Отново за перката на климатика
Модератор: Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
Отново за перката на климатика
Колеги имам проблем: Ремонтирах перката на климатика и като я сложих и пуснах климатика тя не се завъртя. Какво би довело работеща перка да не се завърти. Междувременно разкачих датчика за температура и запалих без да го включа. Вътре отчете -30 градуса и после като го закачих качи с 3 градуса до -27 и нищо друго. Възможно ли е да се е объркал компютъра и оттам да наспъпиха аномалиите с перката и датчика. Не съм откачвал акумулатора все още.
Обвързването с БМВ стана случайно... и явно ще е трайно!
- klintan66
- старши ентусиаст
-
- Кара: E34TDS , CL 500, Е65
Пробва ли я преди да я качиш ? Може ремонта да е бил неуспешен.
На датчика за температурата му трябва малко време да покаже реалните градуси.
Пробвай да откачиш акумулатора и след 15мин да го закачиш .
На датчика за температурата му трябва малко време да покаже реалните градуси.
Пробвай да откачиш акумулатора и след 15мин да го закачиш .
Тук ме хвана, колега. Наистина не я проверих, защото тя си въртеше и преди. Просто имаше отлепено магнитче и стържеше. За съжаление не знам преди да я сваля дали е въртяла. Никога не съм я гледал. Мисля дали проблема не е в управлението й. И това с температурния датчик също е набъркано някакси. Знам, че климатика гледа и неговите показания. Ако вън е -27 защо да пуска перката. А показанията колкото и да се бавят за подобен датчик трябва да са готови за 2 минути максимум. Утре ще откача акумулатора и ще видим какво се е променило.
Обвързването с БМВ стана случайно... и явно ще е трайно!
- predel
- ентусиаст
-
- Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
- Мечтае да кара: КА-50
атоматик написа:...............
И това с температурния датчик също е набъркано някакси. Знам, че климатика гледа и неговите показания. Ако вън е -27 защо да пуска перката. А показанията колкото и да се бавят за подобен датчик трябва да са готови за 2 минути максимум. Утре ще откача акумулатора и ще видим какво се е променило.
Не се заблуждавай, датчика при включване опреснява данните с по градус на 10-15 секунди даже и по-бавно, до достигане на околната температура. може да отнеме повече от 30 мин докато дойде до реалните градуси. Просто трябва да зачакаш. А за перката, имах такава и тя беше изгоряла... дай на късо от датчика за управлението на перката и виж дали ще заварти...
Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера 

5 мнения
• Страница 1 от 1