Е34 ТДС-странно позагряване?

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Караше E34 528i turbo

Re: ре

Мнение от slavianko » 15 Май 2009, 21:41

Иван Стоянов написа:Свободата на словото е конституционно право в тази държажа. :D
Е тогава що ми се връзваш :winky:
oxam написа:В един момент проблемът не е в мощността а в гарнитурата между седалката и волана.

с две лица
Аватар
Кара: на задно предаване

Мнение от Vlados » 15 Май 2009, 22:19

slavianko написа:И само един съвет. Не приемай всичко лично че ще ти гръмне главата от напрежение. И твоята и на колатаИзображениеИзображение
Айде спирам да ви сера в темите а вие дерзайте ИзображениеИзображение

Девиз: Да превърнем мозъка в мускул!
Някакви комплекси бликат от изказванията за ТДС-а (освен ако не са писани от седмокласник)
Не приемай всичко лично, че ще ти дойде в повече и няма да разбереш нищо... От толкова напъване да се изакаш, може да ти се цепне някое завихрено място - твое или на колата ...
Айде спирам и аз, както викат хората - по-умния отстъпва...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Караше E34 528i turbo

Мнение от slavianko » 15 Май 2009, 22:40

Vlados написа:
slavianko написа:И само един съвет. Не приемай всичко лично че ще ти гръмне главата от напрежение. И твоята и на колатаИзображениеИзображение
Айде спирам да ви сера в темите а вие дерзайте ИзображениеИзображение

Девиз: Да превърнем мозъка в мускул!
Някакви комплекси бликат от изказванията за ТДС-а (освен ако не са писани от седмокласник)
Не приемай всичко лично, че ще ти дойде в повече и няма да разбереш нищо... От толкова напъване да се изакаш, може да ти се цепне някое завихрено място - твое или на колата ...
Айде спирам и аз, както викат хората - по-умния отстъпва...
Оооо аз сега се сетих ти беше тоя с хороскопите и гаданията и кво беше там още. Сори бате на теб ти е позволеноИзображениеИзображение Извинявай по принцип с болни мозъци не споря но просто бях забравил за теб :winky: ИзображениеИзображение
oxam написа:В един момент проблемът не е в мощността а в гарнитурата между седалката и волана.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 15 Май 2009, 22:52

Колеги, личните нападки са комплекс....

Колкото и да оспорвате, Славянко е прав... колко от вас са пипали ГНП-то? Колко от вас чистят охладителната система всяко лято? Защо?
Факт, е че ТДС не е сполочлив мотор, не минавайте с неподдръжката.

slavianko написа:Оооо аз сега се сетих ти беше тоя с хороскопите и гаданията и кво беше там още. Сори бате на теб ти е позволеноИзображениеИзображение Извинявай по принцип с болни мозъци не споря но просто бях забравил за теб :winky: ИзображениеИзображение

Какви са тея хороскопи? :shock:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: carefully

-

Мнение от White 1913 Power » 15 Май 2009, 23:00

и аз тва казах в една тема и някои господа с комплекси я усраха както усраха и тая

Аватар
Кара: E34

Мнение от ivan. » 16 Май 2009, 1:02

///peter написа:Колеги, личните нападки са комплекс....

Колкото и да оспорвате, Славянко е прав... колко от вас са пипали ГНП-то? Колко от вас чистят охладителната система всяко лято? Защо?

slavianko написа:Оооо аз сега се сетих ти беше тоя с хороскопите и гаданията и кво беше там още. Сори бате на теб ти е позволеноИзображениеИзображение Извинявай по принцип с болни мозъци не споря но просто бях забравил за теб :winky: ИзображениеИзображение

Моето мнението относно този мотор няма смисъл да го казвам-тдс е много добър мотор.
Гнп се пипа на всеки дизел оборудван с такова(комън рейл е по- големи главоболия)-препоръчва се от производителя ;)
Няма го Бат Жеко да извади книгите за насторойки,тогава ще се разбере колко важни са тези настройки на помпата.
Умната дюза-вече е ясна.
Главите-как ли се пукат :roll:
Аз првих три опита и само я изкривих:
Пример 2-колата на Владо,която повече от 6 месеца работи на над 101градуса,болтовете на смукателя беха посиняли:
Не искам да вземам никаква страна,но погледнете тдс-ите на колегите,които си ги подържат и тогава ми говорете за скапан или дефектен мотор.Икономията я ИМА и то от разхода-там където тдс гори 10,значи 20-кта е на 18/100.
От 2001 до 2007 не съм мил никакви радиатори ;)

Олдскул фен
Аватар
Кара: Строявайки пешеходците по тротоарит
Мечтае да кара: E34 + s62 ]:)

Мнение от justboy » 16 Май 2009, 1:31

Ще взема участие само защото спомена разхода. Там където перфектно поддържана ТДС-ка Е39 с промити радиатори сменяни водми помпи термостати вискота умни дюзи и все що се сетиш, даде разход 9.5 извънграда, мойта 20ка на ГАЗ(инжекционче) даде 11.2 от горе до горе. Това като патувахме към националния събор. Като и двете коли са карани с абсолютно едно и също темпо.

А относно спора на Slavianko и Vlados, абсолютно безсмислен. Големи хора сте... вместо да се нападате по детски пийте по една студена бира в това хубавото топло време под някоя дебела сянка :bchug: :yes:
Изображение
E34, E38

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Иван Стоянов » 16 Май 2009, 13:07

slavianko написа:
Иван Стоянов написа:Свободата на словото е конституционно право в тази държажа. :D
Е тогава що ми се връзваш :winky:

Щото знам че очакваш.А и не може само смислени работи да се пишат из форума. :winky:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Иван Стоянов » 16 Май 2009, 18:13

Zubcho написа:Кольо (Архитекта) 0887609543 е твоя майстор, а за части mitko_n1 (Митко) търси дава ги с мн. добра отстъпка 0886 750 555. Може да оставиш една кола 2 литра при майстора като свършите работа да се почерпим там и подчертай, че е за мен :) .

Топката е в твоето поле!

Всичко е готово.Ремонтираха ми старата перка за скромната сума от 35лв.и сега си бачка перфектно.

старши ентусиаст
Аватар
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 16 Май 2009, 18:37

ivan. написа:

Моето мнението относно този мотор няма смисъл да го казвам-тдс е много добър мотор.
Гнп се пипа на всеки дизел оборудван с такова(комън рейл е по- големи главоболия)-препоръчва се от производителя ;)
Няма го Бат Жеко да извади книгите за насторойки,тогава ще се разбере колко важни са тези настройки на помпата.
Умната дюза-вече е ясна.
Пример 2-колата на Владо,която повече от 6 месеца работи на над 101градуса,болтовете на смукателя беха посиняли:
Не искам да вземам никаква страна,но погледнете тдс-ите на колегите,които си ги подържат и тогава ми говорете за скапан или дефектен мотор.Икономията я ИМА и то от разхода-там където тдс гори 10,значи 20-кта е на 18/100.

Ето сам казваш, гнп, дюзата, защо всички сте толкова претенциозни към водните си помпи и виското? Главата е ясна и все пак доста тдс-и са с криви такива нали? Повече от бензиновите. Прочистването на картерната вентилация и кулера? цените на консумативите? Виско, демферните шайби и тн.
Сега съпостави цялата тая профилактика с М20 или М50 и ще разбереш че по-малкия разход не е никакво преимущество, без даже да добавяш по-скъпия дизел ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Иван Стоянов » 16 Май 2009, 22:20

///peter написа:
ivan. написа:

Умната дюза-вече е ясна.

Ето сам казваш, гнп, дюзата, защо всички сте толкова претенциозни към водните си помпи и виското? Главата е ясна и все пак доста тдс-и са с криви такива нали? Повече от бензиновите. Прочистването на картерната вентилация и кулера? цените на консумативите? Виско, демферните шайби и тн.
Сега съпостави цялата тая профилактика с М20 или М50 и ще разбереш че по-малкия разход не е никакво преимущество, без даже да добавяш по-скъпия дизел ;)

Не че не казваш факти но се замисли относно икономията от това че дизел се сипва в краен случай от колонката :D Аз лично сметнато годишно от това избивам всички разходи по колата.

старши ентусиаст
Аватар
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 16 Май 2009, 22:40

В смисъл, че намираш от някъде евтина нафта ли?
Ок, може да намираш, но аз не мога а и не ми се разнасят туби или не ми се ходи специално да си налея от лицето х. :)
Тук говорим за нормалните случай, че по таз логика ако се обадят колеги военни и бенза им е евтин :)
Не ме разбирайте погрешно нищо против ТДС нямам, но не го величайте толкова много, съпоставен с бензиновите двигатели на БМВ е много по-претенциозен, а ако трябва да го съпоставяме с един мотор на опел от същите години, ептем ще се засрамим като марка :uups:

с две лица
Аватар

Мнение от Vlados » 16 Май 2009, 23:40

///peter написа:В смисъл, че намираш от някъде евтина нафта ли?
Ок, може да намираш, но аз не мога а и не ми се разнасят туби или не ми се ходи специално да си налея от лицето х. :)
Тук говорим за нормалните случай, че по таз логика ако се обадят колеги военни и бенза им е евтин :)
Не ме разбирайте погрешно нищо против ТДС нямам, но не го величайте толкова много, съпоставен с бензиновите двигатели на БМВ е много по-претенциозен, а ако трябва да го съпоставяме с един мотор на опел от същите години, ептем ще се засрамим като марка :uups:

Никой не величае ТДС-а, просто вие не преставате да го серете, както и всяка тема, където стане въпрос. Карайте си ВЕЛИКИТЕ бензинки (газаджийки) и оставете хората с нафта в кръвта на мира... Пийте си анаболите, сипвайте си газ, но САМО ни оставете на мира... Нека сме балъци, нека си правиме колите...
ПРОСТО СПРЕТЕ ДА СЕРЕТЕ!!!!

П.С. Извинявайте, че ви се мешаме във Интернет пространството като си позволяваме да пишем за дизелите, просто не ни обръщайте внимание и ние ще сме ви благодарни дори и за това...

Ако някой не си е сложил очилата или от много напъване му се е размътил погледа, моля да обърне внимание, че темата е "Е34 ТДС - странно позагряване", а не "Колко сме велики ние с бензиновите коли!

Не е ли време някой модератор да вземе мерки по този повод. Не може в най-примерния раздел някакви "великани" да серат наляво - надясно и да няма проблем, а в подфоруми като "Извън темата" и "Продава", които всички плюят да се взимат мерки при такива случаи

П.С. 2 Ако ще е проблем да си пишем за нещастните дизели в този раздел, просто кажете да помолим да ни направят затворен подфорум за ТДС-и, където ще могат спокойно да пишат хора, които нямат разстройство
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 17 Май 2009, 0:37

Гас не сипвам от доста отдавна, така че жалкото ти опитче да ме засегнеш не върви.
Никой не величае бензина, а коментираме думите Ви за това колко добър мотор бил ТДС. Или нямаме право на това? :roll: Ти нали ги чуваш там законите, разбрах че си бил голяма клечка.
А за срането, за сране се приема писането на глупости, ако можеш обориме, че ТДС-a не е по-претенциозен и рехав мотор от които и да е бензинов. Ако не можеш, по-добре спри да сереш ти.

Аз също мисля да не пиша повече в темите на великия ВладоС :help:

с две лица
Аватар

Мнение от Vlados » 17 Май 2009, 0:43

///peter написа:Гас не сипвам от доста отдавна, така че жалкото ти опитче да ме засегнеш не върви.
Никой не величае бензина, а коментираме думите Ви за това колко добър мотор бил ТДС. Или нямаме право на това? :roll: Ти нали ги чуваш там законите, разбрах че си бил голяма клечка.
А за срането, за сране се приема писането на глупости, ако можеш обориме, че ТДС-a не е по-претенциозен и рехав мотор от които и да е бензинов. Ако не можеш, по-добре спри да сереш ти.

Аз също мисля да не пиша повече в темите на великия ВладоС :help:

Това са изказвания на човек, който няма какво друго да каже и започва да говори (пише) глупости, които нямат връзка съвсем с нищо... не е това начина да се избиват комплекси... нямах в предвид конкретно теб, но наистина не очаквах да паднеш толкова ниско...

Не се притеснявай, пиши си каквото искаш, аз няма да се мешам в бензиновия раздел Е34/Е32
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E34