Рециклиране на рейка ?
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
43 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- Myxa-TePoPuCT
- младши ентусиаст
-

- asi_tulev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 325 Turbo
Може да си го поръчаш в Дару
Номенклатурен номер : 32131132798
Описание : КОМПЛ. УПЛЪТНЕНИЯ РЕЙКА Е 30
Ед.цена (с ДДС) : 123.07 BGL
Няма наличност
Дару Кар АД си запазва право за промени в цените
Ама по добре си вземи друга.

- VaLy0
- младши ентусиаст
-
- Кара: S50 @_@
Dafy написа:според мен има разлика в рейките ...
баща ми има е36 м43, аз имам е30 м40 ... да ви кажа е30-то завива перфектно ... е36 не е толкова маневнрено ... от личен опит казвам ...
и е36-то като завиеш до край иска да гасне мотора помпата го уморява ... според мен има някаква недомислица ...
е30-ката вартя с 1 пръст 205/50/15 с малък волан момо, а 36-цата с оригиналния волан 205/60/15 по тегаво се върти особенно на място !
моята рейка е отремонтирана от някъф стругар ... ама човека явно е знаел кво прави![]()
Успех !!!
тая рейка още при мен е правена бе брат, нали същия стругар прави втулките и за на брат ми рейката, твоята знаеш ли кога е правена

та по темата, начи трета година тая правената рейка няма проблеми, преди 2 месеца направихме още една, просто ги правим качествено

- VaLy0
- младши ентусиаст
-
пропуснах да кажа че "ремонтния комплект" струва около 10-15лв
1-2лв опръстени и около 10лв алуминиеви втулки, другото е стругарски труд 

- VaLy0
- младши ентусиаст
-
moadib написа:Абе пич тия белите пръстени дето ги виждаш в коплекта са не са ли тефлонови фтулки ? И тех ли стругар ти ги рпави ?
когато разглобиш хидравлична рейка на най-малката частица и разбереш от къде тече и какво се прави за отстраняване на теча тогава си давай мнението, иначе просто си почивай и почети малко

- egoiste
- Потребител
-
- Кара: BMW E90 320d BMW E30 318is M-tech 2
- Мечтае да кара: BMW M6 Gran Coupe
- Детайли за колата: 2005 - 2007 BMW X5 3.0 d E53
2007 - 2011 BMW 630 Ci E63
2011 - ---- BMW 320d E90
Re: Рециклиране на рейка ?
Колега, ако си решил да я рециклираш най-добрия вариант за мен е в МЕИ , моята я направиха преди няколко месеца и засега съм доволен...освен това дават гаранция 2 години 

За да не пускам нова тема ще питам тук.
Смених единия вътрешен накрайник и сега като хвана външния и се опитам да го завъртя едвам помръдва с леко прискръцване, а от другата страна успявам да го завъртя 1/4 оборот - от накрайника ли е или от рейката?
п.п. Колата е е36, рейката не тече.
Смених единия вътрешен накрайник и сега като хвана външния и се опитам да го завъртя едвам помръдва с леко прискръцване, а от другата страна успявам да го завъртя 1/4 оборот - от накрайника ли е или от рейката?

п.п. Колата е е36, рейката не тече.
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
Може ли някой да обесни по-точно къде е това в МЕИ и евентуално телефон. Би ми било полезно.
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
Всъщност за мен има два типа рециклиране на рейка:
1. Подмяна на О-пръстените, за да спре да тече;
2. Отремонтиране на луфта в гребена.
1. Се прави лесно, Дилян е писал бая по темата, а инъче ремонтния комплект е ненужен за мен. Скоро Динко и Лъчо правиха това и се справиха със почърка само на определени О пръстени и то по размер, не от офиц. вносител. Та закупуването на тоя цял ремонтен комплект ако ти пълни маншоните с масло за мен е излишно.
2. ХАбер си нямам как става! Добре е да уточниме къде в МЕИ и кой го прави, с координати, а не в някоя катедра да отидеш със студентска книжка за заверка.
1. Подмяна на О-пръстените, за да спре да тече;
2. Отремонтиране на луфта в гребена.
1. Се прави лесно, Дилян е писал бая по темата, а инъче ремонтния комплект е ненужен за мен. Скоро Динко и Лъчо правиха това и се справиха със почърка само на определени О пръстени и то по размер, не от офиц. вносител. Та закупуването на тоя цял ремонтен комплект ако ти пълни маншоните с масло за мен е излишно.
2. ХАбер си нямам как става! Добре е да уточниме къде в МЕИ и кой го прави, с координати, а не в някоя катедра да отидеш със студентска книжка за заверка.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
ми баш в катедрата по хидравлика е..а тва с луфта е за нова рейка 

С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
Деяне, тва с луфта се прави като се наварява по износените зъби и после се пили, но сам се сещаш колко прецизно става, по добре нова или друга, къде вика Явор.
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
KPETEH написа:Деяне, тва с луфта се прави като се наварява по износените зъби и после се пили, но сам се сещаш колко прецизно става, по добре нова или друга, къде вика Явор.
То чудо трябва да е ставало с тая кола , зъбите ако са износени. Поне при механичните има болт за натягане на гребена, ама после се въртяло трудно не знам.
Инъче аз при луфт в механичната не съм я правил, дали си струва да я мъчиш с наваряване изобщо не мога да преценя. Затова и 2 рейки смених, докато най после сложа правилната, и то миналия петък

Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- remaka
- пияния майстор
-
- Кара: на мастика с айрян
- Мечтае да кара: е30 М3
Явор написа:ми баш в катедрата по хидравлика е..а тва с луфта е за нова рейка
Нова ама кой ше я плати те ремонтен комплект не искат да си купят камо ли рейка не четеш ли?

Remi Performance Garage
Което не става с акъл,става с мощност
Ако с мощноста(чука) не стане,потърси по знаещи
Ако не можеш да го оправиш не го чупи повече!!!
Което не става с акъл,става с мощност

Ако с мощноста(чука) не стане,потърси по знаещи

Ако не можеш да го оправиш не го чупи повече!!!
- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
кой квот иска да си купува
тея с темите от тоз сорт са ясни
..просто ЛУЕКИНКО съм минал по тоз път 

С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782
43 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3