Катастрофирал автомобил...

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 330xd e46
Мечтае да кара: 645i cabrio

Катастрофирал автомобил...

Мнение от Azereus » 05 Май 2009, 14:46

Ами историята е следната. Вчера сутринта си карам колата и влизам в кръговото движение на 4-ти километър и тръгвам да се качвам към цариградско в посока Пловдив. Предполагам знаете, че колите които влизат от локалното на окръжна ми пресичат пътя с предимство за да се включат в кръговото. Минавам аз от там и вече съм почти пресекъл естествено съм се огледал, нищо че съм с предимство, чувам свирене на спирачки, след което Роувър с италианска регистрация се набива в задно дясно колело на бмв-то, завърта ме и ме качва на островчето!!! От видимите щети това, което ме притеснява е, че диференциала е ОТКЪСНАТ и от него ТЕЧЕ масло, а дифа е ШПЕР. Някаква идея колко може да струва нов или втора ръка да рискувам, дали си струва да правя колата или за части направо. Колата няма каско и ще ми изплащат от Булстрад, защото тъпия жабар е със зелена карта. Дали е възможно колата да ми е толкова посукана, че да не подлежи на ремонт, как малко да притисна застрахователите да платят повече, мога ли да го съдя виновника (той е изцяло виновен за ПТП-то), въобще ще ми бъдат полезни всякакви съвети.
Просто не е честно студент съм, работя нощем, уча денем, опитвам се да потдържам някакъв стандарт и да го крепя и този автомобил, пазя го, не го карам като голфаджия и все пак се намира някой кретен дето не познава знаците и тн. Да не говорим, че и планове и празник, всичко отиде по дяволите! Толкова проблеми имах с тази кола, лишавал съм се, борех се със зъби и нокти само и само да я задържа и изведнъж оставам без нея хей така. Не намерих друго по-подходящо място, където да споделя болката си, затова ще съм благодарен на всеки който може да ме посъветва по въпроса. Добавям и снимки от предишното състояние на колата и случая! Благодаря!
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
В ръка чаша държеше, чашата пълна и равна с люта бяла ракия и още върла магия! :)

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 525 tds ЧЕРНАТА ПИЧЕЛОВКА
Детайли за колата: С чио чипс :D

Мнение от **Novobraneca » 05 Май 2009, 14:55

Колега много съжалявам за колата ти :( , почти всеки който е бил студент знае какво е да се лишаваш от някои неща, наистина ти съчувствам и искренно се надявам някои колеги да ти помогнат с познанията си как да притиснеш застрахователите :confused:
ШЕСТАКА СИ Е ШЕСТАК ;) [OO==[|][|]==OO] ;)
Продавам E39 523I на части viewtopic.php?f=15&t=206351&p=2266070#p2266070

ентусиаст
Аватар
Кара: bmw 328-turbo
Мечтае да кара: ГОЛФ 3

Мнение от kirililiev » 05 Май 2009, 15:00

най вреоятно е счупен капака на дифа,лесно се намира,като гледам има крив носач и вероятно мост,ремонта няма да е повече от 1000 лева а ако си късметлия и опишат всичко коректно ще вземеш повечко парички.

ентусиаст
Аватар
Кара: 530d

Мнение от kraininski » 05 Май 2009, 15:05

на мене за един калник един капак един мигач и една броня ми броиха 750лв преди една година и най невероятното е че ме удариха на съвършенно същото място по идентичен начин само че при мен удара беше отпред вдясно

аз дадох 20 кинта на тоя дето прави описа и той написа всевъзможни глупости дето са криви или счупени....направи и ти така и мисля че поне 1000 лв трябва да ти цакат
"And You'll Always Be My Whore Cause You're The One That I Adore"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 05 Май 2009, 15:13

колега наистина е доста доста тъпо и тъжно.
за добър тенекеджия може да дойдеш до архитекта, и да си побъбриш с тенекеджията, който може да ти направи добра цена. Останалото може да го направи "архитекта". Вероятността да се ходи на дозер е малка така като гледам на пръв поглед, и дори да отидеш няма да е нещо фрапантно като цена и изправяне. Единственото тъпо е че са те ударили на гадно място от купето което е трудно за изправяне.

ПС не искам мнението ми да се тълкува като комерсиално или подобно, просто гледам какво правят хората там и как го правят най-вече и затова препоръчвам. В крайна сметка не е важно колко клиенти са минали през един сервиз, а колко са се върнали АКО имат проблем.
Последна промяна cod-cdbp на 05 Май 2009, 16:17, променена общо 1 път
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E 34 TDS '94 Е 46 320 Д
Мечтае да кара: M5

Мнение от Pesho_1 » 05 Май 2009, 15:51

много съжалявам колега за случката и най ве4е автомобила ти!!!Важното е 4е си жив и здрав!!!Глупаци има на цялата земя а не само в БГ!!!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 94' 525тдс
Мечтае да кара: совалка

Мнение от AceMF » 05 Май 2009, 16:17

Минах оттам, но през локалното, точно докато качваха колата на репатрака :| Сигурно поне дузина катастрофи съм виждал там, включително и две доста тежки... Тъпо ми стана да видя още едно ударено Е34, знаейки как всеки от нас отделя от себе си, за да си поддържа панцера.
Колега, знам, че сега със сигурност изпитваш всевъзможни отрицателни емоции заради случилото се, но трябва да погледнеш от положителната гледна точка - жив и здрав си, колата ще може да се оправи, пари, макар и трудно, се изкарват.
Иначе на всички ни е ясно, че "тук всеки ден, всеки час, навсякъде има матрял" и то "лош материал" - колкото и да се пази човек, все ще го застигне простотията, ама такъв е тукашният бит :confused:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от RealDex » 05 Май 2009, 19:34

Като гледам снимките все едно мен са ме блъснали-толкова ми е кофти.Искрено съжалявам! :(
Имах едно време приятелче, който работеше малко по нагоре от мястото на инцидента, точно преди да се спуснеш по нанадолното от Плиска,в локалното завиваш надясно, има една сграда пише Изгрев.Там някъде има сервиз който той ми е казвал са правили невъзможното с тотално изкривени коли.
Съжалявам че му нямам координатите вече и не мога да ти помогна пълноценно във бедата.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Azereus » 05 Май 2009, 20:54

Колеги благодаря за съпричастието и съветите, просто нямам какво да кажа, добре, че е този форум! :)
В ръка чаша държеше, чашата пълна и равна с люта бяла ракия и още върла магия! :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от RealDex » 05 Май 2009, 21:41

Затова сме хора!Е34 както казват не е за всеки.
Няма се плашиш колега-когато съдбата ти обърне гръб,изчакай я да се наведе! ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Иван Стоянов » 06 Май 2009, 8:49

Колега много кофти,но не се побърквай.Най-най важно е че ти си жив
и здрав.Не се отказвай от колата!Всичко се прави!!!Въпроса е на каква цена?!Не бързай,констатирай точно какви са щетите и после едно по едно.Аз лично и сега като ти пиша направо едвам се побирам в кожата си.Много гадно.Бих го пребил тоя макар че това няма да оправи нищо. :) Успех и късмет с майсторите :D Горе главата и шашаво
гледай ;)

оптимист-неверник
Аватар
Кара: старо Е 34
Мечтае да кара: ново Е 34
Детайли за колата: най- добрата

Мнение от ktv » 06 Май 2009, 11:12

Лоша работа, ама не се отчайвай. То човек падне, удари , па го заболи, ама като стане и тръгне, забравя. Е, трудно е в твоя случай, ама такъв е живота- ако не преживявахме трудностите, още на първата щяхме да сме умрели. :D
Едно е да искаш, второ е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш!

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 07 Май 2009, 9:51

Много лоша случка :confused:
Според мен капака на дифа е счупен , за останалите щети трябва да се разглоби колата от към удара и да се види , но след толкова усилия от твоя страна да си я стегнеш и поддържаш ми се струва ,че няма да е добре да я разпродадеш колата :roll:

От гражданската ще вземеш по-добри пари отколкото от каско така ,че не се отайвай :D

Георги Пенчев
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Azereus » 20 Май 2009, 18:07

Здравейте отново, още веднъж благодаря на всички за съпричастието, така се получиха нещата, че ме насърчиха да се отказвам и продадох колата, надявам се, че ще направи щастлив и друг човек освен мене. В крайна сметка не съжалявам това ми беше първото БМВ и за 1 година каране, удоволствие и проблеми научих много и в крайна сметка това е една уникална кола която ме направи много щастлив. Ако някой ден имам възможност пак да имам такъв автомобил би било повече от чудесно. Сега ще взимам едно 318is със сигурност няма да е същото, но пак е обичаната марка. Дано по-малко проблеми и повече удоволствие с него. Все пак ще продължавам с интерес да наблюдавам Е34 форума и да помагам с каквото мога, за мен този форум е най-добрия и полезния от всички от този тип, колегите са супер стабиляги, въобще само хубави неща! Дано и в Е36 успея да намеря общ език. :) Още веднъж поздрави и ТРИ ПЪТИ УРА ЗА Е34!!! :bowdown:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E 34 TDS '94 Е 46 320 Д
Мечтае да кара: M5

Мнение от Pesho_1 » 20 Май 2009, 18:26

Не-е-е-е-е-е-е!!!
Е 36 никога не може да бъде като Е 34. :( :( :(
Изображение

Следваща

Назад към E34