Сагата на Тошко - е30 - 328 - Вече няма да го има.....

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 compact 95' 1,6
Мечтае да кара: m3 e92

Мнение от Пецата » 12 Май 2009, 18:31

според мен ако Shondy не беше казал първи,че му е седнало 12000лв нямаше да има такива спорове та камули и банове.Колата я видях на живо на Калояново много е хубава,хареса ми стойката и,очаквах обаче на пистата да е по добра,а там не ми направи голямо впечатление,на Alexmatrix се представи много по добре

ПС: Това си е лично мое мнение,без да се опитвам да засягам никой.

клавиатурен мунингист
Аватар
Кара: E39 520i 1997
Мечтае да кара: E36 323ti

Мнение от amd » 12 Май 2009, 18:51

Според мен Е30-ката е страхотна и е една от малкото наистина изпънати и много изчестени като изпълнения бавареца! Браво колега!
Няма значение колко му струва, със сигурност е доста, а откъм труд и нерви не мога да си го помисля. Дори да имаш най-обикновена 316-ка и да я подържаш в топ кондиция си е изпитание, а какво остава за такъв проект.
Недейте да съдите изпъленията на пистата само от гледна точка на автомобила, alex_matrix просто е невероятен пилот, това е причината да се представи блестящо (а колата, че му е подготвена добре е друг въпрос). Все пак Shondy не я кара от толкова време, че да очаквате представление. Успех в начинанията!
BMW only!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 320 M20B20,BMW 320 M50B20
Мечтае да кара: BMW 6 M POWER

Мнение от Dani. » 12 Май 2009, 18:56

Евалата Перфектната Е30 ка

Аватар
Кара: си двойката че е най-сигурна

Мнение от Shondy » 12 Май 2009, 19:05

amd написа:Според мен Е30-ката е страхотна и е една от малкото наистина изпънати и много изчестени като изпълнения бавареца! Браво колега!
Няма значение колко му струва, със сигурност е доста, а откъм труд и нерви не мога да си го помисля. Дори да имаш най-обикновена 316-ка и да я подържаш в топ кондиция си е изпитание, а какво остава за такъв проект.
Недейте да съдите изпъленията на пистата само от гледна точка на автомобила, alex_matrix просто е невероятен пилот, това е причината да се представи блестящо (а колата, че му е подготвена добре е друг въпрос). Все пак Shondy не я кара от толкова време, че да очаквате представление. Успех в начинанията!

Изпълненията по писта отново си бяха емоция, няма да се оправдавам излишно за втори път карам на писта и за пръв път с този мотор и тази кола това са простотии, има достатъчно хора които са виждали и ще видят колко струвам и колко карам. Излязох за кеф Пеци само това ще кажа, дори и с задни гуми без канал за вода палени многократно, в най-големият клас с М3 и други много силни коли и пилоти, аз излязох да се попързалям въпросният ден. Благодаря за топлите думи AMD това е един от малкото смислени постове, по мой адрес ;) явно ти е направило впечатление за да го кажеш.

Съжалявам, че се изхвърлих, просто ме ядосва отношениет му, а хората които ме познават, знаят колко ми е нужно за да се жегна за глупости, щом те късаят любимата. Извинявам се още веднъж на колегите. На предишната тема има разбити харчовете дотук, ако някой го интересува може да се зачете, но да чете внимателно от къде идва всяка цифра, аз от пръстите си не съм смукал. Колата ми е далеч от уникалните, и въпреки това ме радва много. За 20 дена изхарчих толкова пари колкото не бях харчил скоро. и това ме накара да напиша тази цифра. Обаче се оказва че съм много близо до истината.

Най-образно казано :

Колата като цяло е закупена за 2500лв от Роко от Ловеч докарването на колата няма да споменавам - технически гражданска за година също няма да споменавам. Регистрации също.

------------------------------------
2600лв

окачването ми струва 1200 лв , което не включва всички тампони шарнири накрайници и всичко останало, което има в едно от първите клипове. Работата за смяната на тези неща също няма да я споменавам

1200лв

Самите части по предницата и тампоните на задните амортесьори заедно с парите за смяна струват около 600 - 700лв, това не съм го смятал защото най много да ме хване яд. Заедно с накладки и други дреболии, които отново се плащат съм сигурен че са около 800лв, защото само тампоните на носачит струват 72лв, макферсоните също са подменени с 51мм но и това няма да коментираме.

800лв

Шпер диференцияла голямо прасе за е30 сещат ли се повечето от Вас колко струва? 550лв без да е правена ревизия и транспорта му 37лв от Стара загора. Даже 80лв му е само маслото в момента съм купил и лагери и втулката към пиньона който са още 120лв.

800лв

Джантите са закупени за 700лв с гуми за мъгла. 2 от гумите в момента са извадени пред мен от пликове и са ми монтирани на колата новички. Тяхната цена да казвам ли за гума 215/40/17- 450лв 2бр и пари за още 2 гуми - още 60лв. На фланците също пазя кутиите - 220лв струват с болтовете, можеше и да са по-евтини, но нямаше как да стане последният ден преди Калояново и събора.

1400лв

Двигателя му е направена ревизия - вериги, свещи масла филтри м антифризи, тампоните са нови, датчици за детонации и картера е подменен. Това и още други дреболии включиха още 500лв горе долу в проекта.

500лв

И самият двигател с преправянето на маховика 40лв, картера 120лв, смяната на стартера 60лв, маркучите на хидравликата 80лв, смяната на спирачната течност истинска такава 30лв и монтажа на чипа от Лъчо 180лв и факта колко пари са дадени за сивото е36 от което свалих мотора 2600лв, защото той е един скъп подарък който си направих. Той и монтажа разориха панорамата. Него и всичките останали части на мен са ми стрували 3000лв. За труд и аз плащам както и всички останали в този сервиз, така че и за това немога да си спестя нищо, 1000лв си отидоха и там след като всичко останало бе вече платено. Генерацията също е част от тези неща направиха ми я срещу 280лв тъй като освен крайното гърне, нищо друго не се запази в цял вид.

4300лв

Отделно от това в момента съм си взел салон рекаро 400лв, сложил съм си черна хелла 300лв и съм поръчал седалка от D2 за 500лв, които също са в кюпа. Трябва ли да обяснявам за още неща ако се сетя???

1100лв

------------------------------------------------------------
тотал 12700лв

Благодаря и на Алекс Ма3х за оказаното съдействие с чертежите и схемите на инсталацията, неговата помощ бе безвъзмездна!
Последна промяна Shondy на 13 Май 2009, 8:13, променена общо 3 пъти
ИзображениеИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 compact 95' 1,6
Мечтае да кара: m3 e92

Мнение от Пецата » 12 Май 2009, 19:11

Да разбирам те ;) нека модераторите разчистят че темата е хубава а я оцапахме.Даже всички които си мислят че е евтино да направиш такъв проект и да стане всичко точно а и за такова кратко време много се лъжат,аз за моята бях хвърлил около 10000лв а даже беше с м50б20,но както казват някои кефът цена няма.Карай си я със здраве и нали знаеш че хвърлянето на пари по нея няма да спред до тук :D това все пак е е30 бездънната яма :mhihi:

Аватар
Кара: e30 318is

Мнение от E30_M_Tech_ll » 12 Май 2009, 19:15

абе за всеки влак си има пътници :mhihi:
аз повее няма ко да коментирам само ще ти кажа че за тия пари ще направя 2 като твойта е30-ка
айде без лоши чуства щот аз вобще нямам такива към теб .... през х** ми е колко си дал за тая 20 годишна купична желязо ;)
Аз съм изключително нагъл, въпреки, че ме предупредиха за комерсиалните обяви, аз използвах подписа си за такава, и затова получих дъъъъъъъъъъъъълъга почивка!!!

Аватар

Мнение от Shondy » 12 Май 2009, 19:42

E30_M_Tech_ll написа:абе за всеки влак си има пътници :mhihi:
аз повее няма ко да коментирам само ще ти кажа че за тия пари ще направя 2 като твойта е30-ка
айде без лоши чуства щот аз вобще нямам такива към теб .... през х** ми е колко си дал за тая 20 годишна купична желязо ;)

аз съм набил толкова колко би набил всеки фен на модела с малко повече възможности, мисля че не е редно да ме върщаш в онова ми състояние. Както обича да казва асен по добре да заровя тумахавката или секирата или каквото и да било до тук.

Потребител
Аватар

Мнение от beachball » 12 Май 2009, 19:50

самО незнам какъв е смисъла на подобни теми.
да сЕ покаже кой е по велик?
наИстина да се изкеФят хората?
или бОг знае защо?
само зНам, че тука всеки нещо прави, всеки е маняк, всеки е фен.
обаЧе не вярвайте на думи.
как Ще познаете доброто дърво?
по доБрия плод.
а за Да дадеШ добър пЛод трябва да се потрудиш.
само че тука повеЧето Карат много болни плоДове, я маната ги е ударила, я някой стрУпей, много са и още на заВръзи и най-важното, те ще ти кажат коЛко ти струва на тебе това или това.
ти нямаш право да казваш че колата ти струвА 12 500лв , трябва да им се обадиш и да ги питаш и ако ти разрешат тогиз ще кажеш.
и тука се научиха на къор софра.
обаче вижте си плодОвете, че няма една кола от целия форум като хората, само струпясАни ябълки. само тия по новичките дето още Мама и Тате не даВат да се осерат.
защото най хубавите коли просто нямат нищо общо с бмвповер.бг.нет и последния да затвори враТата.
показахте че леващината ви е приоритет.
обаче има победител!
и това е стеНата на калояноВо тя победи всички, макар че ми е толко жал за тия хОра дето се лепнаха у нея.
а на тия дето за тия пари ще направят 2,3,4-ри ми айде направете де!
ама на прикаЗки строите ама на прАктика разруха

ентусиаст
Аватар
Кара: coupe e36 m42 , цоупе е46 325ci
Мечтае да кара: ///M

Мнение от mitrax » 12 Май 2009, 21:07

евала на шонди за ентусиазма ! Това "струваше си всички 12000 лв " беше в повече. Ако беше казал "спрял съм отдавна да я смятам - безценна ми е" нямаше да има толкова спам
рИспекр оне мор тиме
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 ci

Мнение от misanthrope » 12 Май 2009, 21:17

Shondy написа:
E30_M_Tech_ll написа:абе за всеки влак си има пътници :mhihi:

аз съм набил толкова колко би набил всеки фен на модела с малко повече възможности, мисля че не е редно да ме върщаш в онова ми състояние. Както обича да казва асен по добре да заровя тумахавката или секирата или каквото и да било до тук.

евалата добра е колицата, а има ли ефект от чипа при м52 колега ?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Мнение от Stanchev » 12 Май 2009, 21:33

Shondy написа:Знаеш ли Станчев, че не си ти човека дето ще посяга, никой никога не съм върнал за такова нещо и ще се радвам да те уважа и теб. Не скачай толкова много без да ме познаваш поне малко. телефона ми е в подписа ако решиш, че ти се занимава с мен по друг начин, но определения от никой по никакъв повод няма да търпя и трябва това да ти е кристално ясно....

нещо омекна ми се струва, нали искаше да ме уважаваш в селския гъз ли, как? аа сетих се, далече съм :D
ще ти кажа нещо
първо ако си мислиш че ще ме засегнеш като ми кажеш селянин :mhihi: едва ли селото ти е на по-малко от 2 туби бензин разтояние от софия ;)
второ все ми е тая
трето недей да избухваш безпричинно на човек, който не познаваш и още повече по тоя начин щото смятам знаеш, че можеш да попаднеш на правилния човек.
четвърто попитах те защото ми стана любопитно, мисля че го казах в някой от предишните ми постове.
и аз правя сметки за подобен проект, но не знаех че си записваш и колко бензин си сипал ;)
не си мисли че ти правя ревизия на джоба или сметка на вратовръзката.
и последно нямам нищо против никой, но това исказване, което направи ти се прави лице в лице и все някога ще се засечем, ако кажеш ще пием бира, ако не здраве да е :D
успех с проекта, аз спирам да пиша в темата ти.
Изображение

Аватар

Мнение от Shondy » 12 Май 2009, 23:23

когато кажеш, където кажеш и каквото кажеш - ще говорим лице в лице, ще пием, или ще си надваме плесници! Само не ми излизай с репликите с рошав и т.н. това ли заслужих след като на всеки помагам в тоя форум? на колко човека колко съм съдействал, та да ми серете в темите вместо да се обърнете човешки и да ми кажете. Най-лесно е да спра и ще го направя обещавам Ви, кой и колкото и регистрации да си направите обаче за да шляпате тука ще ви кажа само едно: ако си траех щяхте да ме коментирате по сбирки какъв съм мишо, ако си казвах както правя съм надувка, и защо? Защото хората които не ме познават подлагат думите ми на съмнение? угодия немога да Ви намеря хора.... Аз съм възпитаван от дете в чужбина и всичко това в момента ме дразни, ще паля от колкото искам и ще казвам каквото мисля. В болница съм бил не веднъж, защото не си държа устата зад зъбите, а що се отнася до бирата и съдействието за проекта винаги ще помагам на хората които имат нужда. Просто Знам как се изкарва всяка стотинка и как се харчи след това.

Замислете се малко над поредният ми несвързан текст който написах преди да нашляпате следващият коментар.

ентусиаст
Аватар

Мнение от lubeto » 12 Май 2009, 23:31

Усрахте темата от простотия и селска невъздържаност!!! :evil:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ico318 » 13 Май 2009, 2:39

това е един от много малкото проекти описан в суми.както и без рекламна и търговска цел.в тунинга всяка втора тема започва с колко ще ми струва.....за мен,това е правилния и полезен начин.иначе"сложих....."-много важно.ако е "сложих....,на цена....,взех го от...." и впечатления след време,ще е полезно.аз не мога за 20 дни да направя такава кола и парите са определящи за темпото,но бавно напредвам.много по-лесно ми е ,когато имам ориентация в цените.за колата-ако може колегата да се въздаржи от евентуални промени в екс и интериор,ще е чудесно.за мен красиво е30 е сток+джанти/особено неговите/.дано скоро разчистят от заплахите за анални похождения,че не и ходи на темата.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30-ката да си пали джапанките
Мечтае да кара: E39 M5

Мнение от JoRkAtA_pld » 13 Май 2009, 13:18

Просто нямам думи, евала колега. :bowdown:

ПредишнаСледваща

Назад към E30