Полицаи налитат на бой.
Модератори: mitaka7, Общи модератори
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- ивчо3
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318is, 1995 м42
Полицаи налитат на бой.
Случката, която ще разкажа не е много актуална, от преди 3 години. Тогава работех в кв. "Стрелбище" съвсем близо до южния парк на ул. "Нишава". Както повечето от вас знаят "нишава" свършва на ТЕ-образното кръстовище с бул. "Петко Ю.Тодоров". Самото кръстовище е регулирано със светофар, по бул. "Петко тодоров" и само пешеходен светофар с бутон за пускане от пешеходците откъм "Нишава". Безброй много пъти съм излизал с кола от "Нишава" и правя десен, или ляв завой по "Петко Тодоров". Един ден също така направих десен завой и след 100 метра хоп- стоп палката на полицай, не катаджия прикрил се зад дърво. Като се огледах, видях и ладата, качена на тротоара, за съжаление нямам спомен дали беше полицейска, или лична, в която седяха още двама полицаи. Оня, който ме спря, на видима възраст около 20 години, без дори да се представи направо ми каза да си дам документите за проверка и да сляза, защото ще ми пишат акт за нарушение- минаване на червено?! Аз съм достатъчно наясно на какво съм минал, нали е само за пешеходци и съвсем спокойно обясних, че не е необходимо да изчакам зелената светлина за пешеходците, за да мина с колата. Тъпия полицай ми се изрепчи- ти не ми обяснявай какъв е светофара, мина на червено и ще ти пишем акт. Реших да го ударя на майтап. Казах: -Нямаше пешеходци, които да натиснат бутона, а ръката ми не е достатъчно дълга за да го стигна, както съм в колата от лявата страна. Оня започна да се нерви още повече. - Сега няма да се отървеш от акта, ще питаме този човек какъв е светофара и той ще потвърди, че мина на червено. Огледах се и видях един сульо в цивилно облекло, който наблюдаваше разговора. Сега тъпия полицай и мръсник и мене ме изкара от нерви и направо му заявих да ми пише акт и аз ще го обжалвам, а некомпетентното мнения на суляка изобщо не ме интересува. Сега вече полицая едва се сдържаше да ме удари в главата, юмруците му се стиснаха и понечи да замахне за удар, но с бързината на светкавица старшия полицай, който беше седнал в ладата, изскочи навън и хвана за ръката другия. Нова беше умно от негова страна, защото беше посред бял ден и навън имаше не малко хора, които можеха да бъдат свидетели на нанасяне на побой от служебно лице. Аз бях решил в случай, че ме удари да го съдя до дупка. Тогава дъртия започна да ми се мазни. Вика ми: - Момче, ние сме добри хора, моля те дай нещо да се почерпим по една ракия за твое здраве и да ти дам документите. Видях с какви хора си имах работа и как за малко не ме пребиха за нищо. Извадих 10 лв. и с презрение ги подметнах на седалката, след което с благословията на полицаите продължих пътя си. Това не е единствения случай, който съм имал на същото място. Малко след първия инцидент по същия начин ме спряха за проверка, но бяха други полицаи. За разлика от първите, този, който ме спря не се криеше, представи се както му е реда и поиска документите за проверка. Дадох ги, полицая внимателно ги прегледа и каза, че съм направил нарушение- минаване на червено. Направо му заявих да ми пише акт и аз ще го обжалвам. Тогава полицая омекна и каза: Вие не се ли движихте по бул. "Петко Тодоров"? Не, казах аз, направих десен завой от "Нишава". Тогава с нескрито презрение и силен замах ми хвърли документите през прозореца и нищо повече не каза.
- hemicharger
- старши ентусиаст
-
- Кара: всичко на колела
- Детайли за колата: E38 IAL 07.2001
Колега, дали е пешеходен сфетофар или не - нямаш право да преминаваш на червена светлина
Относно постъпката на полицая, в такива моменти полудявам от яд че ако му вкарам един ъпрекът рискувам да ме побъркат после.

Относно постъпката на полицая, в такива моменти полудявам от яд че ако му вкарам един ъпрекът рискувам да ме побъркат после.
Drugs... rock 'n' roll... bad-ass vegas whores... late-night booty calls... shiny disco balls...
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
- ивчо3
- старши ентусиаст
-
hemicharger написа:......
Това не е вярно. С този светофар са длъжни да се съобразяват само пешеходците. Когато няма кой да натисне бутона, аз ли да сляза от колата? Нека в темата да има още мнения, относно преминаване на този тип светофари, ако някой има възможност на копира пасаж от правилника за движение по пътищата, касаещ този случай. И защо не ми написаха акт, като са прави?
saleen написа:....
Нямам намерение да споря с теб какъв е основния замисъл на темата. Щом си решил за себе си, така да бъде. Някъде да прочете нещо, с което да оплювам полицаите? Или май нещо не си разбрал? Или отправяш иронична забележка към hemicharger?

hemicharger написа:Колега, дали е пешеходен сфетофар или не - нямаш право да преминаваш на червена светлина![]()
Не знаеш за какво кръстовище става на въпрос...
Към улицата от която излиза колегата, няма обърнат светофар, т.е. той единствено трябва да осигури предимство на преминаващите по булеварда.. Друг е въпроса, че въпросния пешеходен светофар е малко недомислен... А полицаите го обичат много и доста заработват от хора които не си знаят правата...
- hemicharger
- старши ентусиаст
-
- Кара: всичко на колела
- Детайли за колата: E38 IAL 07.2001
blackgod написа:hemicharger написа:Колега, дали е пешеходен сфетофар или не - нямаш право да преминаваш на червена светлина![]()
Към улицата от която излиза колегата, няма обърнат светофар, т.е. той единствено трябва да осигури предимство на преминаващите по булеварда.. Друг е въпроса, че въпросния пешеходен светофар е малко недомислен... А полицаите го обичат много и доста заработват от хора които не си знаят правата...
Сетих се за кой светофар става въпрос... до магазина на Платан
Drugs... rock 'n' roll... bad-ass vegas whores... late-night booty calls... shiny disco balls...
- ивчо3
- старши ентусиаст
-
blackgod написа:hemicharger написа:Колега, дали е пешеходен сфетофар или не - нямаш право да преминаваш на червена светлина![]()
Точно така. Пълна недомислица е този светофар и на друго място не съм виждал такова нещо. Зимно време на това кръстовище стават много катастрофи, първо защото светофара се регулира с бутон и излизащите он "Нишава" автомобили едва потеглят на заледения участък, другите не могат да спрат и така.
- ивчо3
- старши ентусиаст
-
ивчо3 написа:blackgod написа:hemicharger написа:Колега, дали е пешеходен сфетофар или не - нямаш право да преминаваш на червена светлина![]()
Точно така. Пълна недомислица е този светофар и на друго място не съм виждал такова нещо. Зимно време на това кръстовище стават много катастрофи, първо защото светофара се регулира с бутон и излизащите от "Нишава" автомобили едва потеглят на заледения участък, другите не могат да спрат и така.
- DAEL
- Дакела
-
- Кара: 02 525dA & 07 E90 N46B..
- Мечтае да кара: F-22 Raptor
- Детайли за колата: Стоковица със Стептроник и кожена гарнитура.
ивчо3 написа:blackgod написа:hemicharger написа:Колега, дали е пешеходен сфетофар или не - нямаш право да преминаваш на червена светлина![]()
Точно така. Пълна недомислица е този светофар и на друго място не съм виждал такова нещо. Зимно време на това кръстовище стават много катастрофи, първо защото светофара се регулира с бутон и излизащите он "Нишава" автомобили едва потеглят на заледения участък, другите не могат да спрат и така.
Същия тъп светофар го има и до 36-то училище, и мен са ме спирали за същото, ама без последствия, защото си знаех правата

- стан
- старши ентусиаст
-
- Кара: '94 Opel Corsa B
saleen написа:Тя темата не е за това кой е виновен, а да оплюем дружно полицаите
Общо взето да, очевидно е че гнусния милиционер е виновен
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
стан написа:saleen написа:Тя темата не е за това кой е виновен, а да оплюем дружно полицаите
Даааа, ето за това говорим

Никой не мое ма връне на селу!
saleen написа:стан написа:saleen написа:Тя темата не е за това кой е виновен, а да оплюем дружно полицаите
Даааа, ето за това говорим
Какво очакваш като 99% от твоите колеги са комплексирани боклуци и това е факт! Едва ги търпя.
(И да имам основателни причини и случаи, не е просто защото е модерно :> А иначе съм доста позитивен дори.. )
- saleen
- старши ентусиаст
-
И сега четат и си посипват главите с пепел предполагам
Всяко стадо си има мърша, не само нашето 

Никой не мое ма връне на селу!
- ивчо3
- старши ентусиаст
-
saleen написа:И сега четат и си посипват главите с пепел предполагамВсяко стадо си има мърша, не само нашето
Да оставим полицаите на мира. Не са виновни те, а системата, която ги прави да бъдат такива. До сега никога не ме е спирал полицай към пътна полиция за нарушение, което не съм направил, е може да има изключения.
saleen написа:И сега четат и си посипват главите с пепел предполагамВсяко стадо си има мърша, не само нашето
Забелязал съм, че това ви е любимия лаф
Неможе да се отрече, и във вашето стадо има читави

Не съм съгласен, че системата ги прави такива, по-скоро на там се ориентират предимно определен тип хора.....
както и да е, наистина това е безсмислена полемика, надявам се скоро да им вдигнат заплатите и да почнат да стават и те хора
btw,
http://www.dnes.bg/article.php?id=71688&ok
това не е ли първия горе-долу справедливо осъден униформен-убиец от 20 години насам?
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2