Помощ колата днеска ми роди алтернатор /голям смях стана/
Модератор: Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- BMW дизайн
- ентусиаст
-
- Кара: икономично
- Мечтае да кара: на 1.2лв/л бензин
Помощ колата днеска ми роди алтернатор /голям смях стана/
Здравейте колеги мислих си че няма да ми се налага скоро да правя новата кола нооооо все едно несъм го казал....както и да е....днеска останувих, че алтернатора е здал багажа ама какво да се прави...лошото е че е събота....алтернатора вече го свалих но проблема е че незнам утре някъде читав майстор който да работи.....питането ми е дали някой може да ми помогне ако се сеща за такъв и естествено да е доволен от него.....
благодаря предварително

Последна промяна BMW дизайн на 11 Май 2009, 22:18, променена общо 2 пъти
Re: Помощ колата днеска ми роди алтернатор
От къде си?BMW дизаин написа:Здравейте колеги мислих си че няма да ми се налага скоро да правя новата кола нооооо все едно несъм го казал....както и да е....днеска останувих, че алтернатора е здал багажа ама какво да се прави...лошото е че е събота....стартера вече го свалих но проблема е че незнам утре някъде читав майстор който да работи.....питането ми е дали някой може да ми помогне ако се сеща за такъв и естествено да е доволен от него.....благодаря предварително
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
сменят се четките и колектора ,стотина лева с труда ще ти стигнат .. виж ако е опекъл цялостно по добре втора ръка някой .
- BMW дизайн
- ентусиаст
-
От софия съм
п.с..... колега горе долу вече знам колко парички ще излеза ама не там е проблема...колата за понеделник ми трябва
п.с..... колега горе долу вече знам колко парички ще излеза ама не там е проблема...колата за понеделник ми трябва

- Ненко Вранков
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: Тежка
Чакай, чакай, че му изпуснах дирята... нали алтернатора е изпрегнал? Защо си свалил стартера? Алтернатора се сваля много лесно, не ти трябват майстори... ако трябват да сменяш само четките с изправителя е лесна работа-купуваш нови - 15-20лв струват... Но ако трябва да сменяш и лагерчетата е повече играчка, понеже гайката отпред се развива само с пистолет на въздух... иначе едното малкото (отзад което е) струва 4лв. немско, а другия отпред е по-голям и малко по-специален - 21-25лв... не е сложен ремонта. Никакви 100лв...
- BMW дизайн
- ентусиаст
-
Мерси колега за въпроса вече корегирах грешката си в първият коментар
а относно ремонта несъм много наясно с нещата и чесно казано несе наемам да го направя.....ако имаш др. предложения съм отворен за тях 

- Smoocki
- старши ентусиаст
-
- Кара: 600 коня с умивна на лицето
- Мечтае да кара: всичко бързо на четири гуми
- Детайли за колата: Garrett 3582
Бате аз знам много добри ...като тръгнеш по симеон ...и подминеш еконт посока все едно Люлин центъра в една от преките в блока има алтернатоджии ...първите на ъгъла при тях иди много са добри!

- BMW дизайн
- ентусиаст
-
- BMW дизайн
- ентусиаст
-
След като неможах да намеря работеш майстор в неделя реших да се пробвам сам....свалих алтернатора разглобих задният му край където е ел.блока и останових, че четките са за смяна......намерих работещ магазин взех си едни нови четчици за 38лв и обратно......дотук добре.....след което зглабям аз алтернатора и си викам явно това му е проблема понеже старите четки едната от тях беше поквално се изтрила до прожинката......но качвам алтернатора на мястото му зглабям си всичко както си му е реда...паля.....и нема ток
а сега какво стана звънка тук там идват едни момчета с големи идей
и пак ток няма при запален мотор 12,45V което нищо....айде пак какво ли не проверихме релета, кабели, връзки, букси абе каквото ни дойде на акъл и нищо
нервирах се естествено и си викам немога да се занимавам повече утре отивам на майстор и каквото стане.....тука идва най-интересното.....паля си колата и гледам лампата на акумолатора сфети викам си то нормално нали като не зарежда карам аз към майстора който ми е на 10мин от нас....обаче натам направо и скъсах гумите много се бех нервирал......отивам аз на майстора и почвам да му разправям през това време колате естествено е изгасена....той вика вкарай колата да я мерна и аз отивам паля и какво да видя
лампата не сфети
той мери 13,5V и варира...както трябва да си е и викам е тва пък да го е.а как стана и той казва ами понеже си сложил нови четки докато олегнат явно му е трябвало малко време да по работи за да почнат да контактуван като хората
много съм зле ама как да ми дойде на акъл след като цял ден се разправям с глупости
та така решен е проблема срещо скромната сума от 38лв и мнооооого нерви ама ако несе занимава човек сам после се губи удоволствието от карането
та ако някой колега прочете темата и е закъсал като мен да се обади може да му помогна 

- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
няма да изкарат много щом не си сменил и колектора който 100% е износен но подмяната му не е толкова елементарна като на четките .като се отвори алтернатора се сменят и лагери да знаеш че с него повече няма да се занимаваш
- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
- Кара: Хилядолетен сокол
Много добра работа колега, тъкмо си се запознал с устройството, но 38 лв. за реле-регулатор защото е БМВ никога не бих дал. За мен си взех нов реле-регулатор за 15 лв.: питат ме в магазина каква е колата - голф 3 отговарям; какъв алтернатор е /какъв капацитет в А/ - казвам 90 А, малко по-мощен алтернатор е май нещо казва продавача, защо питат - незнам, такъв е отговарям има клима и бла-бла, давам стария реле-регулатор и почват да търсят, и така. После си купих за 3-4 лв. само четки за някаква машина и си ги запоих на стария реле-регулатор и сега имам резервен. Малко нямам време да следя как са нещата тук.
- Ненко Вранков
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: Тежка
Niki е прав-действително на нашите баварци четките, заедно със стабилизатора са точно като на VW ... Aз съм с големия генератор - 140А и са същите...
На колегата му казах, че е добре да смени и лагерите, но явно не му се е занимавало... дано някой ги е сменял преди него, че да не го остави някъде... моят си даваше перфектно напрежение, но виеха лагерите, а така и така сменях ролки и ремъци, та реших да оправя и него, че да не го мисля поне.
На колегата му казах, че е добре да смени и лагерите, но явно не му се е занимавало... дано някой ги е сменял преди него, че да не го остави някъде... моят си даваше перфектно напрежение, но виеха лагерите, а така и така сменях ролки и ремъци, та реших да оправя и него, че да не го мисля поне.
- BMW дизайн
- ентусиаст
-
при мен лагерите са си тамън а относно конектора където контактуват четките майстора ми каза ако тези дни ми се занимава да го сваля пак да му го занеса ще ми вземе 25лв за да ми го смени......но както каза колегата това нее проста работа понеже се избива от оста със спецялна скоба и се набива с преса, а аз нямам нито едно от двете
за сега ще кара и така пък другата седмица може и да го свърша

- dokie
- ентусиаст
-
- Кара: BMW e39, VW Golf, Audi
- Мечтае да кара: Е60 М5
Тез лагери ако не вият не знам има ли смисъл да ги пипа. С фиатчето колко патих - старите виеха малко и ги смених и двата с FAG (около 10000км живот), после KG (пак толкова), сега взех някакви други (китайски, турски или нещо такова - нз) - и те вият от лятото, ама спират от време на време - писна ми - вярно италиано е, ама уж хубави лагери, а какво става - изкупих от всички марки предлагани в магазина - сега магазина ше сменям - ама като блокират...
15 мнения
• Страница 1 от 1