ремонт на лаит модула
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
ремонт на лаит модула
турса човек за ремонт на лаит модула в Пловдив. някои да знае? ако не Пл тога къде найблиско?
казаха ми че е развален понеже без да натисна спирачката лампата отзад свети сеедно е натисната а пък мигачите всичките работат а тракат ускорено сеедно някои от тях е изгорял!
мерси колеги за помоща
казаха ми че е развален понеже без да натисна спирачката лампата отзад свети сеедно е натисната а пък мигачите всичките работат а тракат ускорено сеедно някои от тях е изгорял!
мерси колеги за помоща
бах мааму....яко е сгъбил тоя модул......виж ако примерно ти светеше някой "дълъг" фар,щях да ти го оправя,ма за тва си нямам идея
Относно спирачката,на повечето автомобили има един датчик на педала който се нарича стоп-машинка......когато той дефектира или не светят изобщо стоповете или светят постоянно!
За мигачите,прегледай всички крушки,може някоя да е пред изгаряне и да ебава системата.....цъка ли бързо,значи някоя от лампите не бачка

Относно спирачката,на повечето автомобили има един датчик на педала който се нарича стоп-машинка......когато той дефектира или не светят изобщо стоповете или светят постоянно!
За мигачите,прегледай всички крушки,може някоя да е пред изгаряне и да ебава системата.....цъка ли бързо,значи някоя от лампите не бачка
Re: :-)
aliensk написа:дайте повече инфо за този стоп модул куде се намира и как да го провера
намира се в краката на пасажера...долу вдясно
Потърси с търсачката......има милиони теми изписано
- joropc
- младши ентусиаст
-
- Кара: 03'BMW525DA;06'BMWX5 3.0DSportpaket
- Мечтае да кара: Волга комби
aliensk написа:а може ли само единия стоп да прави проблем от тази машинка?
Да може.Проблема ти е в стоп машинката(както казва колегата по-горе) а не в модула.......25-30 лева от Ауто+(не е от най-оригиналните ама върши работа

жъ мъ прощава колегата aliensk,ама нищо не му се разбира.
Работят ли мигачите или не ? Ако работят има ли проблем ?
Ако не са ти наред мигачите или цъкат по-бързо - модула е на път да си замине.
Ако е модула разбира се - няма оправя такива проблеми - обикновено може да се ремонтира ако свети някои фар постоянно ( изгърмели MOSFET-и са причината ),но такива random функции надали имат оправия.
Работят ли мигачите или не ? Ако работят има ли проблем ?
Ако не са ти наред мигачите или цъкат по-бързо - модула е на път да си замине.
Ако е модула разбира се - няма оправя такива проблеми - обикновено може да се ремонтира ако свети някои фар постоянно ( изгърмели MOSFET-и са причината ),но такива random функции надали имат оправия.
:-)
сега ше поясна
не знам дали е лаит модула и дали тва с мигача има опщо с стопа.
работата е че мигачите штракат по ускорено обаче всичките работат. но, когато пускам на хаварийни тога щракането е с нормална честота.
пук са стопа проблема е че свети постойано единия а другия си работи съсвем нормално.
надявам се сега съм по разбирлив :-)
не знам дали е лаит модула и дали тва с мигача има опщо с стопа.
работата е че мигачите штракат по ускорено обаче всичките работат. но, когато пускам на хаварийни тога щракането е с нормална честота.
пук са стопа проблема е че свети постойано единия а другия си работи съсвем нормално.
надявам се сега съм по разбирлив :-)
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
Ти по-добре кажи дали си сменял нещо по колата, като табло, LCM или някой друг модул, защото твоята работа ужасно много ми прилича на некодирано за твоята кола ECU.
Абсолютно по същия начин се държеше LCM, който не е кодиран за моята кола.
Абсолютно по същия начин се държеше LCM, който не е кодиран за моята кола.
:-)
не ништо не съм сменял. но пък скоро акумулатора ми замина и стоя малко време без ток. как да разбера дали има нужда от кодиране?
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
aliensk написа:не ништо не съм сменял. но пък скоро акумулатора ми замина и стоя малко време без ток. как да разбера дали има нужда от кодиране?
Със сигурност ти трябва диагностика с GT1 или INPA преди да започнеш да сменяш каквото и да било.Може да се наложи единствено прекодиране и всичко да си дойде на мястото.Даже съм на 80% сигурен, че това ще реши проблема

- nightdriver
- ентусиаст
-
- Кара: 530da turing
13 мнения
• Страница 1 от 1