Помощ! БМВ-то изведнъж спря да пали

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 520i

БМВ-то не пали

Мнение от Bojidar » 08 Май 2009, 22:58

1. Пробвай дали си познава ключа като опиташ да запалиш с резервния
Да познава го, върти и с него.

НЕ ПАЛИ! Извинявам се за грешката.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е 39 520 98 г.

Мнение от im0tep » 08 Май 2009, 23:02

Аз залагам на помпа тогава

кандидат ентусиаст
Аватар

БМВ-то не пали

Мнение от Bojidar » 08 Май 2009, 23:06

Утре след диагностиката ще пиша какво се оказа. Човек да си отиде на село и колата да му е развали смях направо. Аз съм от София, а колата да ми се развали в Генерал Тошево. Надявам се утре да намеря добът майстор в Добрич, а иначе колегата im0tep дали ще може да ми препоръча магазин за авто-части, защото видях, че е от Варна.

старши ентусиаст
Аватар

Re: БМВ-то не пали

Мнение от im0tep » 08 Май 2009, 23:17

Bojidar написа:Утре след диагностиката ще пиша какво се оказа. Човек да си отиде на село и колата да му е развали смях направо. Аз съм от София, а колата да ми се развали в Генерал Тошево. Надявам се утре да намеря добът майстор в Добрич, а иначе колегата im0tep дали ще може да ми препоръча магазин за авто-части, защото видях, че е от Варна.

Магазини много има...но виж в Ауто+ и ЕлитКар,за тези магазини имам добри впечатления,но малко ме съмнява да имат помпа(ако се окаже от това) в наличност.Успех с диагностиката утре и дано да е нещо елементарно.
П.С. По-добре колегите от Добрич да ти препоръчат къде да отидеш на диагностика

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Мнение от mad_presley » 08 Май 2009, 23:19

Bojidar написа:Надявам се утре да намеря добът майстор в Добрич...

Познавам такъв човек в Добрич и разполага с GT1 диагностик.Ако не друго, поне ще ти направи читава диагностика ;)
Ако те интересува, пиши един ЛС, да ти дам телефон за връзка.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Bojidar » 08 Май 2009, 23:24

:D Благодаря за помощта.

младши ентусиаст
Аватар

:)

Мнение от latrel » 09 Май 2009, 11:05

колеги и мен ме сполетч същият проблем
вчера запалих колата отидох свърших си работа и след това като опитах да е запаля не ставаше, помолих едни момчета да бутнат и запали, помислих че е от акумулатора оставих е да работи половин час след което загасих пробвах пак да запаля и неще и неще, свалих акумулатора зареждах го цяла нощ днес го слагам пробвам не пали дори не върти, само се чува как помпата работи нищо друго
моля ако някой има предположения нека каже че се побърках
разликата е че моята е тдс а не бензин

младши ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ 325 ТД '93
Детайли за колата: тъмно син металик

Re: :)

Мнение от miroslav4ev » 09 Май 2009, 11:24

latrel написа:колеги и мен ме сполетч същият проблем
вчера запалих колата отидох свърших си работа и след това като опитах да е запаля не ставаше, помолих едни момчета да бутнат и запали, помислих че е от акумулатора оставих е да работи половин час след което загасих пробвах пак да запаля и неще и неще, свалих акумулатора зареждах го цяла нощ днес го слагам пробвам не пали дори не върти, само се чува как помпата работи нищо друго
моля ако някой има предположения нека каже че се побърках
разликата е че моята е тдс а не бензин

Пак е според мен помпата - гълта въздух.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от latrel » 09 Май 2009, 11:36

според мен а и някои от майсторите които питах е стартер или четки

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от im0tep » 09 Май 2009, 12:01

latrel написа:според мен а и някои от майсторите които питах е стартер или четки

Щом пали на бутане а иначе не иска да върти на стартер значи е именно четки или самия стартер

кандидат ентусиаст
Аватар

БМВ-то не пали

Мнение от Bojidar » 09 Май 2009, 12:06

Здравейте, колеги. Днес сутринта закарах колата на диагностика и се оказа, че е изгорял някакъв бушон (ако не се лъжа майсторът каза, че е бушонът на бензиновата помпа). И сега колата си върви отлично. Иначе за труда ми взеха 30лв, а за закарването до Добрич-40. И така срещу 70лв и един сменен бушон колата отново пали.

Искам да изкажа голямата ми благодарност към колегите, които снощи цяла вечер ми даваха съвети.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от im0tep » 09 Май 2009, 12:14

Bojidar написа:Здравейте, колеги. Днес сутринта закарах колата на диагностика и се оказа, че е изгорял някакъв бушон (ако не се лъжа майсторът каза, че е бушонът на бензиновата помпа). И сега колата си върви отлично. Иначе за труда ми взеха 30лв, а за закарването до Добрич-40. И така срещу 70лв и един сменен бушон колата отново пали.

Искам да изкажа голямата ми благодарност към колегите, които снощи цяла вечер ми даваха съвети.

Радвам се колега,че сме помогнали...но сега ме е яд адски много,че снощи не се сетихме именно първо за бушоните да провериш :evil:...ама нищо...важен е крайния резултат :bchug:

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Помощ! БМВ-то изведнъж спря да пали

Мнение от hellsgate » 06 Ное 2009, 11:33

Колеги кой точно бушон трябва да проверя и къде се намира той защото имам същия проблем
BMW ®

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '98 525 TDSA
Мечтае да кара: E39 M5

Мнение от monogamnia » 06 Ное 2009, 12:33

бендикса може да не ти изхвърля... виж си свещите ... стига сте го плашили човека.. :) виж може да ти помогне viewtopic.php?f=35&t=172744

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 520 97", E46 320d 05"
Мечтае да кара: ново БМВ
Детайли за колата: изтъркани задни гуми, тук-таме за изчукване и боя :D

Мнение от e39 FEN » 06 Ное 2009, 19:08

hellsgate написа:Колеги кой точно бушон трябва да проверя и къде се намира той защото имам същия проблем

и аз имах същия проблем скоро,беше от бушон но кой точно колега ще те излъжа,виж си бушоните в жабката там има бушон за помпата,от схемата ще го намериш мисля че пишеше помпа карборанте или нещо от тоя род :lol:
но при мен не беше от този бушон а беше някой от бушоните в багажника но пак не подаваше ток към помпата,провери всички бушони дали са наред и да се надяваме че ще остраниш проблема :yes: Успех..
Изображение

Предишна

Назад към E39