ангренажен ремък ? ---> отг: да

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 19 Май 2009, 16:19

Абе колеги , на човека може да му е угаснала колата по някаква причина а проблема за паленето да му е в бендикс-а :idea: Просто като не може да изхвърли достатъчно и стартера само да си се върти :idea:
На мен ми се струва ,че локвата е някакво чисто съвпадение ...
Ако се е скъсал ремъка няма начин М20-ската да не е срещнала буталата с клапаните а това е още една "симфония" за която той щеше да спомене

Георги Пенчев
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 530d

Мнение от kraininski » 19 Май 2009, 16:26

само да наблегна че докато бутаме колата на 4-та гледаме разпределителния вал не коляновия ;)
"And You'll Always Be My Whore Cause You're The One That I Adore"

Аватар

Мнение от lucky7o » 19 Май 2009, 16:46

Ще гледаме там някакви валове :D
И на мен ми се струва,че угасването няма нищо общо с локвата :!:
А принципно както съм написал,нямаше никакъв признак не,че ми се е късал до сега ангренажен ремък та да занам,но нищо.Колата просто си угасна,нито се е чуло да "изчука" някакъв странен шум или каквото и да е :) Аз си помислих,че се е намокрило делко или нещо друго :winky: Но просто като завъртях и стартера един такъв едвам се чува,пак си викам то нещо се е намокрило и за това така си "бръзмка" ама не !
Надявам се на стартер :twisted:

ентусиаст
Аватар
Кара: 530d

Мнение от kraininski » 19 Май 2009, 16:48

определено ще чуеш ако ремъка се скъса....двигателя не гасне просто ей така спокойно при късането му ;)

надявам се и аз да е стартер
"And You'll Always Be My Whore Cause You're The One That I Adore"

Аватар

Мнение от lucky7o » 19 Май 2009, 17:00

Последно въпросче,че се заиграхме :mhihi:
За да разбера дали е ремъка,няма ли да е най-лесно да сваля капака или там каквото и да е,което крие ремъка 8) Не,че знам къде е ремъка ама все пак :mhihi:
До сега съм видял къде е радиатора,термостата и едно нещо дето съм си вързал за него + на усилвателя :mhihi: Ама се ще го намеря тоз ремък,а и поне разбрах та няма да търся верига :winky:
Благодаря на всички и много безаварийни на всички Вас,че да си карате колите,че е голям кеф :bowdown:
п.с Честно да си кажа преди да се кача на е34 тея бмв-та ми изглеждаха отвратителни :uups: А сега като се кача на някоя от другите коли да мръдна до някъде и страшно гадно :roll:

Аватар

Мнение от lucky7o » 19 Май 2009, 18:57

Сега пробвах,стартера като върти от пред си се въртят ремъците.Бутнахме колата на 4-та и нищо,разпределителния вал не се помръдва :| Вече съгласни ли сте че е ангренажа или ще правиме и други опити :twisted:
Поздрави

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 19 Май 2009, 19:05

не трака ли странно тоя мотор бре?
Изображение

Аватар

Мнение от lucky7o » 19 Май 2009, 19:11

_65536_kb_sec_ написа:не трака ли странно тоя мотор бре?

ми не ти разбрах много въпроса :winky:
Не трака ли ? Преди не тракаше,а сега не пали и пак не трака :mhihi:
При въртенето на стартера,нищо не трака даже ако не се загледаш в ремъците няма да разбереш и,че върти.Само стартера се чува :arrow:

ентусиаст
Аватар
Кара: E65

Мнение от ddddk » 19 Май 2009, 19:39

lucky7o написа:
_65536_kb_sec_ написа:не трака ли странно тоя мотор бре?

ми не ти разбрах много въпроса :winky:
Не трака ли ? Преди не тракаше,а сега не пали и пак не трака :mhihi:
При въртенето на стартера,нищо не трака даже ако не се загледаш в ремъците няма да разбереш и,че върти.Само стартера се чува :arrow:

Значи коляно-мотовилковият механизъм няма никакво съпротивление... може да е избушил буталата... :evil:

... Я, по-добре стига си игра и изтегли колата при майстор, че работата отива към оная таблица дето ти пуснах по-рано... :evil:

... лоша работа... :evil:

нека да я диагностицират в автосервиз и после пиши да видим какво ще става... :evil:
Изображение

Старши скрапер
Аватар
Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
Детайли за колата: Powered by M43b19

Мнение от Lenco » 19 Май 2009, 19:40

Това ако беше в Бургас да съм отишъл до сега, вие как траете не знам. Ще излезе нещо интересно :mhihi: М20 с вдлъбнати чела на буталата :shock: . Качете и снимки ако може.
Изображение

Аватар

Мнение от lucky7o » 19 Май 2009, 20:16

Аз както написах грам не разбирам :) Имам си едно майсторче дето като ми се счупи колата му звънкам по телефона и му казвам "еди какво си стана" и той ми казава еди какво си и е на колата :D Имам една 3ка (голф) казвам какво е станало и 100 човека преди това комутатори бубини незнам си какв.Пича вика бензинова помпа :) зех една айде инструкций по телефона къде седи как да я сваля и сменя и всико на 6 :) Един меган (коч) имам нещо чука здраво под чистачките... Вика клапа некаква на климатика дръпни еди коя си букса намери клапата и сменяй :) Бмв-то като го зех бях пуснал тема че е прегряло май,той си ми каза нищо му няма обезвъдушавайотвъртай тукатам сипвай тука там виж тоя мъркуч топъл ли е оня студен ли е :P Чак му се учудвам вече без да е видял колата се знае какво и е :mhihi: Вчера първо на него се обадих и си ми каза "няма какво да я мъчиш гаранция ти давам,че е ангренажа и то при положение,че само му казах че е угаснала и сега върти като сешоар :roll:

Сега ще видя да сменя ремъка и,ако не запали явно,че ще е изкривила буталата и каза,че като се опитам да ги извадя ще счупя и повдигачите та ще видим какво ще свърша събота и неделя :D Ще снимам да гледате как се уча :mhihi: До сега добре се справям с инструкцийте по телефона ама тука ще е по сложно :winky:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 19 Май 2009, 21:37

lucky7o написа:Сега ще видя да сменя ремъка и,ако не запали явно,че ще е изкривила буталата и каза,че като се опитам да ги извадя ще счупя и повдигачите та ще видим какво ще свърша събота и неделя :D Ще снимам да гледате как се уча :mhihi: До сега добре се справям с инструкцийте по телефона ама тука ще е по сложно :winky:

Хахаха

Аватар

Мнение от lucky7o » 19 Май 2009, 21:49

нещо такова де не запомих точно какво е станало (вече) и какво точно ще дочупя ама работата не е на добре :D

ту би континюе :mhihi: то цял адвенчър ще бъде :mrgreen:
p.s
В краен случай ще продаваме на части пък с тези документи ще караме някоя по мощна "чужденка" с по-голямо сърчице (p.s-a да не се чете от органи на реда)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 19 Май 2009, 22:03

Колега на колко лазарника си?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34/М50 и М60
Мечтае да кара: Е34 V12
Детайли за колата: Ооо много са...

Мнение от S_h_e_f_a » 19 Май 2009, 22:17

///peter написа:
lucky7o написа:Сега ще видя да сменя ремъка и,ако не запали явно,че ще е изкривила буталата и каза,че като се опитам да ги извадя ще счупя и повдигачите та ще видим какво ще свърша събота и неделя :D Ще снимам да гледате как се уча :mhihi: До сега добре се справям с инструкцийте по телефона ама тука ще е по сложно :winky:

Хахаха

Е тук изби рибата вече :mhihi: :mhihi: :mhihi:
ИзображениеИзображениеИзображение

ПредишнаСледваща

Назад към E34