проблем с водния радиатор
Модератор: Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
проблем с водния радиатор
Здравейте колеги търсих ,но не намерих като моя проблем.От около 2
месеца се появи това нещо водния радиатор се надува в долния десен край и то така че беше изкочил от щипките за щастие не се спука .Свалих го и много внимателно го натиснах да се прибере но днес отново гледам взел да се надува.Проблем с загряване не съм имал стрелката седи малко преди 12 виското /уж/си работи антифриза е бистър няма боклуци.Като я взех всичко беше ок ама сега не смея да завия капачката на разширителния казан ,че да не прави налягане. Двигателя мисля се води М51 /525 тдс.Някой има ли идея от какво се получава?
месеца се появи това нещо водния радиатор се надува в долния десен край и то така че беше изкочил от щипките за щастие не се спука .Свалих го и много внимателно го натиснах да се прибере но днес отново гледам взел да се надува.Проблем с загряване не съм имал стрелката седи малко преди 12 виското /уж/си работи антифриза е бистър няма боклуци.Като я взех всичко беше ок ама сега не смея да завия капачката на разширителния казан ,че да не прави налягане. Двигателя мисля се води М51 /525 тдс.Някой има ли идея от какво се получава?
- predel
- ентусиаст
-
- Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
- Мечтае да кара: КА-50
Гледам, че никой не пише... аз мисля, че може да почнеш точно както си почнал... с капачката на разширителния съд. Тази капачка работи при налягане от 1,4 бара и затова системата се казва, че работи под налягане (за да се предотврати "кипването" на течностите при различни височини и да се осигури еднаква температура на двг-то). ако не е от там... филма може да се окаже гаден... не ти го пожелавам.
Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера 

- Иван Стоянов
- младши ентусиаст
-
Маркучите много ли са твърди?Ако са лошо!Принципно по пътя на логиката налягане в затворена система се получава от температура или
нагнетявана.При твоя случай температурата отпада,остава да нагнетява през главата или нещо от сорта.
нагнетявана.При твоя случай температурата отпада,остава да нагнетява през главата или нещо от сорта.

- Иван Стоянов
- младши ентусиаст
-
Ми разходи се и си вземи радиатор втора ръка или нов макар че е скъпичък и мисля че всичко ще си дойде на мястоtraveler2 написа:към Иван Стоянов не колега маркучите са си меки

и работи и капачката е завита както трябва!!!!!
- 6inline
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Disco 300Tdi
- Иван Стоянов
- младши ентусиаст
-
traveler2 написа:Радиатора е BEHR личи че е сменян но не от мен така я взех а маркучите съм ги тествал при загрял двигател и затворена система
Еми остава да пробваш с друг радиатор.Успех

- predel
- ентусиаст
-
- Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
- Мечтае да кара: КА-50
Специално за филма... ами може да надува от двигателя, това се установява с анализ на охладителната течност - има ли наличие на газ в нея...
Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера 

- kraininski
- ентусиаст
-
- Кара: 530d
или просто паровъздушния клапан в капачката не отваря при 1.4 бара от там налягането е по-високо и съответно го отнася радиатора
"And You'll Always Be My Whore Cause You're The One That I Adore"
12 мнения
• Страница 1 от 1