Някакъв проблем със скоростната кутия май.....
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
28 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Някакъв проблем със скоростната кутия май.....
Значи, незнам как да формулирам въпроса, затова ще опиша проблема. Когато включвам на задна, колата някак се разтриса. Скоростната кутия е автоматична. Когато включвам на D, от задна, понякога се случва същото. Когато колата е спряна на наклон и трябва да тръгна назад, примерно съм паркирал и се измъквам, при подаване на повече газ, се чува някакво стържене отпред. Когато тръгвам съвсееем леко и подавам газ едва едва, няма проблем. Забелязах, че това се случва само на някакъв наклон, когато колата е на равно или незначително наклонено място, това стържене почти го няма. Бях в един уж добър сервиз във Варна, ама пущината не го направи това. Колата иначе си върви нормално, напред, назад, но когато превключвам се разтриса и това стържене ме притеснява какво е. Събирам идеи 

- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
- Кара: Хилядолетен сокол
- DAEL
- Дакела
-
- Кара: 02 525dA & 07 E90 N46B..
- Мечтае да кара: F-22 Raptor
- Детайли за колата: Стоковица със Стептроник и кожена гарнитура.
А когато превключва от скорост на скорост, плавно ли сменя предавките, или се усеща "лек удар"върху скоростите?
- nightdriver
- ентусиаст
-
- Кара: 530da turing
и аз го имам това стържене,когато тръгна назад с малко повече газ и се чува само при потегляне еднократно.
и аз си мисля,че е тампон и за това не взимам спешни мерки
и аз си мисля,че е тампон и за това не взимам спешни мерки
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
Масло на кутията не съм сменял, на двигателя преди 1200 км. Тампоните не са пипани. Ако се вярва на километража, на 236000 км е. Скоростите се сменят плавно, усеща се, но нищо нетипично мисля. Въпросното стържене и това лашкане както писах, се забелязва най-вече когато колата е под наклон и има някакво напрежение върху кутията, така си мисля аз. Местя от P на R и застъргва и прилашква. И даже малко с усилие се превключват скоростите в такова положение на колата.
P.S. При мен стърженето си продължава докато карам назад.
P.S. При мен стърженето си продължава докато карам назад.
- nightdriver
- ентусиаст
-
- Кара: 530da turing
явно проблемите ни са различни,но както казва колегата по-горе,смени маслото,а и щом включва трудно,когато е под наклон,може и масло да не и достига
- Venkata
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW f10/3.0D
- Noob4o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е39
И аз подкрепям колегите - сменяй маслото и задължително преди да сложиш новото изкарайте скоростната кутия и я промийте от стружки - патил съм си!!! Ако не се лъжа и твойта трябва да събира около 6 литра масло 

The Ultimate Driving Machine
Колега,
имах подобен проблем но аз съм с ръчна скоростна кутия. Разтрисането при мен се получаваше от маховика. Незнам при автоматика как е но при ръчната ск-кутия демферните пружини не са на диска на съединителя а вътре в маховика и с времето те омекват и се получават тези вибрации. След, като си смених маховика всичко се оправи.
имах подобен проблем но аз съм с ръчна скоростна кутия. Разтрисането при мен се получаваше от маховика. Незнам при автоматика как е но при ръчната ск-кутия демферните пружини не са на диска на съединителя а вътре в маховика и с времето те омекват и се получават тези вибрации. След, като си смених маховика всичко се оправи.
The Power is Nothing Without Control It!
- ICE
- Ледения
-
- Кара: Е60 535d
- Мечтае да кара: из Las Vegas!
Провери:
1. Тампони двигател
2. Тампони скорости
3. Кардан - карето
4. Смяна на масло, въпреки, че нкутията ти най-вероятно "не се обслужва"!
Успех!
1. Тампони двигател
2. Тампони скорости
3. Кардан - карето
4. Смяна на масло, въпреки, че нкутията ти най-вероятно "не се обслужва"!
Успех!
- Apunch
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 750 IA
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- don_mimo
- ентусиаст
-
- Кара: bmw e53 3.0d 218hp '04
- Мечтае да кара: bmw x5 '11
едно бързо въпросче : при ръчна скоростна кутия понякога като съм на скорост малко трудно излиза от скорост ... ако сам на 3та и искам да дам на 4а трудно излиза от 3а. скоростите ина4е лесно влизат само излизането е малко по така но не го прави всеки път този проблем
не съм сменял маслко на скоростната кутия,може и аз от там да почна ,а може да продалжа да си карам така
не съм сменял маслко на скоростната кутия,може и аз от там да почна ,а може да продалжа да си карам така

- Giorceto
- Дружба Тийм
-
- Кара: 535xD
100% е тампон на двигателя, аз ги смених и двата и колата стана нова 

Докъдето и да си стигнал, продължавай напред...
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
Днес дойдоха тампоните за двигателя и скоростната кутия от Дарукар, като го сложа, най-вероятно другата седмица, ще пиша как е. Незнам обаче ако се стигне до смяна на масло на кутията какво ще правя, незнам наоколо никой дето да може да я свърши тая работа, освен може би Варна, че София ми е малко далечко.
28 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2