антенките за Тв от е38 на е39 ???

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 525d вагон

антенките за Тв от е38 на е39 ???

Мнение от map13 » 21 Апр 2009, 13:46

Колега щото нямам тези антени и реших да си ги взема .... но нови за е39 се оказаха колкото съм дал до сега за навигацията а тези от е38 много ама много по евтини ... та въпроса ми е някой знае ли самата антена която я дават за е38 дали ще пасне на буксата е39 ?!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 525d вагон

Мнение от map13 » 26 Май 2009, 15:25

:arrow:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 525 tds

Мнение от Dien » 26 Май 2009, 15:29

Аз моите антени за TV ги взех от една Е38-ца пасват си не е проблем ...
До колкото знам , няма разлика в TV антените м/у голяма и малка навигация ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Мнение от mad_presley » 26 Май 2009, 19:21

Какво имаш предвид под "много евтини", това за цени от магазина ли говорим?
Иначе са си 1:1 тези на Е38 и на Е39.

Общо взето, ако оригинално в колата ти е имало антени от двете страни на колонките, ти трябват само двете тапчета като тези :
Изображение

Въпреки че дори и без тях си лови телевизиите :D

EDIT: Сега видях в крос референса, че антената от лявата колонка не става от Е39 на Е38 http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=65&fg=30

Cross-reference за номер 1 от схемата: http://www.realoem.com/bmw/partxref.do? ... showeur=on

Cross-reference за номер 2 от схемата: http://www.realoem.com/bmw/partxref.do? ... showeur=on
Последна промяна mad_presley на 26 Май 2009, 20:02, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E70 4.0d и F15 M50d
Мечтае да кара: BMW

Мнение от M_krika » 26 Май 2009, 19:45

Колега mad_presley имам един въпрос то4но към теб ,понеже знам 4е си слагал навигация а твоята кола е нямала фабри4но,та въпроса ми е следния аз имах антени и от двете страни на коката само 4е като взимах кабелите от колегата anzak взех и телестар 4ерна котиика като тази която се намира от дясно в колонката(пасажерската) отка4их моите антени и от тогава немога да заклю4а колата от клз4а ,алармата се включва постояно и на борд компа индикатора (коли4ката) е с отворени врати без багажник.Черната антена несъм я зака4ал само свалих моите за радиото и другата така като гледам е не6то за алармата .Имам и един друг въпрос зна4и за навито имам : малкия дисплей,кабелите,тв модула радио модула,МК2 и МК3 GPS приемник и антена и фабри4ен 4еинджър които никаде не пасва има ли разлика в тях за навигация чеинджъра и другия по ръбатия.И последно :mhihi: от каде мамка му се захранва тая навигация искормил съм си колата цялата и карам така 2 седмици без да разбрах от каде се взима ток за нея,имам по кабелите които са от е38 две черни букси които никаде не се вързват а на моята кола е бяла и само една до 4еинджъра която идва от другата страна минава под една пласмаса на багажника и отива при релетата ако ме разбере6 ЕВАЛА :uups:
Rise Of The Machines-Only The Strong Will Survive

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от mad_presley » 26 Май 2009, 19:56

M_krika написа:..аз имах антени и от двете страни на коката..

Върни си твоите и вържи кабелите за тях, като сложиш само усилвтелите, които съм показал на снимката по-горе.

M_krika написа: от каде мамка му се захранва тая навигация искормил съм си колата цялата и карам така 2 седмици без да разбрах от каде се взима ток за нея,имам по кабелите които са от е38 две черни букси които никаде не се вързват а на моята кола е бяла и само една до 4еинджъра която идва от другата страна минава под една пласмаса на багажника и отива при релетата ако ме разбере6 ЕВАЛА :uups:

Захранва се точно от бялата букса с дебелия червено/зелен кабел.Откачаш твоята от багажника и закачаш тази на навигацията.Същото важи и за черната букса ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от M_krika » 26 Май 2009, 20:13

mad_presley написа:Върни си твоите и вържи кабелите за тях, като сложиш само усилвтелите, които съм показал на снимката по-горе.

Така и направих веднага 6том разбрах 4е не6то се прецака но ни6то не се полу4ава,данеби колата и клю4а да не се познават не6то ,макар 4е няма6е да мога да паля мисля

mad_presley написа:Захранва се точно от бялата букса с дебелия червено/зелен кабел.Откачаш твоята от багажника и закачаш тази на навигацията.Същото важи и за черната букса ;)

Зна4и на колата ми има една бяла а на кабелите за навито има две 4ерни една по-дебела и една тънка на колата ми е по-дебелата която от едната страна е закриглена а от другата стра има засе4ка на 4ерната засе4ката е от горе и непасва :roll:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Мнение от spacepl » 26 Май 2009, 21:38

като си пред колата, задна лява колона - усилватела на антената - вътре е и антената на алармата, върни си твоето и ще си заключваш колата :) аз сега там съм с две, с моето и с едно от Е38 за да мога да включа усилватела за антена на ТВ :)

ПС: задължително и твоя стария ант.усилвател и новия трябва да имат хубава маса иначе не работят

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от mad_presley » 26 Май 2009, 21:59

spacepl написа:като си пред колата, задна лява колона - усилватела на антената - вътре е и антената на алармата, върни си твоето и ще си заключваш колата :) аз сега там съм с две, с моето и с едно от Е38 за да мога да включа усилватела за антена на ТВ :)

ПС: задължително и твоя стария ант.усилвател и новия трябва да имат хубава маса иначе не работят

Дааа, аз като си няма аларма и тази подробност ми се губи :D Ама то на самата антенка си пише EWS и трябва да се досетиш, че работата ще е такава :D

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от M_krika » 26 Май 2009, 22:45

Колеги аз съм се досетил веднага след като ги отка4их и неможах да заклю4а колата и ми светнаха индикацийте за отворени врати свързах на ново МОИТЕ си антени и не6тата не се промениха.
spacepl аз като взимах кабелите от колегата anzak тои ме посъветва да се обърна за помо6 към теб разбирам 4е и ти си с оригиналната аларма аз сега моята съм я изклзючил с малкото клю4е има ли някакъв вариант клю4а и колата да не се познават :?:
Ако може и ти да деде6 малко акъл по въпроса със захранването как да стане 6те съм много благоарен.Аз се се6там за един вариант но тои е свързан със закупуването на другите кабели които са от другата страна на купето за6тото от там идва сега захранването за 4еинджъра ми но за него са необходими 4 кабела а като гледам тия 4ерните букси на едната има вързани 8или9 а на другата малката мисля 4е бяха 4 вие с колегата mad_presley сте минали по този път и предполагам сте се цблъскали с тези проблеми преди мен и като гледам краините резултати сте се справили прекрасно :dummy:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Dien » 27 Май 2009, 16:22

Колега преди седмица и аз си монтирах навигацията ...

Изображение
И аз като теб бях си разглобил колата :)

Изображение

имах малък проблем с ТВ антените , но добавих само "кутийките"
които @mad_presley е показъл и нямам проблеми.
ТВ-то си хваща много добре !
Но непипах големите кутии които са на колконките , просто добавих другите м/у големите и стъклото...

Изображение
Захранването се взима от двуредната букса ( X322 ) която е монтирана на левия калник
откачаш буксата която отива напред и закачаш твойта
при мен се получи трябва да стане и при теб ...
Трябва да огледаш дали съответстват основните кабели ...
червено/зелен ;
бяло/виолетов ;
бял/черен ;
I- BUS> бял/сив/жълт;
сив/червен

Всички кафеви кабели са маса ( - ) трябв да ги монтираш здраво на подходящото място ( под стопа има шпилка с гайки )
ако някаде по инсталацията имаш за захранване
бяло/червен кабел, то той трябва да се влючи към бяло/виолетовия...
Успех !
8)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от M_krika » 27 Май 2009, 18:16

Колега няма6 си напредстава колко ми помогна мисъл така да се каже в събота 6те има монтаж(дай Боже) вси4ко да стане както трябва
МЕРСИ много Dien 6те запомня помо6та ти :bchug:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Dien » 27 Май 2009, 18:23

M_krika написа:Колега няма6 си напредстава колко ми помогна мисъл така да се каже в събота 6те има монтаж(дай Боже) вси4ко да стане както трябва
МЕРСИ много Dien 6те запомня помо6та ти :bchug:

Ако има някакви проблеми , можеш да ми звъннеш 0889101125
дано да мога да помогна ...
8)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от M_krika » 27 Май 2009, 20:20

Дано не се наложи колега ,дано вси4ко мине наред но за всеки слу4аи 6те запи6а номера ти

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от M_krika » 31 Май 2009, 21:13

Колеги няква аномалия се слу4ва МК2 тръгва слагам диск но монитора не тръгва ни6то не изкарва нито картина нито звук

Следваща

Назад към E39