Дискове и Накладки за Е39 - мнения
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Дискове АТЕ Power Disk + накладки ATE, предни, някъде към 430 лв. бяха. Преди две седмици смяната и май пак ми тресе при скорост над 100 км.ч., уж ги пазих тия дискове....
оригинални?
преглеждайки темата от начало до край, май скъпото пак излиза по-евтино или да си сменят с оригинални в сервиза на бмв. Има ли някой който е сменял дискове и накладки и сега година по-късно да е доволен?
- plam81
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 2.5ТДС->330D Automat Tourin
- Мечтае да кара: М5
Предни дискове и накладки Текстар-с отстъпка 250лв.
Тресенето във волана изчезна само за 3-4 месеца,сега пак е по старому.
Тресенето във волана изчезна само за 3-4 месеца,сега пак е по старому.
ре
И аз съм така,сложих си предни дискове и накладки Текстар и тресенето изчезна за около 3-4 месеца и сега пак започна да тресе ,хем ги пазих първите 400км.Май-май не са много читави тия Текстар.Сега пак трябва да сменям с нови и се чудя и се мая какви да са ,оригиналните са нереално скъпи или да си ги пазарувам от чужбина? 

- i4koo
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520 M52
- Мечтае да кара: M5
Колеги ,аз също съм с Текстар , дискове и накладки ,и вече повече от година и половина нямам грижи 

Нищо лично ,Просто бизнес !
още
днес проверих - Jurid дискове и накладки (оригинални за първоначално влагане) както ми обясниха, излизат заедно с работата и датчиците 410лв.
Оригинална смяна на предни дискове, накладки, датчик в бмв е 750лв. В1 плаща се по-малко сега и след 3-4 месеца проблеми и с втора смяна сме пак на цената на оригинални:
В2 палщаш всичко на куп - за оригинални и минаваш със същата сума, но с едно ходене
Оригинална смяна на предни дискове, накладки, датчик в бмв е 750лв. В1 плаща се по-малко сега и след 3-4 месеца проблеми и с втора смяна сме пак на цената на оригинални:
В2 палщаш всичко на куп - за оригинални и минаваш със същата сума, но с едно ходене

- plam81
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 2.5ТДС->330D Automat Tourin
- Мечтае да кара: М5
Re: ре
zillius написа:И аз съм така,сложих си предни дискове и накладки Текстар и тресенето изчезна за около 3-4 месеца и сега пак започна да тресе ,хем ги пазих първите 400км.Май-май не са много читави тия Текстар.Сега пак трябва да сменям с нови и се чудя и се мая какви да са ,оригиналните са нереално скъпи или да си ги пазарувам от чужбина?
A тампоните на предните носачи как са ти?
Моите и преди и сега си имат малък луфт.
Но ако беше от тях нямаше да се оправи при смяната на дисковете.
ре
Всичко по предницата ми е чисто ново,не виждам друга причина да ми подскача волана при спиране,а и напоследък започнаха и да свирят накладките.
- Karlo
- младши ентусиаст
-
- Кара: '97 Е39 M52B20
Може ли някой да ме светне коя е марката дискове, които не ръждясват
(бомбетата имам предвид), че е доста неприятно нови дискове месец
след като са сложени да ръждясат като нещо на 10 год.
А гледам на "по-хубавите" коли няма такъв проблем...
Ако някой е уцелил и вярната комбинация диск/накладка, при която
няма свирене, нека да сподели.

- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Моите АТЕ заминаха в коша. Сега с Zimermann и накладки АТЕ, добре е, около 400 км им навътрях и внимателно с педала. Спира без грешка. Ще видим за в бъдеще.
- El Diablo
- старши ентусиаст
-
- Кара: E70
Karlo написа:Може ли някой да ме светне коя е марката дискове, които не ръждясват
и при мене така, смених ги и след месец два до сега, ръжда се 1 са дисковете от завода смех..
а
аз смених дисковете и накладките септември и още седат като нови а сеага требва пак да сменям накладките.всичко е на АТЕ.А за цени на лс 

******Colin McRae 1968-2007******

http://www.vbox7.com/play:6781825e

- Georgieff
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е91 325i N53
1 година след смяната:
По препоръка на колегата ICE сложих предни дискове Брембо Макс. Накладки ОМП не можах да си намеря, и сложихме Jurid.
Брембо Макс е поцинкован и няма нужда да се поцинкова при монтажа, следователно и не ръждясва. Предните ми спирачки все още са като нови на външен вид.
Отзад сложих АТЕ дискове и Jurid накладки, като преди монтажа поцинковахме дисковете. Зимата явно успя да се справи с част от цинка, но ръждата е съвсем малко.
Малко след смяната обслужихме и спирачните апарати (20-30 лв от Дару кар струва ремонтния комплект).
Като спиране съм адски доволен от колата, по-добри спирачки никога не съм имал. Тресене или нестабилност при спиране също не съм забелязал.
При следващата смяна със сигурност ще пробвам ОМП.
Бях сложил Текстар на старата ми кола - 520и - свиреха като на стар москвич - внимавайте с Текстар и АТЕ - явно е пълно с ментета - има значение от кого пазарувате.
Успех и пишете тук за резултата след смяната.
По препоръка на колегата ICE сложих предни дискове Брембо Макс. Накладки ОМП не можах да си намеря, и сложихме Jurid.
Брембо Макс е поцинкован и няма нужда да се поцинкова при монтажа, следователно и не ръждясва. Предните ми спирачки все още са като нови на външен вид.
Отзад сложих АТЕ дискове и Jurid накладки, като преди монтажа поцинковахме дисковете. Зимата явно успя да се справи с част от цинка, но ръждата е съвсем малко.
Малко след смяната обслужихме и спирачните апарати (20-30 лв от Дару кар струва ремонтния комплект).
Като спиране съм адски доволен от колата, по-добри спирачки никога не съм имал. Тресене или нестабилност при спиране също не съм забелязал.
При следващата смяна със сигурност ще пробвам ОМП.
Бях сложил Текстар на старата ми кола - 520и - свиреха като на стар москвич - внимавайте с Текстар и АТЕ - явно е пълно с ментета - има значение от кого пазарувате.
Успех и пишете тук за резултата след смяната.
Touring & windsurf club
- bulletspeed
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e39 540IA m62b44 e36 320i m50b20
- Мечтае да кара: m1
Здравейте колеги, скоро смених накладките дисковете не съм ги барал защото си бяха ок,но купих някакви накладки АКЕБОНО предни били много яки ,много здрави и т.н и наистина колата спира супер обаче скарцам като трамвай. накладките предните бяха някаде към 100лв с отстъпка без датчик некви японски обаче скарцат едно приятелче си купи за около 50-тина лева и нема никакво скарцане.