Уреди, лампички и липси... помощ

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo

Уреди, лампички и липси... помощ

Мнение от VesoPesa » 07 Май 2009, 20:53

Колеги, днес, реших да си постегна кораба малко :roll: и реших да почна от изскубването на гадното радио с чейнджъра който всеки седнал отзад настъпваше и риташе, барабар с нереално некъдърно прекараните кабели за него, както и да си сменя крушките на врътките на парното и таза на уреда за темперетурата на двг-то че вечер да не гъдая къде ми е стрелката :roll:
Радиото се спомина бързо, крушката на врътките и нея я оправихме лесно, и таблото успях да сваля.
Тук обаче почнах да гледам като теле в железница :confused:
Крушкатана осветлението на уреда на температурата я оправих, но ме узадъчи липсата на няколко крушки, а именно:
1. Крушката на зад червения сектор на уреда на температурата.
2. Крушката зад секротчето долу за амортисьора.

Значи за 1-та съм почти сигурен че е свалена и не е сложена после, за съжеление не бях взел кру6ка с плитка фасонка и не сложих.
По интересна ми е тази с амортисьорчето, защото, точно до нея има фигурка на количка с 2 стрелкички, нагоре и надолу, зад която лампичка ИМА :shock: явно е нещо свързано с нивомата, а зад тази с амортисьорчето няма. :roll:
Та въпроса ми е при колегите с нивомат, които са сваляли таблата, да кажат имат ли ги тия крушки или не и също за какво индикират въпросните :roll:

много ще се радвам ако някой ми е схванал въпроса и ми отговори :roll: :uups:

П.с.: ако някой има оригинално радио, от е34 с рдс, и му е излишно и се чуди какво да го прави, или нещо има проблеми по него, нека каже, че докато намеря оригинално ЦД на нормални пари, да имам радио поне да слушам, може касетката да не работи :mhihi:
А ако някой има интерес към сони-то да драсне лс ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 07 Май 2009, 21:00

Интересното е че при мен също нямаше тези крушки. Дай да се видим в събота и да купим малко крушки и да нахакаме къде що няма крушка сложена. Таман ще пишем при бензин и дизел дали има разлика :)
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 07 Май 2009, 21:10

при мен празно няма и бих го препоръчал на всички.
просто независимо дали я има въпросната фунция или не е хубаво крушката да и е на място.
крушки може да взема аз от моя приятел с магазина за части - там са качествени като тези в Дару.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от VesoPesa » 07 Май 2009, 21:24

еми утре явно значи ще мина да взема 3 крушки че имам и за колан :mhihi: грешка 4 че от редицата от долу ся се сетих че и на бензиновата колонка я няма лампичката :mhihi:
и ще кажа какво се случва, иначе си видях и лампата за халогените светална тая вечер и тоя кехлибар, навсякъде направо ме докара до душевен оргазам :help:
утре ако знаете с какъв кеф ще си я измия сутринта и после ще тръгна по софия ви е бедна фантазията :mhihi:

п.с.: дайте едно оргинално радио дори и неработещо да си го направя че само то липсва в идилията :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 M62B44TU
Мечтае да кара: Сбъднах си мечтата
Детайли за колата: DF85926

Мнение от georgipass » 07 Май 2009, 22:13

Колеги, по принцип светва ли ви лампата за коланите? :roll:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 07 Май 2009, 22:32

При един от опитите да си оправя мъртвите пиксели сложих всички липсващи крушки, но там където нямаше съответнана функция ефекта си беше нулев.
Поне имам резервни крушки на достъпно място (няма да ровя да ги търся)

Колкото до наличието на индикацията за коланите явно зависи от това за коя страна е версията (за Европа съм сигурен, че е стандартна опция за Швеция, а мисля че и за САЩ и Канада са задължителни, но за това не съм сигурен)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: X5 Е53 3.0

колеги

Мнение от ivo_io » 07 Май 2009, 23:03

tsb_bg написа:При един от опитите да си оправя мъртвите пиксели сложих всички липсващи крушки, но там където нямаше съответнана функция ефекта си беше нулев.
Поне имам резервни крушки на достъпно място (няма да ровя да ги търся)

Колкото до наличието на индикацията за коланите явно зависи от това за коя страна е версията (за Европа съм сигурен, че е стандартна опция за Швеция, а мисля че и за САЩ и Канада са задължителни, но за това не съм сигурен)

Колеги и аз сложих на всякъде крушки,от 5 сложени светнаха 2 за колана и за нещо си за теглото :shock: и като се качим повече хора ми светка ама ще видим до кога :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Re: колеги

Мнение от VesoPesa » 07 Май 2009, 23:09

ivo_io написа:
tsb_bg написа:...

Колеги и аз сложих на всякъде крушки,от 5 сложени светнаха 2 за колана и за нещо си за теглото :shock: и като се качим повече хора ми светка ама ще видим до кога :mhihi:

коя е тая за теглото :shock: :roll:

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: колеги

Мнение от ivo_io » 07 Май 2009, 23:18

[/quote
коя е тая за теглото :shock: :roll:[/quote]

светка ми едно като седалка в/у кръг колега :confused: ,казаха ми че това е за претоварване :| ,а като сме повече слаботелесни не свети :D,но в някоя дупка като клопне или неравност светка,докато подскача :roll:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от VesoPesa » 07 Май 2009, 23:21

я аз такова нямам бе :roll:

кандидат ентусиаст
Аватар

колега

Мнение от ivo_io » 07 Май 2009, 23:28

VesoPesa написа:я аз такова нямам бе :roll:

само да кажа че я взех със сменен к-ж :D стария е бил ел.ама нещо не работи,иначе ми се намира в долния десен ъгъл. ;)
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 М57Д30
Мечтае да кара: Е65

Мнение от pantzer3 » 07 Май 2009, 23:30

Някой има ли снимка - как изглеждат въпросните лампички? Щото скоро сменях тази на часовника - не бях виждал до сега такава - много странна 1,2вата и със едни закривени метални пластини :shock:
Изображение Изображение Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от VesoPesa » 07 Май 2009, 23:35

pantzer3 написа:Някой има ли снимка - как изглеждат въпросните лампички? Щото скоро сменях тази на часовника - не бях виждал до сега такава - много странна 1,2вата и със едни закривени метални пластини :shock:

еми лампичките са същите като тия дето ти си взел, или почти, разликата е в фасунката, едните са с по-дълбока, другите са с по-плитка, това за тия на часовника и индикаторите на таблото, иначе тези за осветлението на таблото са едни подобни но по-големички и са 3-вата, има и 2 пак такива малки, но по 1,5 вата, плитки, но не се сещам в момента на кое точно бяха, мисля че на дисплея, но не съм сигурен ;)

едит:
лампичката на осветлението на врътките на парното, е без фасонка, 1,5 ватова, малка ;)

едит2:
ivo_io написа:
VesoPesa написа:я аз такова нямам бе :roll:

само да кажа че я взех със сменен к-ж :D стария е бил ел.ама нещо не работи,иначе ми се намира в долния десен ъгъл. ;)

е на мен там ми е въпросния амортисьор, а от лявата му страна е количката с стрелкичките :roll:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 M62B44TU
Мечтае да кара: Сбъднах си мечтата
Детайли за колата: DF85926

Мнение от georgipass » 08 Май 2009, 18:16

georgipass написа:Колеги, по принцип светва ли ви лампата за коланите? :roll:

Днес и аз си поиграх с крушките и сложих навсякъде къдети може, в крайна сметка светна само тази за колата, но за малко и изгасва, въпреки, че не съм сложил колана :roll:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 08 Май 2009, 18:22

georgipass написа:
georgipass написа:Колеги, по принцип светва ли ви лампата за коланите? :roll:

Днес и аз си поиграх с крушките и сложих навсякъде къдети може, в крайна сметка светна само тази за колата, но за малко и изгасва, въпреки, че не съм сложил колана :roll:

и при мен е така колега
някой ден когато нямам какво толкова да правя ще седна и ще пусна окабеляването на тази система но си мисля че тя е обвързана с датчика на седалката на пасажера

PS оказва се че тая система е само за шофьора, и ето я схемата за коли със чек контрол:
Изображение
Изображение

Следваща

Назад към E34