Шумове от каросерията
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Шумове от каросерията
Здравейте,
вече 40.000 км карам, без да се налага да сменям каквото и да било по окачването, като откакто имам колата имам два специфични шума, които идват от двете конзоли в горната част сякаш между вратите. Шумът се появява когато колата преминава през бабуни и странични неравности, при които се губи равновесието на каросерията. Прилича на кухо изпукване и се чува много конкретно от конзолите между вратите. Чувал съм го и в други БМВ-та, а приятели твърдят, че всички БМВ-та го издават този шум. Най-интересното е, че като основно смажа всички панти и механизми за затваряне с WD40, шумът рязко се редуцира, но не изчезва напълно.
Също така отскоро чувам отзад едно пак подобно пропукване, което (само) като се седне на задната седалка се откроява като търкане на кожа с гума. То се появява ясно при павета и неравен път, на равно няма нищо.
Само за информация - аз съм с M оказване.
Исках да ви помоля за компетентен съвет и за това къде според вас е най-добре да отида да ми направят диагностика на шумовете - камор, други? Също така има ли осезаема разлика в частите и цената им, при положение, че окачването е M?
Поздрави и благодаря предварително,
Dave
вече 40.000 км карам, без да се налага да сменям каквото и да било по окачването, като откакто имам колата имам два специфични шума, които идват от двете конзоли в горната част сякаш между вратите. Шумът се появява когато колата преминава през бабуни и странични неравности, при които се губи равновесието на каросерията. Прилича на кухо изпукване и се чува много конкретно от конзолите между вратите. Чувал съм го и в други БМВ-та, а приятели твърдят, че всички БМВ-та го издават този шум. Най-интересното е, че като основно смажа всички панти и механизми за затваряне с WD40, шумът рязко се редуцира, но не изчезва напълно.
Също така отскоро чувам отзад едно пак подобно пропукване, което (само) като се седне на задната седалка се откроява като търкане на кожа с гума. То се появява ясно при павета и неравен път, на равно няма нищо.
Само за информация - аз съм с M оказване.
Исках да ви помоля за компетентен съвет и за това къде според вас е най-добре да отида да ми направят диагностика на шумовете - камор, други? Също така има ли осезаема разлика в частите и цената им, при положение, че окачването е M?
Поздрави и благодаря предварително,
Dave
- **Novobraneca
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 525 tds ЧЕРНАТА ПИЧЕЛОВКА
- Детайли за колата: С чио чипс :D
Колега това е една от детските болести на Е39, някои колеги казват че тоя шум изчезва като си отворят прозорците, но има и писано по въпроса тук: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=14680
ШЕСТАКА СИ Е ШЕСТАК
[OO==[|][|]==OO] 
Продавам E39 523I на части viewtopic.php?f=15&t=206351&p=2266070#p2266070

- **Novobraneca
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 525 tds ЧЕРНАТА ПИЧЕЛОВКА
- Детайли за колата: С чио чипс :D

ШЕСТАКА СИ Е ШЕСТАК
[OO==[|][|]==OO] 

- Воденичаров
- младши ентусиаст
-
- Кара: e65
DaveMF написа:Благодаря за линка.
Т.е., за начало мога да пробвам с черен изолирбанд да навия по неподвижната част, в която се заключва вратата (ролката). Ще кажа ако помогне.
А отзад скърцането от какво може да е?
Поздрави
Dave
Може да е от задните врати.
Магия!! Просто МАГИЯ! Шумовете просто изчезнаха
Сложих изолирбанд на всички врати и абсолютно всички пукания отвсякъде спряха.. Всички!
Просто не е за вярване.. от 40.000 км карам с това пукане в конзолите и съм можел просто с малко изолирбанд да го реша...
БЛАГОДАРЯ!
При следващата сбирка ще нося една каса бира...
Сложих изолирбанд на всички врати и абсолютно всички пукания отвсякъде спряха.. Всички!
Просто не е за вярване.. от 40.000 км карам с това пукане в конзолите и съм можел просто с малко изолирбанд да го реша...
БЛАГОДАРЯ!
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
Цъ, това да навивам изолирбенд по закопчалката на колонката няма да стане.
Някой може ли да ми помогне в RealOEM да намерим тази закопчалка!?
- safety car F1
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e61 n52b30
mad_presley написа:Цъ, това да навивам изолирбенд по закопчалката на колонката няма да стане.
Вземи си от някоя морга закопчалки от задните врати и готово
- bmw_n00b
- ентусиаст
-
- Кара: 96-8' 523ti
Купи си един камък еврейска звезда (32 май беше, ще те излъжа) и си ги намести. Кви изолирбандове мандове. Като се вгледаш има едни маркировки и на ламарината и на пластмасата.
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
bmw_n00b написа:Купи си един камък еврейска звезда (32 май беше, ще те излъжа) и си ги намести.
Ми не става да го нееба.Местих ги сто пъти и нищо.При мен след авто мивка, започва да скърца (на другия ден изчезва), като се застуди времето, започва да скърца...Много дразни, все едно карам трабант.
В интерес на истината, при мен се появи това скърцане преди 2 месеца и направо не го издържам.проблемът е, че сега като е топло го няма, но застуди ли се и започва.А да разглобявам врати посред зима...
- bmw_n00b
- ентусиаст
-
- Кара: 96-8' 523ti
Аааа... това не е от куките
Не знам дали си пробвал да напръскаш уплътненията с дезодорант (преди съм споменавал по темите). От препарата за миене скърца, Купи си една рексона, да си сигурен че има много талк вътре, напръскай уплътненията на вратите отгре само. Ще побелее, но не го бърши веднага, остави го така и на следващото миене да ти го забършат с парцала. Аз преди ходих на ОМВ на автомивка автоматична и все си вземах най-съпата програма - пасти масти, ала бала и все ми скърцаше
Но 2 флакона дезодорант в течение на 2-3 месеца и сега не съм пръскал от 1 година и нямам никакви проблеми. А бялото от талка си се маха без проблеми, т.е. нема негативни последствия. Вярвай скво ли не съм ги мазал преди това - няма спасение. Деото му е майката 

mad_presley написа:Цъ, това да навивам изолирбенд по закопчалката на колонката няма да стане.
Става въпрос за една лента, за да не се убие луфта, не е да навиеш цяло роло. И въобще не се забелязва, а ефекта е все едно че караш кола с ново окачване.
Я снимай ролката навита с изолирбанда да я видим.
Един колега има тема в ,,сервизно обслужване"
и казва че има ефект от мазане на уплатненията
дето влизат горе прозорците с течна грес.Аз само
това не съм пробвал но ако намеря къде се продава
и ще пробвам.Доказано е (поне при мене)че скърцането
идва не от гумените уплътнения на вратите или на купето а от тези горе дето влизат
прозорците,понеже като се свалят малко и скърцането
изчезва
Един колега има тема в ,,сервизно обслужване"
и казва че има ефект от мазане на уплатненията
дето влизат горе прозорците с течна грес.Аз само
това не съм пробвал но ако намеря къде се продава
и ще пробвам.Доказано е (поне при мене)че скърцането
идва не от гумените уплътнения на вратите или на купето а от тези горе дето влизат
прозорците,понеже като се свалят малко и скърцането
изчезва
DaveMF написа:Магия!! Просто МАГИЯ! Шумовете просто изчезнаха
БЛАГОДАРЯ!
Ами така е колега. И в под форума за Е34 да беше писал и там щяха да ти го кажат същото, защото и при Е34 е същата работа. Да знаеш, че след време ще се скапе изолирбанда и ще трябва да навиваш пак.
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2