Звука след махане на катализатора
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- twake
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39
Звука след махане на катализатора
Колеги, преди време махнах карализатора защото се беше скапал вече и пречеше. Има го обаче гадния звук след 3000/3500 оборота. Направо ме е срам колата да я карам с повече от 3000 оборота щото дрънка като жигула. Катализатор няма да си купя нов, то ясно ама нещо което да спира тоя гаден звук. При вас как е след махането на карализатора, някакво решение или да си карам така.
- bera
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525tds
re
Като си махна катализатора сложи ли си средно гърне на негово място...аз от личен опит ти казвам ,че когато махнах моят катализатор сложиха едно средно гърне което лично пръснах с един спрей сребърен феролит май беше....понеже зимата заминават (изгниват) от интервенцията когата запази същият си звук както и преди нея....ако са ти одрязали катализатора и са сложили само тръба е нормално да е по шумна...сложи си едно гърне и пак ще е по старо му.
Успех.
Успех.
- stoifata
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Ε39 523i M52B25
аз днес сложил катализаторно гърне на мястото на катализатора и звука се доближи доста до предишния. Но и аз покарах малко с тръба вместо гърне и колата беше като някаква наточена калибра. Слагай гърне и не му мисли. Мойто го прави един в кв. Левски за 130 лв с монтажа и 2 години гаранция. Човека си ги произвежда и си дава гаранционна карта. Ако се интересуваш мога да ти кажа телефона му и да се чуете.
- b2
- старши ентусиаст
-
- Кара: F15 X5; F10 M5 Stage 2
А как е вървежа, поотпуши ли се колата?
Dark Side of the Force is а pathway to many abilities some considered to be unnatural.
- Pesho_1
- младши ентусиаст
-
- Кара: E 34 TDS '94 Е 46 320 Д
- Мечтае да кара: M5
Колеги слага се РЕЗОНАТОРНО гърне на мястот на катализатора.То улавя трептенията и става тиха все едно е с катализатор4е, а не е!
Успехи и дано да сам ви помогнал!!!
Поздрави!

Поздрави!
- stoifata
- кандидат ентусиаст
-
ми не мога да ти кажа, защото първо махнах катализатора, а тогава колата имаше проблем, който се оказа датчик колянов вал и след смяната му стана куршум. Но определено премахването на катализатора помага за вървежа, защото като го махнахме и тръгна малко повече колата. не както трябваше, но определено имаше разлика.
- stoifata
- кандидат ентусиаст
-
Pesho_1 написа:Колеги слага се РЕЗОНАТОРНО гърне на мястот на катализатора.То улавя трептенията и става тиха все едно е с катализатор4е, а не е!![]()
Поздрави!
Ми колега човека е инженер, това произвежда и с това си се занимава цял живот. Той ми каза че трябва да се сложи катализаторно, а не резонаторно.
- BMW-Poklonnik
- Потребител
-
Аз много време карах без катализатор, но реших да го сменя и резонаторното гърне си пасна доста добре колата ми е точно както преди а на високи обороти има по приятен шум
цялата изтория ми излезе 50 лв с майсторлъка и гърнето 

- signala
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW
Аз също скоро махах катализатора,в Бургас ми взеха 60 лв за резонаторно гърне,Звука няма промяна,за моя радост защото доста се притеснявах да не стане шумна.
- Karlo
- младши ентусиаст
-
- Кара: '97 Е39 M52B20
И моята е със свален катализатор, с резонансно гърне. Над 2,5- 3 хил.
обоота се чува едно не лошо "дзъъннннннн", което в Крафт Дружба ми
казаха, че могат да оправят. Ако някой бере гружи с изпускателната
уредба направо да ходи там - учудващо приятни хора.
обоота се чува едно не лошо "дзъъннннннн", което в Крафт Дружба ми
казаха, че могат да оправят. Ако някой бере гружи с изпускателната
уредба направо да ходи там - учудващо приятни хора.
11 мнения
• Страница 1 от 1