е34 загрява,въпрос?
Модератор: Технически модератори
Всъщност си купувам от бензиностанциите тубичките. Там нали си е предварително разреден до определени градуси. Чист антифриз не сипвам, ами такъв предварително разреден. Май наистина е глътнала въздух моята. Сутринта успях малко да я обезвъздуша и до работа успя да се задържи стрелката на средата , там където трябва да е , обаче парното все още не работи и след работа ще долея и пак ще я обезвъздушавам.
Колеги пробвах да обезвъздуша моята (и то няколко пъти) и последния път ударих на камък. Значи последния път отворих капачката на разширителния съд допълних до малко над линията - COLD, отвих напълно болта за обезвъздушаване запалих и зачаках. Като загря колата почна да бълва пяна от болта, а нивото на течността в казанчето се повиши. Побълва малко пяна и после само пушеше от там като форсирам пак почна да бълва пяна и нивото на течността още повече се повиши. Стрелката на температурата се крепеше около средата. Така форсирах от време на време, но в един момент започна лекичко стрелката да отива към червеното, а като форсирах престана да излиза пяна , но не излизаше и течност - само фъскаше пара - без да излиза течност и така продължи да си загрява. През това време парното беше на макс топло обаче не духаше топло, а въздуш с околната температура. Имам вързан и изпарител за ГИ , който ГИ превключва знаете, като се загрее изпарителя и ГИ-то не пожела да превключи на газ, защото изпарителя и на пипане беше леко топъл както и маркуча, който трябва да го загрява (обикновено изпарителя пари). Перката на климатика също не включва. Виското беше зацепило малко, но едва едва.
Та колеги ориентирал съм се към водна помпа или все пак проблем с въздух в системата. Дайте съвет плс , защото не ми се сменя водна помпа за оня дето духа. Колата като се кара лекичко не загрява, но ако се настъпва почва да мърда лекичко към червеното стрелката. Тоест ясно е, че ако е водна помпа не е съвсем преебана - има някакъв дебит, но дали може да е отчасти прецакана ??
Та колеги ориентирал съм се към водна помпа или все пак проблем с въздух в системата. Дайте съвет плс , защото не ми се сменя водна помпа за оня дето духа. Колата като се кара лекичко не загрява, но ако се настъпва почва да мърда лекичко към червеното стрелката. Тоест ясно е, че ако е водна помпа не е съвсем преебана - има някакъв дебит, но дали може да е отчасти прецакана ??
Колега,аз не разбирам много много,но по инструкции я правих тази процедура
Значи за обезвъдушаването е необходимо да отвъртиш на няколко места не само "клапата" (или както се казва,която е на радиатора) Значи аз първо разкачих маркуча,който влиза в радиатора.От там сипах вода докато не се напълни двигателя (блока или там където отива водата) После затваряш капачката на радиатора,слагаш маркуча и палиш... Чакаш да позагрее и отвърташ там тази клапа на радиатора...Чакаш докато почне да излиза от там водата без мехури...Стягаш я...После отвърташ има едно болтче на термостата...Чакаш от там да си тръгне хубава струя...Затягаш... След това на газовата махаш маркуча по,който идва водата до изпарителя и чакаш да потече и от там "силна" струя вода... Аз така няколко пъти правих,парното не задуха топло,но поне колата повече не загряваше и не издуваше маркучите
п.с хех давам отговор в собствената си тема

п.с хех давам отговор в собствената си тема

... Недей да ме дразниш,че ще спра пред някое училище и ще се накачат в БМВ-то като в маршрутка 

А за перката,на мен също не ми включваше,но понеже бях свалил пластмасата,която е около радиатора... Перката била с "нещо си" силиконово и фактически,ако топлината не се насочвала където трябва не се активирала перката
Съжалявам,че с такива понятия обяснявам,ама какво да направя като не разбирам
Успех и дано си решиш проблема

Съжалявам,че с такива понятия обяснявам,ама какво да направя като не разбирам

Успех и дано си решиш проблема

... Недей да ме дразниш,че ще спра пред някое училище и ще се накачат в БМВ-то като в маршрутка 

- Иван Стоянов
- младши ентусиаст
-
Pavlinius написа:Колеги пробвах да обезвъздуша моята (и то няколко пъти) и последния път ударих на камък. Значи последния път отворих капачката на разширителния съд допълних до малко над линията - COLD, отвих напълно болта за обезвъздушаване запалих и зачаках. Като загря колата почна да бълва пяна от болта, а нивото на течността в казанчето се повиши. Побълва малко пяна и после само пушеше от там като форсирам пак почна да бълва пяна и нивото на течността още повече се повиши. Стрелката на температурата се крепеше около средата. Така форсирах от време на време, но в един момент започна лекичко стрелката да отива към червеното, а като форсирах престана да излиза пяна , но не излизаше и течност - само фъскаше пара - без да излиза течност и така продължи да си загрява. През това време парното беше на макс топло обаче не духаше топло, а въздуш с околната температура. Имам вързан и изпарител за ГИ , който ГИ превключва знаете, като се загрее изпарителя и ГИ-то не пожела да превключи на газ, защото изпарителя и на пипане беше леко топъл както и маркуча, който трябва да го загрява (обикновено изпарителя пари). Перката на климатика също не включва. Виското беше зацепило малко, но едва едва.
Мен ако питах ми мирише на запушване.Това да не излиза вода и да пълни разширителя на там води.
Иван Стоянов написа:Мен ако питах ми мирише на запушване.Това да не излиза вода и да пълни разширителя на там води.
Как така се е запушил изведнъж този радиатор. Преди 1 седмица се носех по магистралата със 160(по време на цялата магистрала) и включен климатик и стрелката беше на 12 без 5.
Влизам в бокса другата седмица за водна помпа

Един въпрос имам колеги - водната помпа ли върти водата в малкия кръг, включително и за парното ?
Много експерти много нещо в тоя форум един не се намери да даде съвет. И незнам първия ли съм, който да каже, че търсачката не работи защото НЕМОЖЕ ДА СЕ ТЪРСИ САМО В ЗАГЛАВИЯТА !!! Например ако искам да търся с дума "обезвъздушаване" искам да ми търи само теми с тази дума в заглавието (както е в много форуми) , а тук ми намира теми, в които някой е споменал, че си обезвъздушил колата и докато намеря каквото ми трябва преравям 500 теми дето не ме интересуват.
- kraininski
- ентусиаст
-
- Кара: 530d
да водната помпа върти всичката вода винаги, за парното малкия големия кръг и т.н.
охладителната течност има 2 места на които може да е отишла - във маслото(тогава то ще се е превърнало в боза) или в цилиндрите, като причина за това е издухана гарнитура на главата и/или спукана глава
охладителната течност има 2 места на които може да е отишла - във маслото(тогава то ще се е превърнало в боза) или в цилиндрите, като причина за това е издухана гарнитура на главата и/или спукана глава
"And You'll Always Be My Whore Cause You're The One That I Adore"
- Иван Стоянов
- младши ентусиаст
-
Pavlinius написа:Много експерти много нещо в тоя форум един не се намери да даде съвет. И незнам първия ли съм, който да каже, че търсачката не работи защото НЕМОЖЕ ДА СЕ ТЪРСИ САМО В ЗАГЛАВИЯТА !!! Например ако искам да търся с дума "обезвъздушаване" искам да ми търи само теми с тази дума в заглавието (както е в много форуми) , а тук ми намира теми, в които някой е споменал, че си обезвъздушил колата и докато намеря каквото ми трябва преравям 500 теми дето не ме интересуват.
Има нещо вярно в това което казваш.А радиатора се запушва на принципа на инсулта.Откъсва се тромб и готов проблема

Иван Стоянов написа:Pavlinius написа:Много експерти много нещо в тоя форум един не се намери да даде съвет. И незнам първия ли съм, който да каже, че търсачката не работи защото НЕМОЖЕ ДА СЕ ТЪРСИ САМО В ЗАГЛАВИЯТА !!! Например ако искам да търся с дума "обезвъздушаване" искам да ми търи само теми с тази дума в заглавието (както е в много форуми) , а тук ми намира теми, в които някой е споменал, че си обезвъздушил колата и докато намеря каквото ми трябва преравям 500 теми дето не ме интересуват.
Има нещо вярно в това което казваш.А радиатора се запушва на принципа на инсулта.Откъсва се тромб и готов проблемаОхл.течност може да се изгубва и през изпускателната система но то това пак си е спукана глава.Задължително трябва да откриеш къде се губи охл.течност.
Ами колега, не я губи в двигатела, защото последния нито пуши нито имам мизерии при маслото. Видях обаче, че имам капки по картера и за мен е почти сигурно, че изпуска течност от някъде, но не се знае къде още. Утре влизам в бокса да я гледат майсторите на канал. Дано да не е спукан картер или нещо такова, че преди 2-3 седмици като слизах от един бордюр бая издрънча отдолу

Pavlinius написа:Според майсторите тече от радиатора и казанчето . Стана дебела работата. Някакви идеи ? Предложи ми нов радиатор + казанче за 280лв . Това да не е някой ментак ? 2-ра ръка някой да предлага ?
Ами не е лоша цената, втора ръка не взимай щото ще даваш два пъти пари за едно и също нещо. По магазините по-миналата година като го сменях моя вървяха по 320-380 лева.
ПС: Цената на вносителя е 120 лева, но от него не можеш да си купиш (се ла ви), но може да се попазариш малко с майстора.