички. Мен ме е гнус дори да пиша за нея.
- RIDDICK
- младши ентусиаст
-
- Кара: F10 525D
- Мечтае да кара: M5
- Детайли за колата: Всичко необходимо за комфорт и удоволствие....
Escape написа:lubenti написа:Хора....чета, чета и какво???...поредния бързащ...пиян……..надрусан……това не било колегиалност...и какво ли не!!!!! Ако обичате не се излагайте и не ми говорете, че всичките вия не бързащите цял живот сте карали с 90км.!!!!
айде пак глупости. Замислял ли си се, че ако и ти караше с ограниченията нямаше да има хора които те засичат при престрояване. Едно е да караш със 130 по магистралата и да се изнесе пред теб некой таралясник със 100 (трябва само леко да чукнеш спирачката), ама съвсем друго е да летиш със 170 да речем и някой да ти се изнесе в платното. Само дето човечеца може да е погледнал в огледалото и да си бил на 300 метра. В огледалото не се вижда скороста на задния
иначе по твоята дефиниция той е "малоуника" който не може да кара.
Почти съм сигурен че цитираните 90% от катастрофите са ЗАРАДИ превишена скорост. Затова сутрин вися кат парцал по 5 минути на зоопарка и е пълно с "нормални" шофьори минаващи със 90 покрай мен. И накрая кво.... изнервям се и тръгвам, разчитайки на отсрещния да "намали". Ако си караха с ограничението нали се сещаш че такъв проблем няма да има. И всички ще могат да се включват, престрояват и т.н. НЕ знам защо българите си мислят че ако постоянно натискаш, престрояваш, пререждаш се стига по бързо. Истината е че едно организирано движение е много по ефективно от хаоса в момента.
Ама какво ли се хабя да обяснявам. Ограничение от 40км/ч по пътя Сф-Варна не помня да съм виждал. Обикновенно са си 60.... ама както и да е. Може би има смисъл да са там ограниченията. От твоя гледна точка нямат, ама от гледна точка на учителката ми по химия, дето я блъсна мерцедес на такова кръстовище и умря заедно с децата си, и баща си в колата. Тя какво да каже, ако можеше?
"деебем и тъпите му ограничения от 60, дето не позволяват на хората да си карат с 200. Деебем и тъпата му държава и малоумницете дето се тътрят с 90"

- nik4o_83
- младши ентусиаст
-
- Кара: на ток
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
nelim написа:Още една точка за сребристите Е46-ци
Евала на колегата от Хасково, той си знае кой е, ако чете форума едно голямо БЛАГОДАРЯ и ЕВАЛА, нека ми пише.
Случката е следната, прибирам се от София към Пловдив днес между 19 и 20 часа.
Малко след тунела спуках задна лява и спрях да я сменям, колегата с хасковско Е46 единствен спря, попита ме какъв е проблема, имам ли резервна гума и след като му благодарих и обясних че ще се справя си тръгна, ЕВАЛА на такива колеги, изкефих се максимално на случката, смених си за 5 минути гумата и си продължих, до Пловдив нямах никакви проблеми и просто се кефя как още има хора като колегата, мерси отново.
Евала за постъпката, но аз бих казал друго - нещата ще се оправят тогава и само тогава, когато хората почнат да спират да помагат и на другите марки автомобили на пътя, не само на марката или модела автомобил, който карат....
Аз лично много се кефя, когато някой колега (някоя баварийка) ми даде път, но е тъпо, че ми прави път само заради факта, че карам като неговата кола.... не мислите ли, че съм прав?
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
nik4o_83 написа:nelim написа:Още една точка за сребристите Е46-ци
Евала на колегата от Хасково, той си знае кой е, ако чете форума едно голямо БЛАГОДАРЯ и ЕВАЛА, нека ми пише.
Случката е следната, прибирам се от София към Пловдив днес между 19 и 20 часа.
Малко след тунела спуках задна лява и спрях да я сменям, колегата с хасковско Е46 единствен спря, попита ме какъв е проблема, имам ли резервна гума и след като му благодарих и обясних че ще се справя си тръгна, ЕВАЛА на такива колеги, изкефих се максимално на случката, смених си за 5 минути гумата и си продължих, до Пловдив нямах никакви проблеми и просто се кефя как още има хора като колегата, мерси отново.
Евала за постъпката, но аз бих казал друго - нещата ще се оправят тогава и само тогава, когато хората почнат да спират да помагат и на другите марки автомобили на пътя, не само на марката или модела автомобил, който карат....
Аз лично много се кефя, когато някой колега (някоя баварийка) ми даде път, но е тъпо, че ми прави път само заради факта, че карам като неговата кола.... не мислите ли, че съм прав?
Колега...не винаги трябва да се помага...вчера спирам на Опел Кадет в канавка....до него бус...пробва да го тегли.
До тук добре!
Обаче шофьора на кадета беше толкова пиян, ама толкова пиян, че не знаеше къде се намира!!
Разбира се поговорих с шофьора на буса и се разбрахме да не го вадим, а да си го оставим в канавката, където е много по-безопасен за мен, за теб и за всички останали!
5 минути по-късно говорих с дежурния на КАТ, за да му обясня къде точно е Кадета...да идат да го видят дали няма нужда от нещо

- nik4o_83
- младши ентусиаст
-
- Кара: на ток
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
Много правилно си направил, че си отказал помощ и си звъннал в КАТ.
Важното е, че все пак си спрял да видиш за какво става на въпрос.
Кво да кажа - евала ти правя
Важното е, че все пак си спрял да видиш за какво става на въпрос.
Кво да кажа - евала ти правя

43 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3