Сеене на задница?

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e39, VW Golf, Audi
Мечтае да кара: Е60 М5

Сеене на задница?

Мнение от dokie » 09 Май 2009, 1:50

Става въпрос за е34 М50В20 седан, стандартно (не спортно) окачване - амортисьорите са здрави, отпред сеенето е коригирано с лемфьордери.
Проблемът: по тракия (а сега като му обърнах повече внимание и по други пътища от тези не най-равните) при неравности по пътя усещах колата да се поклаща леко несинхронно (лява/дясна част) - сякаш не настрани, а по вертикала, но не цялата задница, а първо отляво после отдясно пак ляво и т.н. (няма значение коя страна е първа). Все пак усещането е субективно, но и хора които се возеха го забелязаха. Реално главата само ми мърда от едната на другата страна и не е приятно.
Тампони ли трябва да сменявам и някаква насока - кои?
Няма счупено нищо по окачването, какво да проверявам най-напред?
Доколкото съм чел тук - реглаж на е34 не се прави.

Благодаря!

Иван Иванов.

Аватар
Кара: 313tds

Мнение от E34 - Fanatic » 09 Май 2009, 8:35

Колега, твоя проблем мисля, че идва от тампони 2 и 3 (най-крайните). :)

http://bmwfans.info/parts/catalog/E34/S ... e_carrier/

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E34TDS , CL 500, Е65

Мнение от klintan66 » 09 Май 2009, 11:25

Да не са ти меки гумите ?

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Сеене на задница?

Мнение от RealDex » 09 Май 2009, 11:29

dokie написа:Реално главата само ми мърда от едната на другата страна и не е приятно.
:mhihi:
Дали не е възможно да са криви джанти?

ентусиаст
Аватар
Кара: 530d

Мнение от kraininski » 09 Май 2009, 13:11

имах подобен проблем само че с предницата проблема се оказа кофти износени гуми - само от вътрешната страна при което те бяха станали дефакто като конус....за отзад не знам дали ефекта би бил същия

и да поясня че гумите се износват по този начин от амортизирано окачване....смених гумите и колата се оправи но разбира се смених и цялата предница(така и така потропваше :)
"And You'll Always Be My Whore Cause You're The One That I Adore"

ентусиаст
Аватар

Мнение от dokie » 09 Май 2009, 19:03

E34 - Fanatic написа:Колега, твоя проблем мисля, че идва от тампони 2 и 3 (най-крайните). :)

От тях сигурно цялата задница играе, ама и аз не мога да го усетя толкова добре как и кое е точно. Ше се ходи на "майстор".

Джантите са перфектни, гумите са малко стари 225/60/15 Goodyear Eagle F1 (последно бяха добре напомпани, но ще ги проверя пак - видимо не са спаднали), грайфер около 3мм, не са видимо неравномерно износени, но все пак задницата леко стои разкрачена (не е много, но като се загледам се вижда в сравнение с предницата).

Днес правих малко ревизия и на ръчната и ми направи впечатление, че единия амортисьор е омаслил "прахоохранителя" отгоре, но иначе не люлее изобщо на място...

Мерси за насоките...
Благодаря ви много!!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: скрап

Мнение от RS » 12 Май 2009, 1:03

не люлее изобщо на място...

Колега, конкретно на Е34, без стенд за проверка на амортесьори забрави напълно, че можеш да разбереш с клатене на задницата дали са за боклука въпросните.

единия амортисьор е омаслил "прахоохранителя" отгоре

Ето тук може би се крие проблема?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Хилядолетен сокол

Мнение от NikiNikolov » 12 Май 2009, 7:26

Здравей градски, колегите вече са ти отговорили къде е проблема. Така, че не се чуди, отивай да си вземеш 2 тампона и ги смени. Не си имал само ти сеене на задница, като купих колата беше много зле, вече е непродаваема - завинаги моя, пък и не бих я сменил да някакво корито.

ентусиаст
Аватар
Кара: само БМВ-а

Мнение от Pavlinius » 12 Май 2009, 11:51

E34 - Fanatic написа:Колега, твоя проблем мисля, че идва от тампони 2 и 3 (най-крайните). :)

Не е от тези тампони защото моите са заминали , ама си ми е добре задницата. Мисля, че тези тампони ако са износени не е болка за умиране.

Според мен е от криви джанти или криви гуми или меки гуми .
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от dokie » 12 Май 2009, 17:03

NikiNikolov написа:Здравей градски, колегите вече са ти отговорили къде е проблема. Така, че не се чуди, отивай да си вземеш 2 тампона и ги смени. Не си имал само ти сеене на задница, като купих колата беше много зле, вече е непродаваема - завинаги моя, пък и не бих я сменил да някакво корито.

Едно по едно отмятам нещата, ама като се опитвам само качествено (оригинал) да взимам и не става много лесно и бързо... заради парите...

Стигна ли до тези тампони ще трябва да потърся помощ от колега, а конкретно ти (Ники Николов) вече имаш бира от мен за съвет за ДРЛ-а (не съм забравил, просто ми е неудобно да звънна просто така...) и ако не греша мисля беше правил тази манипулация без "специалния инструмент на БМВ" - та може да опра до услугите ти (ако се занимаваш с това, ама евентуално лятото и срещу заплащане, разбира се).

Поздрави!

Иван Иванов.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от prestige6969 » 12 Май 2009, 17:14

Аз мога да ти помогна с покупката с много добра отстъпка, тампоните са Лемфьордер, аз съм си взел такива и скоро с Ники ще ги сменим, така че имаш подкрепа!

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 12 Май 2009, 17:56

Колега , аз честно казано за такова сеене от големите тампони на моста силно се съмнявам :roll: Значи според мен трябва да се направи щателен преглед на задницата , единственото което не може да се диагностицира от тампоните на задницата са 4-те тампона на носачите - няма начин , там в тях лично аз се съмнявам :!:
Големите на моста като се скапят колелата започват да се разчекват и когато са много смазани те се загубват като междинен елемент и започва да удря на твърдо отзад при преминаване през дупки (возил съм се в такъв автомобил Е34 :shock: )

За мен ако амортисьорите не са сменяни и като ги оглеждаш се вижда ,че са стари си им е дошло времето а веднага след това идва ред на тампоните на носачите :idea: Аз тях съм ги сменил и задницата ми е страшно стегната ...

Георги Пенчев
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: bmw 328-turbo
Мечтае да кара: ГОЛФ 3

Мнение от kirililiev » 12 Май 2009, 20:54

криви неравномерно износени гуми,крив носач-това са възможните причини.тампоните на носачите са почти вечни,а тампоните на моста не оказват такова влияние в сходимостта,качи колата на стенд и ще си одговориш на въпросите може би :idea: виж си амортисьорите,от тях по вероятно може да клати отколкото да сее,но все пак ги виж.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34/М50 и М60
Мечтае да кара: Е34 V12
Детайли за колата: Ооо много са...

Мнение от S_h_e_f_a » 12 Май 2009, 21:23

И мойте тампони са скъсани,но нямам такива проблеми.Усещат се само като сменям посоките на движение (задна първа) едно леко като удар :roll:
ИзображениеИзображениеИзображение

Назад към E34