Ъпгрейд на спирачки.
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
Ъпгрейд на спирачки.
Знам, че имаше някъде тема за това, но не я намерих, за това пускам нова!
Смятам да слагам спирачни дискове и апарати от 535 или 540.Първото, което ми прави впечатление е, че дисковете за 535 са с размера на 520 296X22
Аз си мислех, че 535 и 540 са с еднакви дискове.Както и да е, ако наистина е така, значи ще слагам от 540.
Въпросът ми е, какъв е минималния размер джанти, за дискове от 540 с размер на диска 324X30.15-ски знам, че със сигурност няма да станат, по скоро ме интересува, дали ще ми влязат сегашните 16-ки.
Смятам да слагам спирачни дискове и апарати от 535 или 540.Първото, което ми прави впечатление е, че дисковете за 535 са с размера на 520 296X22
Аз си мислех, че 535 и 540 са с еднакви дискове.Както и да е, ако наистина е така, значи ще слагам от 540.
Въпросът ми е, какъв е минималния размер джанти, за дискове от 540 с размер на диска 324X30.15-ски знам, че със сигурност няма да станат, по скоро ме интересува, дали ще ми влязат сегашните 16-ки.
- safety car F1
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e61 n52b30
Минималния размер за джанти при тези дискове е 16цола.Не знам за 535,но 530d с 540i са с еднакви дискове отпред 

- El Diablo
- старши ентусиаст
-
- Кара: E70
ми старата кола на АИСА сега на боби, отпред и отзад беше с дискове от 750 Li нещо от този сорт, и си караше зимата с 16ки така че няма проблем
жалко че не може с 15ки, любимите ми жантии

жалко че не може с 15ки, любимите ми жантии

- mad_presley
- старши ентусиаст
-
safety car F1 написа:Минималния размер за джанти при тези дискове е 16цола.Не знам за 535,но 530d с 540i са с еднакви дискове отпред
535 предни дискове, номер 13 от схемата: http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=34&fg=05
540 предни дискове, номер 13 от схемата: http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=34&fg=05
И 520 предни дискове номер 13 от схемата: http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=34&fg=05
Според RealOEM, дисковете на 535 и на 520 са с размер 296X22.И на мен ми е много странна тази работа, но така са дадени

Re: Ъпгрейд на спирачки.
mad_presley написа:Знам, че имаше някъде тема за това, но не я намерих, за това пускам нова!
Аз направих тая гимнастика миналата година. Минималния размер е 16 цоала. Сега карам със фабрични 16-ки и всичко е ОК. Успех, ще останеш доволен.
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
ja написа:Аз направих тая гимнастика миналата година. Минималния размер е 16 цоала. Сега карам със фабрични 16-ки и всичко е ОК. Успех, ще останеш доволен.
Mерси колега

Знаех, че някой тук я беше правил тази интервенция, но забравих, че беше ти.Някакви проблеми при смяната имаше ли?
Още един въпрос, щом дисковете на 530d и на 540i са с еднакъв диаметър, как стои въпросът с апаратите, пак еднакви ли са?
mad_presley написа:ja написа:Аз направих тая гимнастика миналата година. Минималния размер е 16 цоала. Сега карам със фабрични 16-ки и всичко е ОК. Успех, ще останеш доволен.
Mерси колега![]()
Знаех, че някой тук я беше правил тази интервенция, но забравих, че беше ти.Някакви проблеми при смяната имаше ли?
Още един въпрос, щом дисковете на 530d и на 540i са с еднакъв диаметър, как стои въпросът с апаратите, пак еднакви ли са?
Аз сложих от 540i, никакви проблеми при смяната. Работа за около 30 мин. За другите модели не съм много сигурен, но мисля че всички дискове за Е39 влизат без проблеми с изключение на М-ковите.
Съвета ми е да правиш ъпгрейда с дискове и апарати от един модел, за да избегнеш изненади.
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
ja написа:Съвета ми е да правиш ъпгрейда с дискове и апарати от един модел, за да избегнеш изненади.
Мисълта ми беше, дали спирачките на 540 и на 530d са еднакви като дискове, апарати и качество.
То е ясно, че ако ще вземам такива ще са само от една кола, просто искам да взема по-добрите, а и 530d ще ми е по-лесно да намеря на части

mad_presley написа:ja написа:Съвета ми е да правиш ъпгрейда с дискове и апарати от един модел, за да избегнеш изненади.
Мисълта ми беше, дали спирачките на 540 и на 530d са еднакви като дискове, апарати и качество.
То е ясно, че ако ще вземам такива ще са само от една кола, просто искам да взема по-добрите, а и 530d ще ми е по-лесно да намеря на части
Ами незнам, човек. Може би в Дару кар ще могат да ти кажат ако се обадиш.
11 мнения
• Страница 1 от 1