Touring - релсите на покрива

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 330Xi
Мечтае да кара: 760

Touring - релсите на покрива

Мнение от Christoff » 20 Май 2009, 21:03

Черната боя на релсите ми на покрива е почнала да се олюпва. Това според мен много 'компрометира' външния вид. Моля ви за насоки как се свалят, че не съм много голям майстор. Оттам нататък смятам да ги боядисам с черен спрей. И за това ако имате някакъв съвет, ще е прекрасно. Благодаря, колеги. :bchug:
E36 316i
E30 316i
E34 520iA
E61 535d
E46 330Xi

ентусиаст
Аватар

Мнение от Postman » 20 Май 2009, 21:30

Стегнати са с гайки през ламарината на тавана, за да стигнеш до гайките се сваля тапицерията. Аз моите ги боядисах със спрей миналото лято но понеже шпилките им се бяха пооткачили от самите лайстни (заляти са в пластмасата), не ми се наложи да разтапицирам ами направо ги вдигнах нагоре и те се отделиха от тавана, след което с черен силикон обратно ги залепих след боядисването. Материалът на самите лайстни е нещо като стъклопласт или усилена с влакна пластмаса. Боята е доста дебела и аз я свалих до чиста основа с половиндневно шкурене с последователно нарастващи номера на шкурките, започнах от 120 мисля. След това 2 ръце шприц (основа), пак на спрей (сив на цвят, 7,50 от Бриколаж) и после 2 ръце черен мат (7,50 от Бриколаж и той). Колкото и да се старах, резултата не е особено траен, защото 1 година по-късно, т.е. сега, боята пак започна да се люпи (дере) на отделни места - доста е тънка и предполагам затова. Затова боядисвай поне 4 или повече ръце черния мат, тънко за да не потича и с изчакване между ръцете.
Както казах и по-горе, за свалянето изпод тавана не мога да помогна, защото аз ги свалих отгоре, като гайките и гумените ленти си останаха върху тавана.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 330Xi
Мечтае да кара: 760

Мнение от Christoff » 20 Май 2009, 22:16

Ще проверя дали не могат и моите да се разглобят директно, защото тапицерията няма да я раздирам. Материалът и на мен ми направи впечатление, е по-особен. Утре ще видим какво ме чака.
E36 316i
E30 316i
E34 520iA
E61 535d
E46 330Xi

ентусиаст
Аватар

Мнение от Postman » 21 Май 2009, 8:49

Аз моите НЕ ги "разглобих" отгоре, аз направо ги изтръгнах от болтовете, т.е. счупих или друга подобна дума, но те така или иначе бяха изпуснали няколко от фабрично залятите болтове, така че аз изтръгнах останалите.
Ако искаш да ги разглобиш начинът е само отвътре.

Назад към E34