КАТ - масова проверка за А П Т Е Ч К И

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

Полковника
Аватар
Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло

Мнение от TheBoss » 06 Апр 2005, 18:42

Между другото сега прерових и ЗДП и правилника за прилагане на ЗДП и никъде не открих аптечка или устр. за изк. дишане. Та някой дето по-скоро е взимал книжка има ли спомен къде пише, че трябва да ги имаме в колите? Интересно ми е, защото ще бъде голям купон, ако никъде не го пише и като ни спрат и питат: "къде ви е аптечката" да им отговаряме: "каква аптечка? в ЗДП нищо не пише по въпроса." :mhihi: :mhihi: :mhihi: Да видиме какво ще пишат в акта? Нарушил съобщението писано във в. Стандарт :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Изображение

М40 Forever
Аватар
Кара: M

Мнение от Малкия » 06 Апр 2005, 19:35

Аз си нося цяла аптека :lol:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 06 Апр 2005, 20:30

rtzankov написа:Този уред си е баш за "уста в уста" самоче се слага с цел да не се заразиш с някоя гадост от този на когото прилагаш "услугата" :mhihi:

Също и за да не те е гнус ако трябва да направиш на някой изкуствено дишане :confused:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 06 Апр 2005, 20:31

Аз изкарах курса миналото лято и апарата за изкуствено дишане беше задължителен! аз по принцип съм старателен шофьор и имам дори 2 аптечки, триъгълници там всички глупости дето искат + гъба за миене на колата и гордо ще я покажа когато ме спрат :)
No bling at the Ring

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530i Touring
Мечтае да кара: каквато и да е ALPINA
Детайли за колата: току що излязла от завода! :)

Мнение от turboto » 06 Апр 2005, 22:06

bawarka написа::mhihi: Вие след малко ще се фаните за трабите ми се струва?! :mhihi:
А иначе , аз си минах прегледа в КАТ , при регистрацията , без триъгълник, аптечка , пожарогасител :uups: ..иначе ми се правят
на стриктни пф
да им скачам на законите :bang:

Със сигурност проблем при минаването пред КАТ ниаа, но без пожарогасител не тръгвам и за Луната. За аптечката по-бих направил компромис, 'шот ТНТМ-то (за тиа които не знаят какво значи "Техническо и Научно Творчество на Младежта" :mhihi: ) ме е научило да ползвам всякакви подръчни средства. На 2 пъти ми се е налагало да ползвам пожарогасител до сега... и картинката не беше хич приятна. Хубавото е че аз не бях в ролята на факела. Супер куцото беше броят на колите които подминаваха, но да не изпадам в подробности.

Дружба Тийм
Аватар
Кара: 535xD

Мнение от Giorceto » 06 Апр 2005, 22:29

Ей мойта аптечка ще им кажа да си я намерят и ше се откажат, на такова място едва ли има друга аптечка :)
Отзад в кората, от дясно, има бас обърнат към багажника а от другата страна има точно замаскирана колно, но с дръжка, която се отваря и отвътре се вади инструмента, мнноо тарикатски е измислено, а най-хитрото е че ако не знаеш къде е е почти невъзмжно да я отркиеш.
Мисля че края на годината им изтича срока на биновете и марлите и ше ги подновя от някоя аптека :)
Докъдето и да си стигнал, продължавай напред...
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|

АЗ СЪМ ТОЛЕРИРАН :)
Аватар
Местоположение: БИАД. Снощи най-културно си излизах от там и някой ме настъпи по ръката
Кара: E53 Х5 3.0d
Мечтае да кара: по пътища без дупки

Мнение от X-citer » 07 Апр 2005, 1:32

GIORCETO написа:Мисля че края на годината им изтича срока на биновете и марлите и ше ги подновя от някоя аптека :)

Вземи ми 2 опаковки Durex като така и така ще ходиш на там :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Niky Georgiev » 07 Апр 2005, 8:20

При мен има оригинална BMW аптечка под предната дясна седалка. Голям зор видях докато я извадя и видя какво е това... то хората са си го направили, ама нали сме индианци :D . Всичко си беше немско в нея, но не съм гледал за срокове на годност, даже не си спомням какво имаше освен бинтове и марли.
Niky Georgiev

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Eli » 07 Апр 2005, 10:06

Niky Georgiev написа:При мен има оригинална BMW аптечка под предната дясна седалка. Голям зор видях докато я извадя и видя какво е това... то хората са си го направили, ама нали сме индианци :D . Всичко си беше немско в нея, но не съм гледал за срокове на годност, даже не си спомням какво имаше освен бинтове и марли.

Точно това имах предвид, но имат срок на годност 5 години. Европейска му работа.
Изображение

Sooooo many times
Аватар

Мнение от pAbLo » 07 Апр 2005, 18:33

Издирвам медецинска сестра с идеална цел :arrow: преминаване на проверките от КАТ :mhihi: :mhihi:
Да ми покаже тва уста в уста как става без уред.
Иначе аз си го имам в колата а хапчетата са толкоз стари че вече са бойно отровно вещество :shock:

ентусиаст
Аватар

Мнение от Eva* » 07 Апр 2005, 23:27

TheBoss написа:абе вие се молете да не ви поискат "устройство за изкуствено дишане", че не познавам човек, който да го има в колата.

От няколко години е задължително и се слага във всяка една произведена Автоаптечка, тъй наречения "обдишвател". Въпроса е, дали няма да се заядат за нещо друго. Трябва да има и едно маркуче, за спиране на кръвотечение, но не мога да си спомня медицинското му наименование, освен всичките там видове и размери бинтове и марлички.

Мисля, че тази акция е породена от зачестилите напоследък нелепи катастрофи. Все пак, докато чакаме КАТ да "намине" след 2-3 часа (ако да има патрулка на 20 метра в страни или в съседната пряка) или Бърза Помощ, които са незнам колко на брой, но са малко за Столицата (и не само тук) .... и те докато дойдат след безкрайно много други спешни обаждания, поне да може да се окаже първа помощ на пострадалите, да няма смъртни случаи.
Да караш Peugeot е страст!

ентусиаст
Аватар
Кара: Citroen Xsara 05' и X9 500cc
Мечтае да кара: нещо с турбо
Детайли за колата: телефон

Мнение от Turboman » 08 Апр 2005, 11:24

Трябва да има и едно маркуче, за спиране на кръвотечение, но не мога да си спомня медицинското му наименование
.[/quote]

Турникет :shock:
Последна промяна Turboman на 08 Апр 2005, 21:43, променена общо 1 път

ентусиаст
Аватар

Мнение от Eva* » 08 Апр 2005, 15:16

Шаштисах се, разпоредбата е на Министерството на здравеопазването, от тях идва и определянето на съдържанието на автоаптечките.

Инструкция № 2 от 18.06.1997 г. за съдържанието на аптечките на моторните превозни средства на МЗ

По същество, в една АПТЕЧКА за МПС трябва да има:

1. Еластична лента за кръвоспиране /по Есмарх/ 5 см. / 0,5 м. - 1 бр.
2. Марлен бинт 5 см. / 5 м - 2 бр.
3. Марлен бинт 8 см. / 5 м или 7 см / 4 м - 2 бр.
4. Марлен бинт 10 см / 5 м - 2 бр.
5. Пакет медицински памук 25 гр. - 1 бр.
6. Стерилен марлен компрес 10 см / 10 см - 4 бр.
7. Стерилен марлен компрес 40 х 60 см - 1 бр.
8. Цитопласт 3 х 6 см /1 лента/ - 4 бр.
9. Санпласт 2,5 см / 2,5 см. - 1 бр.
10. Триъгълна кърпа 96 х 96 х 136 см - 2 бр.
11. Стерилни полиетиленови ръкавици /голям размер/ - 2 чифта
12. Безопасни игли - 6 бр.
13. Уред за обдишване - 1 бр.
14. Ножичка с тъпи върхове - 1 бр.

Всичко друго, което може да добавите вътре е по-ваше усмотрение :D дори и презерватив ;)
Да караш Peugeot е страст!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Eli » 08 Апр 2005, 15:32

Абсолютно точно си го казала Ева. С риск да се повторя, братята от Мюнхен си знаят работата, като са сложили малко повече размери от всички марли и бинтове и доста на брой от всичко
Изображение

Sooooo many times
Аватар

Мнение от pAbLo » 08 Апр 2005, 15:45

Ножичка-май нямам :uups:
А пожарогасителя ви КАК е :?:
Че при една проверка се оказа че моя е минал преглед някъде около лето 96-та :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Основен Форум