аз хеитърът на БГ
Модератори: mitaka7, Общи модератори
- nikinenov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90 335d, F30 320d
Мишу написа:съгласен съм с теб но едва ли знаеш колко ще взимаш в тези цомпании дето си изброил аз също доста често съм в УК и знам цените знам обаче и законите в УК знам че и данаците са зли 27-30% а ако имаш втора работа 40% ,знам че недаи си боже катастрофираш и счупиш тротоара е 2к лири знам и спешното как работи излиза 1 инду и определя кои колко е спешен така може и 4ч да висиш в спешното, знам и как се ходи и записва час за доктор -за другата седмица ще ви приемат а ако отидеш на частен : малее даи моторната резачка ,добре че моргича малко падна иначе 25г 1 къща с стаии като кутиики както каза жената тука живеят в кумини с прозорцида колите са ефтини тези лхд не толкова
знам и за безплатното образование : как ще познам твоито дете - лесно само то е бяло
![]()
иначе наистина живота е хубав в ук ти имаш престижна работа негледаи филма тука взимам 5к лири у бг 2к лв да децките неща наистина са в пъти по ефтини дрехите в праимарк също ма са за 3 пранета само чорапите си ги бива иначе 4 човека в TGI FRIDAYS МА КАК СТЕ отмаали тия 100лири , коско и теско си ги бива ефтина е храната наистина то и в метро не е много скъпо брат всеки сам си избира да може в твоя случаи да си напред но в моя немога да почна там защото ме мързи да уча за изпити а и реално няма кои знае колко да съм напред
![]()
![]()
Чак сега намерих време да отворя темата - това което пишеш е малко разбрал недоразбрал - не са така нещата в УК както ги описваш но нямам време да ти пиша и да обяснявам, ти знаеш себе си щом така си преценил екстра. Между другото повечето неща които описваш в пълна сила важат за БГ
Поздрави
Only a month ago, I stepped out of the Ferrari 430 and thought that maybe in 200 years, someone, somewhere, using materials that don't currently exist, will make something better. But in fact, I only had to wait four weeks. The M5 is that good.
- nthnl
- младши ентусиаст
-
- Кара: Renault Megan E-Tech, Kia Sorento
- Мечтае да кара: По пистите :)
Как пък го измисли това, че си цар с 4к лева месечна заплата? Я съвсем хипотетично си представи, че искаш да си купиш къща в София. Цените почват от 150 000 евро нагоре и то не за ново строителство. Един мой приятел си взе апартамент с ипотечен кредит. Стойноста на апартамента е 60 000 евро. Месечната му вноска е към 800лв. Това по груби сметки прави, че тази къща ще се плаща по около 2000лв месечно за 35 години. Хайде сега съвсем хипотетично си представи, че имаш и семейство (примерно жена и 2 деца). Първо ти от тия 4к лева чисто ще вземаш към 3300-3400. Айде сега кажи ми цар ли си с 4 бона ?
- nthnl
- младши ентусиаст
-
CLM-Ivo написа:Абе копелета, вие сте е*ахти егоистите разбираш ли! Ако всеки умен и способен си биеше камшика... Смисъла на живота е...? - Довършете всеки за себе си...
Пък повечето от ходилите къде ли не могат да потвърдят, че БГ е нещо различно. Не по- хубаво или лошо, а различно. Защо ли?
Да различно е... по простата причина, че тук законът не е за всички и можеш да правиш каквото си поискаш. Ти на това хубаво ли му казваш?
- Mitaran
- младши ентусиаст
-
- Кара: Рейдж Ровър 4,4
цените на недвижимите имоти всички знаем че са преувеличени и то мноооого. няма да ги коментираме. като се купуват имоти се гледа според чергата нали.
Ако вкараш кинтите и на жена си в тая сметка и ще видиш че ставаш... е добре не като царче... ама мноого добре, не е ли така?
Ако вкараш кинтите и на жена си в тая сметка и ще видиш че ставаш... е добре не като царче... ама мноого добре, не е ли така?
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
nthnl написа:Как пък го измисли това, че си цар с 4к лева месечна заплата? Я съвсем хипотетично си представи, че искаш да си купиш къща в София. Цените почват от 150 000 евро нагоре и то не за ново строителство. Един мой приятел си взе апартамент с ипотечен кредит. Стойноста на апартамента е 60 000 евро. Месечната му вноска е към 800лв. Това по груби сметки прави, че тази къща ще се плаща по около 2000лв месечно за 35 години. Хайде сега съвсем хипотетично си представи, че имаш и семейство (примерно жена и 2 деца). Първо ти от тия 4к лева чисто ще вземаш към 3300-3400. Айде сега кажи ми цар ли си с 4 бона ?
А къща в Лондон знаеш ли колко е? А къща в Москва???
София не е нито Лондон,нито Токио,но къщите навсякъде са си една торба пари,в Щатите всеки е с ипотека върху къщите,че някой са и с по 2 ипотеки,4 иляди лева са си 4 иляди,това е добра заплата за България,съвсем друг е въпроса че тука сме идиоти и цените на храните ,тока,телефоните,горивата и отоплението нямат аналог в света,ама такива сме си тъпунгери-нека после говориме "прекрасна страна"-дрънки,бил съм в Дубай-тея имат пустиня която са я превърнали в оазис,за всяка тревичка има капкова система,водата е по-скъпа от петрола-хората пазят изкуствено създадената природа,ние тука всичко на готово и мама*та и еба*хме(говоря за Българската природа вече в минало време)
абе зае*би
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
стана ми интересна тази тема... но нещо ми се губи нишката. ситуацията е толкова извадена от контекста... излиза, че ако ти бяха предложили повече пари щеше да заминеш и си разочарован единствено от заплатата, щом си стегнал куфарите и т.н. а после се коментира, че парите не са всичко. наистина не схващам.
въпроса ми е ако бяха ти предложили по-голяма заплата щеше ли да заминеш?
въпроса ми е ако бяха ти предложили по-голяма заплата щеше ли да заминеш?
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Mitaran
- младши ентусиаст
-
е сигуро е щял, щом само количеството на парите го е спряло.
Има други истини обаче...
В европа винаги ще сме чужденци, тук емиргантите не са добре дошли, еле па от Родината мила... за САЩ не коментирам, имам другари в Австралия, Емирствата... е Да всички са мнооого образовани и професиии който тук само ще белят по витрините, докато там са много добре, децата им учат в хубави училища, единия окйто е в Австралия твърди, че всеки ти помага държава община така е направена системата, че ако имаш идей да можеш да ги развиваш а не да те спъват всички както е тук. (кара М5 но няма право да вдига над 110км - на магистралата - пълно е с камери) Уууужас
Тука видяхме, че за 20 години демокрация... нищо не става, щото хората бягат а тези който оставаме си живеем затворени в собствените си проблеми, и ни дреме на ... незнам си кво си, само плюем по управляващите и ако ни изкочи удобен момент за делавера веднага сме там.
Имайте предвид, че дори нааааай изискания Германец неподкупен и точен, като го докарате тука в тез условия за по малко от година ще стане същия като нас... така, че незнам къде е истината.
2002 година отказах едно предложение за работа в Холандия и от време на време ме е яд ама ...така е живот ли е да го опишеш
Има други истини обаче...
В европа винаги ще сме чужденци, тук емиргантите не са добре дошли, еле па от Родината мила... за САЩ не коментирам, имам другари в Австралия, Емирствата... е Да всички са мнооого образовани и професиии който тук само ще белят по витрините, докато там са много добре, децата им учат в хубави училища, единия окйто е в Австралия твърди, че всеки ти помага държава община така е направена системата, че ако имаш идей да можеш да ги развиваш а не да те спъват всички както е тук. (кара М5 но няма право да вдига над 110км - на магистралата - пълно е с камери) Уууужас
Тука видяхме, че за 20 години демокрация... нищо не става, щото хората бягат а тези който оставаме си живеем затворени в собствените си проблеми, и ни дреме на ... незнам си кво си, само плюем по управляващите и ако ни изкочи удобен момент за делавера веднага сме там.
Имайте предвид, че дори нааааай изискания Германец неподкупен и точен, като го докарате тука в тез условия за по малко от година ще стане същия като нас... така, че незнам къде е истината.
2002 година отказах едно предложение за работа в Холандия и от време на време ме е яд ама ...така е живот ли е да го опишеш
- nthnl
- младши ентусиаст
-
Колега, всяко начало е трудно. Дали в България или в чужбина смятам няма голяма разлика. На мен специално това, което ми хареса докато бях в щатите беше, че 1 път докажеш ли се какво можеш всички гледат съвсем различно на теб. Парите и работата веднага се променят. Имах възможност да остана там да живея (е нелегално все пак) и работя на много прилична длъжност с МНОГО прилична годишна заплата. Единствената причина поради, която не останах беше скуката и липсата на дейности през свободното време (дискотеките и баровете примерно затваряха в 2 без 15). На скоро говорих с мой познати в Испания и хората бяха доста доволни от живота там. С доста хора говорих, но общото мнение беше - "никога няма да се върна в България за повече от седмица". Догодина смятам да се разходя и да видя, какво е положението, пък ако ми хареса може и да не се върна..
nthnl написа: Единствената причина поради, която не останах беше скуката и липсата на дейности през свободното време (дискотеките и баровете примерно затваряха в 2 без 15).
Е да ти имам проблема че затваряли в 2 без 15 ...... тука до колко седиш на дискотека? до 3? до 4 когато остават по 15 човека?
Цялото това изказване за липса на дейности за свободното време е несериозно. И кафета има, и ресторанти бол, и мол-ове както си видял, и паркове, площадки, алеи, автомобилни писти и т.н. и т.н.
Не знам ти лично какво обичаш да правиш, ама толкова много неща за развлечения както там, не съм видял никъде из България и Европата.
- nthnl
- младши ентусиаст
-
така е колега, но когато си до 12 на работа е проблем, не мислиш ли?
Кафене имаше само 1 и то беше старбъкс посредата на един доволно голям паркинг, даже нямаше къде да седнеш. Най-близкия парк беше на час с кола по магистралата. По моловете какво да търся? Да няма по цял ден да пазарувам.. единственото, което ми хареса беше водния увеселителен парк, където имах удоволствието да отида (2 часа и половина път с кола). А и да не забравя - голфа, една доста приятна и интересна игра.
Кафене имаше само 1 и то беше старбъкс посредата на един доволно голям паркинг, даже нямаше къде да седнеш. Най-близкия парк беше на час с кола по магистралата. По моловете какво да търся? Да няма по цял ден да пазарувам.. единственото, което ми хареса беше водния увеселителен парк, където имах удоволствието да отида (2 часа и половина път с кола). А и да не забравя - голфа, една доста приятна и интересна игра.
nthnl написа:така е колега, но когато си до 12 на работа е проблем, не мислиш ли?
Така може, сигурно си бил в някой по затънтен щат. При мен ситуацията беше много по различна и имаше в изобилие от всичко - барове, дискотеки и т.н. и в общи линиии нямаше за какво да се оплачем. А и си свършвахме работа в 5:30, не в 12, та имаше време за всичко

- s
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Маратонки, Citroen Xsara, E60, E39
относно нощния живот мога да кажа, че за хората, които са непретенциозни към музиката и имат пари за харчене, няма по-добро от България. Пример мога да дам веднага. Един приятел имаше посещение от син на бизнесмен, с който въртеше бизнес. След 2 дни в Софийския нощен живот, той се молеше да остане още поне седмица в България. Момчето си дойде с пари и просто не му се тръгваше. Пича идваше от Швейцария, когато дойде беше възхитен от природата, каза че много му харесвало и не разбирал как може да не се пази от гражданите.
По темата мога да кажа нещо, което прочетох многократно в предните страници, ако човек е талантлив, работлив и знае какво прави, той е обречен на успех. Независимо в коя държава, град, щат, континент, остров разбиращи от работата си хора винаги са се търсели, търсят се и ще продължават да се търсят. Това, че хората в България са мързеливи и си с мисленето "нема си трошим времето за 400лева" е огромен проблем. Факт е, че всички кафета са 24/7 пълни. Тъжно е, че има толкова млади хора, които са талантливи, но не знаят как да се предложат.
И аз съм от младите хора, които смятат да учат в UK, но аз искам да се върна в България, искам да покажа на всички тези невярващи в успеха без кражба "коне с капаци". Навсякъде се търсят млади, амбициозни хора, готови и надъхани да покажат какво могат. Аз съм навит дори на варианта да работя месец-два на стаж, но да покажа, че има за какво да ми се дадат пари.
Много важна характеристика за днешните работодатели е желанието за работа, когато човек работи с желание, той е по ефективен.
Наздраве на всички и се извинявам за офтопик-а, който се получи..
По темата мога да кажа нещо, което прочетох многократно в предните страници, ако човек е талантлив, работлив и знае какво прави, той е обречен на успех. Независимо в коя държава, град, щат, континент, остров разбиращи от работата си хора винаги са се търсели, търсят се и ще продължават да се търсят. Това, че хората в България са мързеливи и си с мисленето "нема си трошим времето за 400лева" е огромен проблем. Факт е, че всички кафета са 24/7 пълни. Тъжно е, че има толкова млади хора, които са талантливи, но не знаят как да се предложат.
И аз съм от младите хора, които смятат да учат в UK, но аз искам да се върна в България, искам да покажа на всички тези невярващи в успеха без кражба "коне с капаци". Навсякъде се търсят млади, амбициозни хора, готови и надъхани да покажат какво могат. Аз съм навит дори на варианта да работя месец-два на стаж, но да покажа, че има за какво да ми се дадат пари.
Много важна характеристика за днешните работодатели е желанието за работа, когато човек работи с желание, той е по ефективен.
Наздраве на всички и се извинявам за офтопик-а, който се получи..
- Mitaran
- младши ентусиаст
-
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Колега "s"-на колко години си ,ако мога да попитам? 

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"