Черен пушек при рязко подаване на газ 525тдс.

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Ntalanov » 27 Май 2009, 10:00

дизела пуши черно при недостик на въздух,вижте въздушния филтър

СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
Аватар
Мечтае да кара: Е38 740IL

Мнение от LiTtLeRoCk » 27 Май 2009, 15:38

Ntalanov написа:дизела пуши черно при недостик на въздух,вижте въздушния филтър

Недостиг на въздух имаше но не от въздушния филтър а от сцепено(5см цепка)на маркуча който е от турбото до интерколера.Проблема с кадежа беше отстранен сега прикадява и то малко ама към 4500об което според мен е нормално.
Но има едно нещо което ми прави впечатление като отвъртим капачката на разширителното казанче и водата почва да излиза от там а колата няма никакви признаци към прегряване капачката е сменена и тя.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Ntalanov » 27 Май 2009, 16:07

Нормално е колега водата да излиза малко,защото ситемата работи под налягане и като махнеш капачката налягането пада а температурата се покачва и водата леко кипва,но ако постоянно извира е възможно да прави въздушна възглавница.Пробвайте с хубаво обезвъздушаване

СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
Аватар

Мнение от LiTtLeRoCk » 27 Май 2009, 16:12

Ntalanov написа:Нормално е колега водата да излиза малко,защото ситемата работи под налягане и като махнеш капачката налягането пада а температурата се покачва и водата леко кипва,но ако постоянно извира е възможно да прави въздушна възглавница.Пробвайте с хубаво обезвъздушаване
Не извира постоянно а само при отваряне на капачката на разширителния съд.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Ntalanov » 27 Май 2009, 16:16

Пробвай при отворена капачка дай малко газ и ако водата започне да се пребира малко значи нямаш проблем.

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Тежка

Мнение от Ненко Вранков » 27 Май 2009, 16:16

1. Да де... при загрял мотор е нормално да стане така като отвориш капачката. В момента има ли още проблеми с прегряване?
2. Като сте "оправили" сцепения маркуч на турбото, вървежа оправи ли се, или още няма мощност?

СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
Аватар

Мнение от LiTtLeRoCk » 27 Май 2009, 16:21

dj_ennsy_1 написа:1. Да де... при загрял мотор е нормално да стане така като отвориш капачката. В момента има ли още проблеми с прегряване?
2. Като сте "оправили" сцепения маркуч на турбото, вървежа оправи ли се, или още няма мощност?

Като оправих маркуча и вървежа се оправи и кадежа изчезна всичко си дойде на мястото сега вече с вървежа кахъри няма все си мисля че ако главта е спукана или е духнала гарнитура нямаше да върви и да си работи нормално а сега двигателя си мърка само в събота за по сигурно ще му изкормя водната помпа и ще я сменим.Ами днес цял ден бръмчах ме тук там да намерим такъв маркуч и нямахме проблеми със загряване или вървеж.

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Тежка

Мнение от Ненко Вранков » 27 Май 2009, 16:27

В такъв случай не пипай водната помпа... има логика от дефектирало турбо да поагрява мотора... карайте я така и ако няма дертове не я пипайте. Радвам се, че се оказа дребен проблема :) Знам какво е да не е наред кораба... болен съм наравно с нея...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 27 Май 2009, 22:18

Мани не бъркайте лайното (водната помпа) да не се разсмърди. Ако започне да "губи" вода и няма теч тогава вече имате проблем с издухала глава/гарнитура. Сериозно ви казвам не барайте. :)

Утре пътувам към Сливен и на връщане може да се отбия в Ст. З. да ви видя с този ТДС какво се мъчите :) Малката Скала - драсни един тел на ЛС и ако не закъснявам ще се отбия да пием по кола и да раздуем. ;)

П.С.

Няма да съм с БМВ-то ама голям прас нали?

Поздрави

Иво Андреев
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

Предишна

Назад към E34