МОЛЯ ЗА ИНФО
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
23 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- bmw_n00b
- ентусиаст
-
- Кара: 96-8' 523ti
WALL написа:bmw_n00b написа:Ти и в този форум да беше потърсил щеше да намериш, ама нали всеки си мисли, че света започва и свършва с него...
Нещо не мога да те разбера.... айде като знаеш ми кажи точно как се изчислява корекционния разход. Не е както е описано обаче! Няма го никъде досега съм преровил навсякъде....
Значи:
1. Засичаш си по резервоар колко гори - примерно 8,3 л.
2. На борда показанието - примерно 7,3 л.
Формула за получаване на кор. фактор:
реално/показание от борда = 8,3/7,3 = 1,136
Въвеждаш стойността 1136, запаметяваш в подменю 20.3 и си готов

ПП И после търсиш в търсачката

- bmw_n00b
- ентусиаст
-
Сега пък аз не мога да те разбера... Искаш да кажеш. че това, което съм написал не е вярно ли? Аз съм го тествал лично и работи. Това, което си посочил е същото, само че е малко по-трудно за разбиране и няма конкретен пример.
- bmw_n00b
- ентусиаст
-
Разбира се, че колкото по-голям е интервала на засичане на реалния и показвания разход, толкова по-точен ще е корекционният фактор. То си е на принципа за минимизиране на грешка при опитна постановка. В крайна сметка разходът си е толкова колкото
Колкото и да се смята по-малко няма да стане. Този от БК си е просто ориентировъчен - +-1 л. за да може в един момент ако се качи драстично да знае човек, ч има проблем...

- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
st.pi4 написа:по-добре да изгоря с 200 евро отколкото с 3500...
Ето това е мъжка приказка колега

Винаги съм казвал, че лоша кола няма, има лоша цена на кола.
Закарай я в оторизиран сервиз, да ти направят пълна диагностика от-до и тогава вече си направи сметката, дали колата е за теб.Ако ти хареса от първия път, това е твоята кола

- joropc
- младши ентусиаст
-
- Кара: 03'BMW525DA;06'BMWX5 3.0DSportpaket
- Мечтае да кара: Волга комби
mad_presley написа:.... това е твоята кола..
Не е неговата,Преславе.С тези симптоми състоянието и е само едно(по-горе WALL го е казал)колкото и да е без пари колата.. а и ти го знаеш.Сигурен съм,че диагностиката ще го потвърди........нека изчакаме,ама да рециклираш 530д с издухал мотор си е.........не ми се говори

23 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2