520i забива на студен мотор
Модератор: Технически модератори
23 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- kraininski
- ентусиаст
-
- Кара: 530d
за мен по правило "оригиналните" сервизи са пълни със некадърници.ето и най фрапиращия ми спомен: когато излезе последното скорпио един приятел си купи такова чисто ново от мото пфое.4 месеца по късно го удари в предния ляв калник.ремонта на купето струваше 9000 лв....в последствие се оказа че колата пали само на дърпане.мото пфое направиха основен ремонт на мотора за 11 000 лв в следствие на което колата продължи да пали само с дърпане.
нека сега ви кажа какъв и беше проблема...при удара рога беше ударил главата на мотора и тя се беше изместила спрямо блока с 1-2мм размазвайки леко водещите втулки....поради това буталата леко удряха гарнитурата на главата която представлява няколко медни листа...заради този шум направиха основния ремонт но шума не изчезна защото никой не беше видял прецаканите водещи втулки....след като ги сменихме (две по 7 лв) шума изчезна....а относно паленето проблема беше в слупена щангичка на една клапа намирща се вътре в пластмасовите колектори....клапата отваряше само при високи обороти(при дърпане) но не и при въртене на стартер...иначе като си запалеше колата си правеше 220 без да се замисля....та извода беше един напразен основен ремонт за 11 000 лв...в последствие смяната на втулките и гарнитурата на главата и щангата всичко се оправи за под 200 лв - WELCOME TO MOTO PFOHE
нека сега ви кажа какъв и беше проблема...при удара рога беше ударил главата на мотора и тя се беше изместила спрямо блока с 1-2мм размазвайки леко водещите втулки....поради това буталата леко удряха гарнитурата на главата която представлява няколко медни листа...заради този шум направиха основния ремонт но шума не изчезна защото никой не беше видял прецаканите водещи втулки....след като ги сменихме (две по 7 лв) шума изчезна....а относно паленето проблема беше в слупена щангичка на една клапа намирща се вътре в пластмасовите колектори....клапата отваряше само при високи обороти(при дърпане) но не и при въртене на стартер...иначе като си запалеше колата си правеше 220 без да се замисля....та извода беше един напразен основен ремонт за 11 000 лв...в последствие смяната на втулките и гарнитурата на главата и щангата всичко се оправи за под 200 лв - WELCOME TO MOTO PFOHE

"And You'll Always Be My Whore Cause You're The One That I Adore"
ddddk написа:ти сериозно ли... аз вече час съм записал за утре...
![]()
така или иначе отивам... пък после ще пиша...
Колега чакам с интерес да кажеш какво е станало. Аз утре отивам за този проблем при един майстор да си каже мнението. Искам да попитам възможно ли е да се установи, че ламбдата или подгряването й не работят без диагностика ?
- Ненко Вранков
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: Тежка
kraininski написа:за мен по правило "оригиналните" сервизи...
Имал-дал човека... аз що не дам 11 000лв някой да се учи по колата ми? Немотията учи... защо българите сме всестранно развити личности... Аз ако съм и имам проблем, ще пробвам първо сам да отстраня проблема и ако не успея я карам при познат майстор.. а няма да се правя на "гъзар" и да ходя в М Кар примерно... дето за смяна на масло ще ми вземат заплатата... ама всеки сам си знае. А това че навсякъде вече е пълно с некадърници... какво да направим-факт. Умните и талантливи хора тръгнаха на вън-където вероятността някой да оцени знанията им е много по-голяма... и определено ще получават в пъти повече.
- ddddk
- ентусиаст
-
- Кара: E65
Здравейте колеги,
Ходих и се върнах.
Както обещах - пиша.
Но, лошата новина е, че нищо не мога да напиша... мойта моргана...
Ще отворя нова тема, защото ще имам въпроси към Вас колеги извън тази тема.
Вижте, моля новата ми тема. Ще се казва "Компютър ерор"
Съжалявам, че не можах да бъда полезен.
Поздрави,
Д
Ходих и се върнах.
Както обещах - пиша.
Но, лошата новина е, че нищо не мога да напиша... мойта моргана...

Ще отворя нова тема, защото ще имам въпроси към Вас колеги извън тази тема.
Вижте, моля новата ми тема. Ще се казва "Компютър ерор"
Съжалявам, че не можах да бъда полезен.
Поздрави,
Д

23 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2