Консумация на ток???

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

Мнение от svetlio_vt » 16 Май 2009, 13:31

http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=147658
Колега прочети това.....и при него се оказа алармата....Отговора е на страница 7 ако го търсиш, че то много има писано. Върви в Дарукар да ти я оправят, защото най-вероятно алармаджиите ще ти кажат че не може да бъде това което казваш....то тука в България всеки втори специалист....аман вече :yes: :yes: :yes:

ентусиаст
Аватар

Мнение от WALL » 16 Май 2009, 14:04

Мненията са изтрити от WALL
Последна промяна WALL на 27 Юли 2009, 21:16, променена общо 1 път

Потребител
Аватар

Мнение от svetlio_vt » 16 Май 2009, 14:24

Ами с повечето имащи такъв проблем алармата явно я връзват или на бушон № 9 или на бушон № 11, но защо там и аз незнам!!! Просто сме си играли, като сме ги махали един по един и в крайна сметка това се оказва. Или най вероятно вземат захранване от някъде където касае тези два бушона. При някои е бушон № 9 при други № 11. Просто не съм специалист и не искам да давам некомпетентни мнения.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от meha » 16 Май 2009, 14:41

WALL написа:като махна бушона на АСто нали нямаше консумация. Алармата на него бушон ли е?

ДА,като махнах бушон 9 и консумацията изчезна......а алармата на колата си работи при махнат бушон 9 :!:

Довечера освен да проверя дали алармата е вързана на някой бушон,като проверя това пак с махане един по един :confused:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от WALL » 16 Май 2009, 14:47

Мненията са изтрити от WALL
Последна промяна WALL на 27 Юли 2009, 21:17, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от meha » 16 Май 2009, 15:04

WALL написа:Тя няма как да спре би трябвало да си има автономно захранване....

а,глупости.....махам и акумулатора и умира веднага :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: F11 530xd

Мнение от badsharki » 16 Май 2009, 15:53

meha написа:някой може ли да каже,кога започват да топлят пръскалките?
Смисъл включват ли се от някъде или са на автоматичен режим,спрямо датчика за външна температура :roll:

Подгрева се включва автоматично заедно с подгряване на огледалата, когато температурата е под 3 градуса. Управлява се от модула на климатроника, както казаха колегите.

Относно поставяне на допълнителна(неоригинална) аларма в Е39, доколкото чета и слушам мнения, а и от мой личен опит, май е невъзможно без някакви последици след това, поне в БГ. Аз като купих моята, я закарах при едни "майстори" и ги помолих да сложат най елементарната аларма, която само да ми мигат мигачите при отключване и заключване, за да и направя каско ..... е познайте, след това 6 месеца не можах да открия защо ми индикара постоянно "DOOR OPEN". Сега мисля да отида в Дару да ми я програмират да мигат мигачите при отключване и заключване, и с кеф ще я изтръгна мойта "аларма".

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от meha » 16 Май 2009, 16:13

аз мойта аларма я сложих в Авител......направили са я много добре,както на всичките ни други коли които съм карал там.,вдига си стъкла,централното,шибидаци........но незнам дали проблема е от алармата или от самата кола...........тъй като докарах колата от Бремен и на другия ден монтираха алармата веднага за да може да важи и каското.......
Та затова незнам дали преди монтажа на алармата е имало проблем :confused: :confused: :confused:
Освен да се обадя на чичко Ханс в Бремен да го питам,дали му е падал акумулатора :confused:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от meha » 18 Май 2009, 12:34

а в дару дали ще искат да сложат една оригинална аларма:confused:
Сигурно ще се навият,ама срещу цената на един кожен ел салон :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

некъв ентусиаст
Аватар
Кара: F02 750iL

Мнение от Ilko Ivanov » 24 Май 2009, 20:50

Колега,ако все още имаш този проблем пиши ми на ЛС и щте ти обясня къде ти е проблема.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от meha » 28 Май 2009, 21:52

Такаа....значи смених всички кондензатори във управлението на климатроника,но консумацията НЕ изчезна :( :( :(
След като минаха 16-те минути и компа трябваше да е заспал,започнах да махам буксите на климатроника една по една......имаше консумация от 0.42А.......започнах от най-малката клемичка със 3 пина....след като я махнах консумацията падна на 0.3А....след нея махнах и синята клема с най-много пинове и тогава ИЗЧЕЗНА консумацията :confused: :confused: :confused: .......а сега кажете,защо ми е на мен чужбина :roll: :roll: :roll:
Неам нерви повече да се занимавам с тва гюбре......събота мисля да го завещая на Камот Ауто,щото незнам вече :twisted: :twisted: :twisted:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 525 tds ЧЕРНАТА ПИЧЕЛОВКА
Детайли за колата: С чио чипс :D

Мнение от **Novobraneca » 28 Май 2009, 21:54

Те там като помогнат :mhihi:
ШЕСТАКА СИ Е ШЕСТАК ;) [OO==[|][|]==OO] ;)
Продавам E39 523I на части viewtopic.php?f=15&t=206351&p=2266070#p2266070

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от meha » 28 Май 2009, 22:02

**Novobraneca написа:Те там като помогнат :mhihi:

Ами....?Дару? :confused:

Някой може ли да извади схеми на този синия куплунг за какво са му кабелите :confused:

Ето кондензаторите които съм сменил.....на снимката се вижда и синия куплунг:
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: G30 540i Xdrive

Мнение от foxi » 31 Май 2009, 20:23

Колега аз имах същия проблем след като поставих аларма и на 100% ти гарантирам че е от алармата.На мен ми я слагаха мои приятели които слагат аларми от 15 години и невярваха че може да е от това,но след като взеха въпроса присърце при следващото такова бмв мериха консумацията при всяка стъпка която правят докато слагат алармата и се оказа,че когато връзват вратите консумацията се появява.проблема се оправя след като се сложи едно реле което гаси климатроника след като изгасиш колата и проблеми няма.Аз съм така от 1 година.Дано да съм бил полезен.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от meha » 31 Май 2009, 22:53

foxi написа:проблема се оправя след като се сложи едно реле което гаси климатроника след като изгасиш колата и проблеми няма.Аз съм така от 1 година.Дано да съм бил полезен.

Евала.....утре сутрин ще закарам колата при пичовете които монтираха алармата,да видят какво става с тази консумация,че тия в Камор Ауто се излизагавиха.....не можели така,искали да си възобновя оригиналната инсталация на колата за да мерят консумация....и некви кабелни снопове по 3000лв :mhihi: ....и така.....дано утре пичовете измислят нещо :roll:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E39