Тропане от предницата?
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Тропане от предницата?
Имам един супер умален проблем ,когато леко спускам колата в някава дупка се чува едно тропане някаде в краката ми ,мислех ,че са биалетки смених ги и проблема си остана ,сега си мисля дали не е тампоните на стабилизиращата щанга.
Някои имал ли е подобен проблем ,и ако някои може да ми каже цена за тия тампони?
Благодаря предварително.
Някои имал ли е подобен проблем ,и ако някои може да ми каже цена за тия тампони?
Благодаря предварително.
- Myxa-TePoPuCT
- младши ентусиаст
-
виж задните тампони на носачите ( малко вероятно )
и провери рейката за луфтове, когато ми беше разбита рейката, тропането се усешташе точно в краката ( по силно от пасажерската страна )
и провери рейката за луфтове, когато ми беше разбита рейката, тропането се усешташе точно в краката ( по силно от пасажерската страна )
Каква е логиката при промяна на височината на автомобила да се чува рейката ,тя не се ли усеща като луфт в кормилната у-ба при висока скорост и при запален мотор(хидравлика) с леко въртене на волана и колелетата да не реагират.
Щото и по двата начина съм го пробвал няма симптоми.
Тва за тампоните на носачите не се сетих ще го проверя.
Щото и по двата начина съм го пробвал няма симптоми.
Тва за тампоните на носачите не се сетих ще го проверя.
- Myxa-TePoPuCT
- младши ентусиаст
-
при мен тропаше като карам по неравности, каквито и да е, само на асвалт не тропаше. все пак прегледай е по обстойно, откопчей маншоните и тогава проверавяй за луфтове, и не само от волана ами направо хвани гребена на рейката и го клати ( как звучи само ) ... и трябва да разбереш дали има луфт там
Myxa-TePoPuCT написа:при мен тропаше като карам по неравности, каквито и да е, само на асвалт не тропаше. все пак прегледай е по обстойно, откопчей маншоните и тогава проверавяй за луфтове, и не само от волана ами направо хвани гребена на рейката и го клати ( как звучи само ) ... и трябва да разбереш дали има луфт там
Ще пробвам.
А цена за тампоните на стабилизиращата щанга да знаеш?
- dido-bmw
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е30М40Б18 touring/MB190 1.8
- Мечтае да кара: еМММММ
Nindja Prezarejdane написа:за да спре да тропа предницата препорьчвам да смениш:
два броя предни носача,с нови шарнири и тампони на тях,два нови амортесиора BOGE,два броя горни тампона с лагерите,нови шокови тампони заедно с гумите под и над прожината,и пак нови биалети,сьщо и Мтехник предна щтап щанга с тампони и
може да ползваш един магазин,в които не са стьпвали много от маниаците на е30 в тоя саит,ДАРУ КАР,или КАМОР
по този начин ще си направиш ремонт на колата за 20 години на пред, гаранция
Или си решил да му ставаш спонсор.Или си рекламно лице на камор и дару.Щом във всяка тема пращаш хората при тях,за части който биха надхвърлели стойноста на автомобила.
Поздрави.
- Стаевски
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е30 318i
- Мечтае да кара: Комби
Това,че го чуваш под краката си не означава ,че проблема е точно там...Например при недозатегната предна дясна джанта пак се чува"ше" по-вече от ляво....това само за пример.
Провери си амортисьора(левия)
.При мен хлопа все по-вече и повече...Натискаш с крак горната част на колелото-силно...и комшията да гледа и слуша от къде се чува хлопане.Аз стигнах до там да махам амортисьора за да се уверя ,че е от него...
Ако не е от там клати предницата силно все някъде ще се обади...
Провери си амортисьора(левия)

Ако не е от там клати предницата силно все някъде ще се обади...
- tormentor1980
- кандидат ентусиаст
-
dido-bmw написа:Nindja Prezarejdane написа:за да спре да тропа предницата препорьчвам да смениш:
два броя предни носача,с нови шарнири и тампони на тях,два нови амортесиора BOGE,два броя горни тампона с лагерите,нови шокови тампони заедно с гумите под и над прожината,и пак нови биалети,сьщо и Мтехник предна щтап щанга с тампони и
може да ползваш един магазин,в които не са стьпвали много от маниаците на е30 в тоя саит,ДАРУ КАР,или КАМОР
Или си решил да му ставаш спонсор.Или си рекламно лице на камор и дару.Щом във всяка тема пращаш хората при тях,за части който биха надхвърлели стойноста на автомобила.
Що, ти при кои би го пратил да си купува части?
Това, че сте си купили Е30-ка евтино, не означавам че тя не е БМВ, а Жигулка или Москвич и че може да си скраперясвате както си знаете. Кат са ви скъпи ОЕМ частите, не си купувайте Е30-ки, ами орелчета, голфчета и тем подобни евтини за поддръжка кочинки.
- Myxa-TePoPuCT
- младши ентусиаст
-
RokFort написа:Myxa-TePoPuCT написа:при мен тропаше като карам по неравности, каквито и да е, само на асвалт не тропаше. все пак прегледай е по обстойно, откопчей маншоните и тогава проверавяй за луфтове, и не само от волана ами направо хвани гребена на рейката и го клати ( как звучи само ) ... и трябва да разбереш дали има луфт там
Ще пробвам.
А цена за тампоните на стабилизиращата щанга да знаеш?
идея си нямам какви пари са, но можеш да провериш в дару колко пари са оригинални.
tormentor1980 написа:dido-bmw написа:Nindja Prezarejdane написа:за да спре да тропа предницата препорьчвам да смениш:
Що, ти при кои би го пратил да си купува части?
Това, че сте си купили Е30-ка евтино, не означавам че тя не е БМВ, а Жигулка или Москвич и че може да си скраперясвате както си знаете. Кат са ви скъпи ОЕМ частите, не си купувайте Е30-ки, ами орелчета, голфчета и тем подобни евтини за поддръжка кочинки.
Абе на вас като ви изгори крушка целия фар ли сменяте.???
Казвам ви ,че се чува някакво прихлопване при промяна на височината на ляво дясно колело.
А вие ми казвате да си сменя цялата предница ,че да спре.....
Ще видя кога почивам и ще ходя да търся проблема на канал....
Благодаря на хората които ме насочиха каде да търся...
Ще пиша.
- tormentor1980
- кандидат ентусиаст
-
Прав си пич, смени само отдесно квото тропа и след 1 седмица кат пуснеш тема 'Тропа ми сега и отлево', нема се пуашиш, отговорите ще са същите, но с обратна дирекция.
Успех със скраперийките. 408-цата навремето тате я поддържаше по-добре от повечето 'истински' БМВ фенове тук.
Не е лошо да се пусне 'важна' тема: 'Как да не купуваме оригинални БМВ части и как да изкрапереем по възможно най-евтиния начин? Части от други марки, които са евтини и стават с малко скраперийка:'
Успех със скраперийките. 408-цата навремето тате я поддържаше по-добре от повечето 'истински' БМВ фенове тук.
Не е лошо да се пусне 'важна' тема: 'Как да не купуваме оригинални БМВ части и как да изкрапереем по възможно най-евтиния начин? Части от други марки, които са евтини и стават с малко скраперийка:'
25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2