от автоматик към ръчка ?

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Аватар
Кара: E34

Мнение от ivan. » 25 Май 2009, 16:30

santo_bansko написа:
Djelebov написа:Аз си изтеглих на ZF упътванията за ремонт на:
5hp19
5hp24
5hp30
6hp26

и не намирам нищо сложно в цялата процедура по rebuild-a, обяснено е като за малоумници. Не знам как седи въпроса с частите (феродови, метални дискчета, band-ве...) , но ако някой му се занимава, ще му пратя линк.
Извинявам се, че поизлязах от темата

Пращай :winky:
А,за 5hp18?
За хп18 го имаше някъде във форума.Бях пуснал и една тема със снимки на вътрешностите на тази кутия,ако ви се занимава с ремонта може да я доразвием-ще помагам с каквото мога.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е46 325ci кабрио - М3 реплика
Мечтае да кара: Mercedes S Class Coupe/Convertible

Мнение от Djelebov » 27 Май 2009, 10:38

ivan. написа:
santo_bansko написа:
Djelebov написа:Аз си изтеглих на ZF упътванията за ремонт на:
5hp19
5hp24
5hp30
6hp26

и не намирам нищо сложно в цялата процедура по rebuild-a, обяснено е като за малоумници. Не знам как седи въпроса с частите (феродови, метални дискчета, band-ве...) , но ако някой му се занимава, ще му пратя линк.
Извинявам се, че поизлязах от темата

Пращай :winky:
А,за 5hp18?
За хп18 го имаше някъде във форума.Бях пуснал и една тема със снимки на вътрешностите на тази кутия,ако ви се занимава с ремонта може да я доразвием-ще помагам с каквото мога.

Аз много искам да я отворя, но не съм сигурен дали проблемът ми е от фрикционните дискове (като загрее и придърпва при ускорение на 5-та) Смятам да я отворя не само щото нямам излишни хиледарки, ами и за тръпката:D обаче някак ще ми е по-спокойно, ако знам горе-долу къде да търся проблема :confused:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от cassper06 » 27 Май 2009, 11:13

Колеги немога да ви разбера с тези идеи за смяна на типа предавателна кутия......един иска ръчка друг автомат.........лошо няма по принцип, но защо изобщо искате да се захващате с процедурата по смяната на кутияата след като малко от вас са се занимавали с такава процедура а и от финансова гледна точка емного по изгодно да си продадете автомобила и да си купите друг с другия вид предавателна кутия...........В момента всеки вижда колко поевтиняха автомобилите по света и според мен тази интервенция с смяната на кутията просто не си заслужава.............а ако имате излишни време и пари Ок занимавайте се .........но за мен лично не си заслужава.... :D

Предишна

Назад към E34