Въпрос за гуми
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
Въпрос за гуми
Здравейте,от няколко дена и аз съм горд собственик на Е 39!525 тдс.,автомат....е няма такъв кеф!Машинката изглежда поддържана и дано да ми служи вярно доста години!Тази седмица и направих задължителното обслужване относно масла и филтри и дойде ред да сменям и гумите!Та понеже колата сега ми е с размер 225/55/16 и ми се струва малко ниска,искам да питам по- компетентните от мен; проблем ли ще е да речем ако сложа малко по-високи гуми,да речем на 60 или 65!или пък вместо 225 ширина, да са 215 примерно!благодаря предварително!
- **Novobraneca
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 525 tds ЧЕРНАТА ПИЧЕЛОВКА
- Детайли за колата: С чио чипс :D
Колега на колконката на щофьорската врата има подходящите размери гуми, доста инжинери са мислели по темета, съветвам те да сложиш гуми с размерите описани там
иначе ще напълниш форума с теми, от които най често срещания е че почва да свети ASC-то това го знам от личен опит, аз също съм с 225/55/16, малко е ниска, но на мен ми харесва.
ПП:Ако искаш да е по висока смени цолажа, но вече колата става по тромава, друса и гори повече, но за сметка на това визията и се променя и става мечта

ПП:Ако искаш да е по висока смени цолажа, но вече колата става по тромава, друса и гори повече, но за сметка на това визията и се променя и става мечта

ШЕСТАКА СИ Е ШЕСТАК
[OO==[|][|]==OO] 
Продавам E39 523I на части viewtopic.php?f=15&t=206351&p=2266070#p2266070

Продавам E39 523I на части viewtopic.php?f=15&t=206351&p=2266070#p2266070
- Venkata
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW f10/3.0D
Вземи джанти 15-ки, и скачай на 205/65/15 и си Ок./ във форума има доста / Обаче според мен това не е точната кола за язовири / виж УАЗ, Нива../
- xela
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше: E39 -540 iA, E34 - 525 TDS
- Мечтае да кара: E30 - M3
Здравейте,
Аз вече 2 седмици карам с размер 225/60/16 , точно заради тази причина - много е ниска и ми бърка в г**а всяка дупка и неравност.
Сега вози като старта ми Е34 и съм доволен от това отношение.
Не ми е светнало АБС-а, ама съм я карал само в града и малко на вън.
Какви други проблеми трябва да "търся"?
п.с. колата изглежда като насерцедес малко... ама се преживява, мога и да кача снимка?
Сашо.
Аз вече 2 седмици карам с размер 225/60/16 , точно заради тази причина - много е ниска и ми бърка в г**а всяка дупка и неравност.
п.с. колата изглежда като насерцедес малко... ама се преживява, мога и да кача снимка?
Сашо.
- Воденичаров
- младши ентусиаст
-
- Кара: e65
xela написа:Здравейте,
Сашо.
Ако са ти еднакви 4-те гуми не виждам причина да имаш проблем с АБС и АСЦ.
**Novobraneca написа:Колега на колконката на щофьорската врата има подходящите размери гуми, доста инжинери са мислели по темета, съветвам те да сложиш гуми с размерите описани там![]()
Има много причини да се слага правилния размер и поради тези редица причини е противозаконно в Германия например да се слагат други размери освен тези, които е посочил производителя (и които са съответно одобрени от ТюФ). Като започнеш с височина на купето, проблеми при завиване, побъркване на ABS и DSC, грешно отчитане на километрите и скоростта, неравномерно износване и т.н.
5-цата е кола за магистрали, за комфортно, дълго и безшумно пътуване. Язовирите ще ти създадат ядове с ниска кола.. Аз едвам влизам всеки ден в гаража заради едно елементарно бордюрче от 5 см височина..
Иначе - приятно каране
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
st_piskov, кои язовири обикаляш, аз мисля след месец да направя седмица на Стамболииски, преполагам че ще доиде и един колега от Троян (които пък има моторница
)

Като гледам отзивите на повечето колеги,май ще си слагам заводския размер на гумите,колкото и да не ми се иска!Търсих тема за отзиви относно летните гуми,но така и не можах да намеря във форума!засега проблема относно размера отпада идва голямото чудене какъв модел гуми да сложа!След попрочетеното из форумите засега съм се спрял на Continentall contact premium 2!Какво ви е мнението колеги?
- maty_m
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е38
Сложи си Мишлен Пилот 225/60/15, няма да съжаляваш - хем е достатъчно широка, хем е и достатъчно висока. А за самата гума мисля, че коментарите са излишни. Единствено като малко неудобство може да се определи цената - мисля, че беше около 300 кинта, но пък си заслужава всяка стотинка.
нмого добър изборst_piskov написа:Като гледам отзивите на повечето колеги,май ще си слагам заводския размер на гумите,колкото и да не ми се иска!Търсих тема за отзиви относно летните гуми,но така и не можах да намеря във форума!засега проблема относно размера отпада идва голямото чудене какъв модел гуми да сложа!След попрочетеното из форумите засега съм се спрял на Continentall contact premium 2!Какво ви е мнението колеги?
st_piskov написа:Като гледам отзивите на повечето колеги,май ще си слагам заводския размер на гумите,колкото и да не ми се иска!Търсих тема за отзиви относно летните гуми,но така и не можах да намеря във форума!засега проблема относно размера отпада идва голямото чудене какъв модел гуми да сложа!След попрочетеното из форумите засега съм се спрял на Continentall contact premium 2!Какво ви е мнението колеги?
Конти премиум 2 са супер гуми - тихи, спират супер, меко возят. Проблема при тях е, че бързо се износват по нашите пътища. Явно са с по мека смес или повече каучук. При мен първото лято бяха със супер сцепление, но от следваото лято вече нямаха същото сцепление

Иначе сега гледах по най-различни класации и тестове, а и от мои познати с такива гуми, се препоръчват Бриджстоун ЕР300.
15 мнения
• Страница 1 от 1