Помощ!
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
Помощ!

Ще си купувам 530Д Е39 '99 фул екстри,кожа, ксенон....автоматик типтроник!!!
При огледа ми направиха впечатление следните неща:
Ауспуха е черен,но не мазен при форсиране излиза сивкав дим също не мазен.
Пали без проблеми от 1/4 оборот и топла и студена.
При работещ двигател като махнеш капачката на маслото излиза също дим!!!????-това нормално ли е????????На 300,000км е!!!Иначе двигателя мърка като коте,не глъхне,държи стаблини обороти и студена и топла,загрява нормално,при движение ускорява добре(135кв-184кс)еластична е на големи и на малки обороти.
Възможно ли е от АБС-а(казаха ми че е за смяна)да не работи скоростомера на таблото(при тест на компютъра всички уреди работят)няма мъртви пиксели.На мен ми се сртува малко вероятно и си мисля,че проблема е по-скоро механичен(не е свързан или за скоростната кутия,или за таблото)
Също така в предното окачване има някъде (няма как да видя каде точно)има глухо тропане много леко и само при неравнсти на пътя.Възможно е да е всичко от носач до рейка...???
Някакви идеи какво говорят тези симптоми и какви са цените
.Блгодаря предварително на всички

АКО ИСКАМ ДА СЕ ВОЗЯ В МЕРЦЕДЕС -ЩЕ СИ ПОВИКАМ ТАКСИ!!!
- ALEX_525tds_2000
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 530d
Re: Помощ!
st.pi4 написа:Възможно ли е от АБС-а(казаха ми че е за смяна)да не работи скоростомера на таблото
Да, възможно е.
1. Скоростта се измерва от задния ляв датчик на АБС-а. Подаваният сигнал обаче преминава през АБС блока. Ето защо, ако е повреден АБС блока, дори и задния ляв датчик на АБС-а да е изряден, то скоростомера не работи.
2. Би следвало да не работи и темпомата. Важно: това, че при натискане на стартиращия темпомата бутон светват индикациите на таблото, не означава, че темпомата работи. Темпомата не може да работи без изряден заден ляв датчик и работещ АБС блок.
3. Възможно е и други "уреди" по таблото да не работят поради трупането на грешки, ако е повреден АБС блока.
Успех!
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
WALL написа:Бягай от тази 530д! Никакви пушеци не трябва да излизат на место нито отзад нито от двигателя и то още повече сиви! Тази кола е батоза, изпяла си е песента вече. В никакъв случай не се набутвай, защото после ще плачеш, ама много. Таралясник е!
Щом си в Холандия с малко повече време ще си намериш перфектната такава, но гледай за 142кв 193к.с...Как е там?
![]()
e , kak дa e....

а за перфектни наистина има и то доста но аз искам точно 530,седан със фул екстри ако ще е дизелТАЗИ МИ Я ДАВАТ ЗА 3500ЕВРО , А ПРИ ДОСТА ДЪЛГО ТАРСЕНЕ ПОД 4800 НЯМА...,макар да ми се ще да е с ръчни предавки , а не автоматик... но....а всъщност предпочитам бензин... но при тези цени на бензина и този разход, а и тук са едни задръствания с часове...

но пък на бензина данака и е по-малък... за този дизел ми е 412 евро на 3 месеца, а за бензина 200....

sash0 написа:цената ли и върха, че да продължаваш да мислиш за тази кола въпреки изброените проблеми?
530Д АВТОМАТИК ТИПТРОНИК, КСЕНОН, ЧЕРНА КОЖА САЛОН В ПЕРФЕКТНО СЪСТОЧНИЕ,БЕЗ ДРАСКОТИНА ОТВЪН ПО ЛАКА, ПРКИНГСЕНЗОРИ,КЛИМАТРОНИК, НАВИГАЦИЯ ОРИГИНАЛНА ФАБРИЧНА,СД С ЧЕЙНДЖЪР (СЪЩО ОРИГИНАЛНА И ФАБРИЧНА), ВСИЧКО ЕЛ, ВКЮЧИТЕЛНО ЗАДНАТА ЩОРА

ЦЕНА 3500 ЕВРО... ДОГОВОРЕНА СЛЕД 2 СЕДМИ4ЕН ПАЗАРЛЪК ПО НЕТА.. ИСКАХА И 5000

А ТОВА С ПУШЕКА ОТ АУСПУХА И КАПА4КАТА НА ДВИГАТЕЛЯ СИГУРНО ЛИЕ ,ЧЕ Е ПРИЗНАК ЗА СВЪРШВАЩ ЖИВОТ НА СЪЩИЯ , ЗАЩОТО НЯКОИ ТВАРДЯТ ЧЕ Е НОРМАЛНО ЗА ДИЗЕЛ.... АЗ НИКОГА СЪМ НЯМАЛ ДИЗЕЛ И ЗАТОВА ДА СИ ПРИЗНАЯ СЪМ НАПЪЛНО ПРОФАН В ОБЛАСТТА....
НА КАРАНЕ НЯМА НИКАКВИО ПРИЗНАЦИ И СИМПТОМИ КОИТО ДА МЕ ПРИТЕСНЯВАТ ОТ КЪМ ДВИГАТЕЛ И СКОРОСТНА КУТИЯ, НО ЗНАЕ ЛИ ЧОВЕК....
А И С ТЕЗИ КОМПЮТРИ...ВСИЧКО СЕ ОПРАВЛЯВА ОТ КОМПА....
А, И ОЩЕ НЕЩО НА ТАБЛОТО ИЗПИСВА CHECK control..???
какво то4но трябва да проверя??? всичко или нещо конкретно има??
как да разбера???
НЯКОЙ МОЖЕ ЛИ ДА МИ КАЖЕ КАК ТОЧНО РАБОТЯТ МЕНЮТАТА НА КОМПА??

НА КАРАНЕ НЯМА НИКАКВИО ПРИЗНАЦИ И СИМПТОМИ КОИТО ДА МЕ ПРИТЕСНЯВАТ ОТ КЪМ ДВИГАТЕЛ И СКОРОСТНА КУТИЯ, НО ЗНАЕ ЛИ ЧОВЕК....
А И С ТЕЗИ КОМПЮТРИ...ВСИЧКО СЕ ОПРАВЛЯВА ОТ КОМПА....
А, И ОЩЕ НЕЩО НА ТАБЛОТО ИЗПИСВА CHECK control..???
какво то4но трябва да проверя??? всичко или нещо конкретно има??
как да разбера???
НЯКОЙ МОЖЕ ЛИ ДА МИ КАЖЕ КАК ТОЧНО РАБОТЯТ МЕНЮТАТА НА КОМПА??

9 мнения
• Страница 1 от 1