Пада ми акумулатора
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- VRPerformance
- ентусиаст
-
- Кара: Дизели
това е така,защото се занимаваш с автомобили и си наясно че няма как да се разбере каде е проблемаpresko79 написа:Извинявам се и аз за офф-а обаче не се наемам да дам дори и повьрхносна диагноза по проблема на колегата с тая отечка ,сьгласен сьм че колегата ВАЛ е доста грамотен но как се поставя решение по проблема без да е видяна колата нямам идея .пожелавам успех на колегата дано излезе наяве и дане го одрьнкат много лев
Последна промяна VRPerformance на 10 Май 2009, 21:56, променена общо 1 път
presko79 написа:Извинявам се и аз за офф-а обаче не се наемам да дам дори и повьрхносна диагноза по проблема на колегата с тая отечка ,сьгласен сьм че колегата ВАЛ е доста грамотен но как се поставя решение по проблема без да е видяна колата нямам идея .пожелавам успех на колегата дано излезе наяве и дане го одрьнкат много лев
Според мен смисъла на всички отговори дадени по конкретен въпрос в техническите форуми (не само по тази тема) имат най-вече смисъл да определят възможните причини които предизвикват проблема и евентуално когато е вече е установен да дадат насоки за решаването му (а често и описание на процедурата по отстраняването му).
Това скъсява времето загубено в излишни проверки и тестване или поне спомага да се започне проверката от най-вероятните причини.
До някъде помага и на тези които нямат опит и търсят решение по маайстори исервизи да не бъдат (евентуално) откровенно излъгани или "одрънкани" с пари за безмислени ремонти и части, а да имат представа какво се очаква да се прави по колата и колко струва...
Помага определено и на тези които сами си правят колите ....
Въобще мисля, че е несериозно да се говори за диагностика, камо ли за готови решения
- Пресиян Василев
- старши ентусиаст
-
- Кара: 730д
- Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5
Това е така tsb_bg ,напьлно те подкрепям ,идеята е да си помагаме които с каквото може а не дасе влиза в безмислени спорове както често става тук (видите ли аз сьм с по- голяма п_шка от вас ), отскоро влизам в този форум които много ми харесва но има доста негативи,отново пожелавам успех на колегата и именно защото се занимавам с автомобили не смея да прогнозирам пьк и силата ми не е в област ел. поздрави на всички и наи вече на колегата VRPerformance,мерси за подкрепата колега
- nightdriver
- ентусиаст
-
- Кара: 530da turing
VRPerformance написа:това е така,защото се занимаваш с автомобили и си наясно че няма как да се разбере каде е проблема,затова и аз несъм давал такива диагнозиpresko79 написа:Извинявам се и аз за офф-а обаче не се наемам да дам дори и повьрхносна диагноза по проблема на колегата с тая отечка ,сьгласен сьм че колегата ВАЛ е доста грамотен но как се поставя решение по проблема без да е видяна колата нямам идея .пожелавам успех на колегата дано излезе наяве и дане го одрьнкат много лев
разбира се,че не е лесно всеки път да поставите точната диагноза,още повече,че симптомите често пъти са еднакви за различни проблеми /тресене предницата например/,но в повечето случаи успявате да насочите в правилната посока нуждаещият се!
от там нататък нуждаещият се и той трябва да положи усилия и да локализира проблема.
все пак за това е форума. иначе всеки може да отиде директно в сервиза и край. тука също е интересното,след поставени диагнози накрая да се види резултата или кой е бил прав.
- Пресиян Василев
- старши ентусиаст
-
- Кара: 730д
- Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5
Колега валл ,лично кьм теб ,как мислиш дали този колега от Пловдиов ще се дигне та да бие 150 км. до габрово да му тьрся ел.проблемите ,че и да забравя нещо да затегна ли завия ли ,що за предрасьдаци и черногледство,като казах че си грамотен имам вредвит че твоито предложение е наи логично и исках даго потвьрдя ,аче мириша на нафта така е ,няма как с това си храня семеиството 

- VRPerformance
- ентусиаст
-
и ти си прав,но вече какво е излязло и кой е познал си е до късметnightdriver написа:VRPerformance написа:това е така,защото се занимаваш с автомобили и си наясно че няма как да се разбере каде е проблема,затова и аз несъм давал такива диагнозиpresko79 написа:Извинявам се и аз за офф-а обаче не се наемам да дам дори и повьрхносна диагноза по проблема на колегата с тая отечка ,сьгласен сьм че колегата ВАЛ е доста грамотен но как се поставя решение по проблема без да е видяна колата нямам идея .пожелавам успех на колегата дано излезе наяве и дане го одрьнкат много лев
разбира се,че не е лесно всеки път да поставите точната диагноза,още повече,че симптомите често пъти са еднакви за различни проблеми /тресене предницата например/,но в повечето случаи успявате да насочите в правилната посока нуждаещият се!
от там нататък нуждаещият се и той трябва да положи усилия и да локализира проблема.
все пак за това е форума. иначе всеки може да отиде директно в сервиза и край. тука също е интересното,след поставени диагнози накрая да се види резултата или кой е бил прав.

П.с промених поста щото си мислех че несъм давал,ама разгледах пак и съм писал че има вероятност да е в генератора проблема,но да допълня че има още неща от който може да е....просто няма как да разбреме с хвърляне на боб

- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
- VRPerformance
- ентусиаст
-
аз пък да ти кажа честно,по ми е лесно да работя с клиенти който са запознати и имат някакви технически познанияWALL написа:presko79 написа:Извинявам се и аз за офф-а обаче не се наемам да дам дори и повьрхносна диагноза по проблема на колегата с тая отечка ,сьгласен сьм че колегата ВАЛ е доста грамотен но как се поставя решение по проблема без да е видяна колата нямам идея .пожелавам успех на колегата дано излезе наяве и дане го одрьнкат много лев
Не мога да разбера защо се занимавате със мен! Или Дявола като си нямал работа си ебял децата"....... Всеки модел автомобил си има " детски болести " и просто си трябват основни познания... и не-малко логика! Май като собственик на сервиз не ти отърва клиентите ти да са компетентни и да знаят какво точно и е на колата.... не можете да ЩИПЕТЕ така по ви е лесно с балами да работите и да ги ЛЪЖЕТЕ и понякога от мухата я изкарвате слон, което е пари...и постоянно се забравя нещо да се зглоби както трябва... Може би не си от тия ама масово колегите ти са мазни мазни кат нафтени туби....tsb_bg написа:Според мен смисъла на всички отговори дадени по конкретен въпрос в техническите форуми (не само по тази тема) имат най-вече смисъл да определят възможните причини които предизвикват проблема и евентуално когато е вече е установен да дадат насоки за решаването му (а често и описание на процедурата по отстраняването му).
Това скъсява времето загубено в излишни проверки и тестване или поне спомага да се започне проверката от най-вероятните причини.
До някъде помага и на тези които нямат опит и търсят решение по маайстори исервизи да не бъдат (евентуално) откровенно излъгани или "одрънкани" с пари за безмислени ремонти и части, а да имат представа какво се очаква да се прави по колата и колко струва...
Помага определено и на тези които сами си правят колите ....![]()
Колегата mesho да нямаш допълнително слагана аларма? Я си кажи!

- VRPerformance
- ентусиаст
-
ами вземи ми покажи за какво точно говориш,каде съм казал едно после друго?anzak написа:Ти хич не си фурнаджийска лопата ВРперформанс.......
P.s май си тарсиш с кого да се заяждаш,гледам и в други теми нещо си много арогантен

- anzak
- старши ентусиаст
-
остай остай ти си безгрешен не се съмнявам във това ама чисто приятелски съвет съсредоточи се върху чип тунинга и не се прави на всезнайко
- VRPerformance
- ентусиаст
-
е как така остей
логично е като кажеш че някой е еди какъв си,да подкрепиш думите си с нещо,несе прая на всезнайко...ако бях нямаше от самото начало на темата да неми е ясно за таралежа,а щях да го предложа като възможен дефект
за чип тунинга несе притеснявай ти
П.с и запомни едно,човек колкото повече неща научава за автомобилите толкова повече осазнава че има да се учи цял живот и накрая пак няма да знае всичко

П.с и запомни едно,човек колкото повече неща научава за автомобилите толкова повече осазнава че има да се учи цял живот и накрая пак няма да знае всичко

Последна промяна VRPerformance на 10 Май 2009, 22:55, променена общо 1 път
- anzak
- старши ентусиаст
-
- VRPerformance
- ентусиаст
-
ясно,това е все едно да кажа че ''на еди кой си жена му е к**ва ама никога да несъм я е..л'' твойто е същото.... лека вечер тогава и да си жив и здравanzak написа:Казах ти каквото имам да ти казвам колега лека вечер ти желая