Предно стъкло

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: бързо

Предно стъкло

Мнение от Teogop » 20 Май 2009, 20:53

Колеги, скоро ще се наложи да сменям предното стъкло. В кобра колко качествени са стъклата и монтажът? По-добре ли е да взема втора употреба оригинално?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E70 4.0d и F15 M50d
Мечтае да кара: BMW

Мнение от M_krika » 20 Май 2009, 20:59

Колеги и аз имам съ6тото питане относно предния прозорец и пи6а тук за да не отварям нова тема.
Rise Of The Machines-Only The Strong Will Survive

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от meha » 20 Май 2009, 21:22

оффф :puke:
Абе стъклата са що-годе добри,ама с монтажа не се справят много добре :evil:
Най-честата мизерия която се получава след тяхна намеса е след 100-120км/ч да чуваш свистене/свирене което е адски гадно :evil:
На няколко коли там са поставяни стъкла,като за всички гарантирам че не са били тоталки преди това(смисъл да са криви купетата)
Абе стискаш палци,висиш им над главите,и задължително пробваш колата след това..........хубаво е и преди това да се качиш с някой за тест,че няма шумове освен 6-те братя в редица :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от El Diablo » 21 Май 2009, 0:13

колега, ако си намериш предно стъкло АТЕРМИЧНО или не знам точно как се казва, има на последните Е39-ки са с такова стъкло, лилавее много готино, като си пред колата е много тарикатски, ако намериш такова свиркаи да сменям и аз моето =)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330D
Мечтае да кара: ///M power
Детайли за колата: BMW - Bought My Wife

Мнение от Next » 21 Май 2009, 11:14

Един приятел си смени стъклото на Е39 за 190лв най ефтиното в Кобра НОоо стъклото за нищо не ставаше все едно гледаш през онези старите стъкла където кривят образа направо могат да те заболят очите ако караш продължително. Аз си сменях и моето в Кобра ,но цената му беше 660лв атермично със сензор за дъжд и сенник абе най скъпота стъкло английско пройзводство мисля ,че марката му беше Пилкинстоун питайте за тази марка
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: е 39 520i 1997

Мнение от penevi1979 » 21 Май 2009, 12:17

колега стъклата не са лоши но внимавай какви уплътнения ще ти сложат че на мен ми сложиха некви с по-тесен външен борд и отстрани като погледнеш една кофти фуга между стъклото и купето иначе самото стъкло е 6,незнам колегата какви лупи е видял ама ти си там на място и гледаш предварително и ако нещо не ти харесва просто не го слагаш
Изображение

Дакела
Аватар
Кара: 02 525dA & 07 E90 N46B..
Мечтае да кара: F-22 Raptor
Детайли за колата: Стоковица със Стептроник и кожена гарнитура.

Мнение от DAEL » 21 Май 2009, 14:16

Колега, остави ги тия нещастници от Кобра, преди време бачкаха добре, но сега пипат през пръсти, а и скъпо взимат.На мен зимата ми искаха за предното стъкло/обикновенно/ 350лв.-турско при това и без нови уплътнения, отделно трябваше да чакам ред за монтаж 10 дена и им теглих една и си го смених на друго място за 150лв. със всичко.Стъклото е китайско с тъмна лента отгоре и си е перфектно/колегата Stasko05 го е виждал и може да потвърди как е/ :D , голема работа като е китайско все пак е стъкло не е нещо по.........

Аватар
Кара: 525dА-2003

Мнение от mashina » 22 Май 2009, 0:05

Съветвам колегата, ако има каско да го използва и да му сменят стъклото в офицялен сервиз,ще му сложат хубаво стъкло и качествено поставяне,за да няма после ,,абе като вдигна 130км. и нещо свири"

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 03'BMW525DA;06'BMWX5 3.0DSportpaket
Мечтае да кара: Волга комби

Мнение от joropc » 22 Май 2009, 21:33

mashina написа:Съветвам колегата, ако има каско да го използва и да му сменят стъклото в офицялен сервиз,ще му сложат хубаво стъкло и качествено поставяне,за да няма после ,,абе като вдигна 130км. и нещо свири"

Проблема е ,че почти всички застрахователи работят с Кобра и си сверяват ценоразписите с най-евтините им продукти.Аз лично се съмняван от някоя компания да те пратят в Камор(примерно) за поставяне на оригинално предно стъкло.Може ама ако колата е лизингова или гаранционна а това не се отнася за нашите файтони. ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Мнение от mad_presley » 22 Май 2009, 21:51

joropc написа:Проблема е ,че почти всички застрахователи работят с Кобра и си сверяват ценоразписите с най-евтините им продукти.Аз лично се съмняван от някоя компания да те пратят в Камор(примерно) за поставяне на оригинално предно стъкло.Може ама ако колата е лизингова или гаранционна а това не се отнася за нашите файтони. ;)

Миналата година си смених предното стъкло за 590лв + 50 уплътнение, представих фактурата в Generali и си ми го платиха до последната стотинка ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 03'BMW525DA;06'BMWX5 3.0DSportpaket
Мечтае да кара: Волга комби

Мнение от joropc » 22 Май 2009, 21:56

mad_presley написа:
joropc написа:Проблема е ,че почти всички застрахователи работят с Кобра и си сверяват ценоразписите с най-евтините им продукти.Аз лично се съмняван от някоя компания да те пратят в Камор(примерно) за поставяне на оригинално предно стъкло.Може ама ако колата е лизингова или гаранционна а това не се отнася за нашите файтони. ;)

Миналата година си смених предното стъкло за 590лв + 50 уплътнение, представих фактурата в Generali и си ми го платиха до последната стотинка ;)

Мен пък от Виктория си ме пратиха в Кобра,без коментари.Явно си има и значение компанията и самия застрахователен агент....

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E70 4.0d и F15 M50d
Мечтае да кара: BMW

Мнение от M_krika » 22 Май 2009, 22:41

Добър ве4ер колеги относно тези прозорци застрахователя ти предоставя възможността да избира6 (поне при мен е така каскиран съм в БЪЛГАРСИ ИМОТИ)или да отида в кобра и да си взема 4исто ново предно стъкло със сензори или да си ми го изплатят по експертна оценка(примерно копувам от тук втора ръка за 100лв те ми го оценят на 400лв) или обратното еи това е зада4ка зака4ка дали да си взема 4исто ново от КОБРА или втора ръка от тук?
Rise Of The Machines-Only The Strong Will Survive

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F07 535D
Мечтае да кара: SL500

Мнение от anzak » 22 Май 2009, 22:53

2-ра ръка оригинално по добре от ново от Кобра

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Мнение от mad_presley » 22 Май 2009, 23:03

anzak написа:2-ра ръка оригинално по добре от ново от Кобра

:yes:
Ако намериш оригинално втора ръка и да не е надрано е най-добрия вариант.

Във Варна по моргите са по 100лв, нито повече, нито по-малко.Предполагам и по твоя край ще са на тази цена.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от El Diablo » 22 Май 2009, 23:22

а някои да е правил тая интервенция, да си е слагал от обикновено оригинално, до такова АТЕРМИЧНо лилаво предно стъкло ?
виждал съм е39ка и беше многоо красиво..
дали има такова АТЕРМИЧНО дори и да е менте предно стъкло в кобра ?
щото в дару цифрата можеда ми е колко 1/3 от колата

Следваща

Назад към E39