КАТ - масова проверка за А П Т Е Ч К И
Модератор: Общи модератори
50 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
- TheBoss
- Полковника
-
- Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло
Между другото сега прерових и ЗДП и правилника за прилагане на ЗДП и никъде не открих аптечка или устр. за изк. дишане. Та някой дето по-скоро е взимал книжка има ли спомен къде пише, че трябва да ги имаме в колите? Интересно ми е, защото ще бъде голям купон, ако никъде не го пише и като ни спрат и питат: "къде ви е аптечката" да им отговаряме: "каква аптечка? в ЗДП нищо не пише по въпроса."
Да видиме какво ще пишат в акта? Нарушил съобщението писано във в. Стандарт

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
rtzankov написа:Този уред си е баш за "уста в уста" самоче се слага с цел да не се заразиш с някоя гадост от този на когото прилагаш "услугата"
Също и за да не те е гнус ако трябва да направиш на някой изкуствено дишане

- turboto
- ентусиаст
-
- Кара: E39 530i Touring
- Мечтае да кара: каквато и да е ALPINA
- Детайли за колата: току що излязла от завода! :)
bawarka написа::mhihi: Вие след малко ще се фаните за трабите ми се струва?!![]()
А иначе , аз си минах прегледа в КАТ , при регистрацията , без триъгълник, аптечка , пожарогасител..иначе ми се правят
на стриктни пф
да им скачам на законите
Със сигурност проблем при минаването пред КАТ ниаа, но без пожарогасител не тръгвам и за Луната. За аптечката по-бих направил компромис, 'шот ТНТМ-то (за тиа които не знаят какво значи "Техническо и Научно Творчество на Младежта"

- Giorceto
- Дружба Тийм
-
- Кара: 535xD
Ей мойта аптечка ще им кажа да си я намерят и ше се откажат, на такова място едва ли има друга аптечка
Отзад в кората, от дясно, има бас обърнат към багажника а от другата страна има точно замаскирана колно, но с дръжка, която се отваря и отвътре се вади инструмента, мнноо тарикатски е измислено, а най-хитрото е че ако не знаеш къде е е почти невъзмжно да я отркиеш.
Мисля че края на годината им изтича срока на биновете и марлите и ше ги подновя от някоя аптека

Отзад в кората, от дясно, има бас обърнат към багажника а от другата страна има точно замаскирана колно, но с дръжка, която се отваря и отвътре се вади инструмента, мнноо тарикатски е измислено, а най-хитрото е че ако не знаеш къде е е почти невъзмжно да я отркиеш.
Мисля че края на годината им изтича срока на биновете и марлите и ше ги подновя от някоя аптека

Докъдето и да си стигнал, продължавай напред...
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|
- X-citer
- АЗ СЪМ ТОЛЕРИРАН :)
-
- Местоположение: БИАД. Снощи най-културно си излизах от там и някой ме настъпи по ръката
- Кара: E53 Х5 3.0d
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
GIORCETO написа:Мисля че края на годината им изтича срока на биновете и марлите и ше ги подновя от някоя аптека
Вземи ми 2 опаковки Durex като така и така ще ходиш на там

- Niky Georgiev
- младши ентусиаст
-
При мен има оригинална BMW аптечка под предната дясна седалка. Голям зор видях докато я извадя и видя какво е това... то хората са си го направили, ама нали сме индианци
. Всичко си беше немско в нея, но не съм гледал за срокове на годност, даже не си спомням какво имаше освен бинтове и марли.

Niky Georgiev
Niky Georgiev написа:При мен има оригинална BMW аптечка под предната дясна седалка. Голям зор видях докато я извадя и видя какво е това... то хората са си го направили, ама нали сме индианци. Всичко си беше немско в нея, но не съм гледал за срокове на годност, даже не си спомням какво имаше освен бинтове и марли.
Точно това имах предвид, но имат срок на годност 5 години. Европейска му работа.

TheBoss написа:абе вие се молете да не ви поискат "устройство за изкуствено дишане", че не познавам човек, който да го има в колата.
От няколко години е задължително и се слага във всяка една произведена Автоаптечка, тъй наречения "обдишвател". Въпроса е, дали няма да се заядат за нещо друго. Трябва да има и едно маркуче, за спиране на кръвотечение, но не мога да си спомня медицинското му наименование, освен всичките там видове и размери бинтове и марлички.
Мисля, че тази акция е породена от зачестилите напоследък нелепи катастрофи. Все пак, докато чакаме КАТ да "намине" след 2-3 часа (ако да има патрулка на 20 метра в страни или в съседната пряка) или Бърза Помощ, които са незнам колко на брой, но са малко за Столицата (и не само тук) .... и те докато дойдат след безкрайно много други спешни обаждания, поне да може да се окаже първа помощ на пострадалите, да няма смъртни случаи.
Да караш Peugeot е страст!
- Turboman
- ентусиаст
-
- Кара: Citroen Xsara 05' и X9 500cc
- Мечтае да кара: нещо с турбо
- Детайли за колата: телефон
Трябва да има и едно маркуче, за спиране на кръвотечение, но не мога да си спомня медицинското му наименование
.[/quote]
Турникет
.[/quote]
Турникет

Последна промяна Turboman на 08 Апр 2005, 21:43, променена общо 1 път
Шаштисах се, разпоредбата е на Министерството на здравеопазването, от тях идва и определянето на съдържанието на автоаптечките.
Инструкция № 2 от 18.06.1997 г. за съдържанието на аптечките на моторните превозни средства на МЗ
По същество, в една АПТЕЧКА за МПС трябва да има:
1. Еластична лента за кръвоспиране /по Есмарх/ 5 см. / 0,5 м. - 1 бр.
2. Марлен бинт 5 см. / 5 м - 2 бр.
3. Марлен бинт 8 см. / 5 м или 7 см / 4 м - 2 бр.
4. Марлен бинт 10 см / 5 м - 2 бр.
5. Пакет медицински памук 25 гр. - 1 бр.
6. Стерилен марлен компрес 10 см / 10 см - 4 бр.
7. Стерилен марлен компрес 40 х 60 см - 1 бр.
8. Цитопласт 3 х 6 см /1 лента/ - 4 бр.
9. Санпласт 2,5 см / 2,5 см. - 1 бр.
10. Триъгълна кърпа 96 х 96 х 136 см - 2 бр.
11. Стерилни полиетиленови ръкавици /голям размер/ - 2 чифта
12. Безопасни игли - 6 бр.
13. Уред за обдишване - 1 бр.
14. Ножичка с тъпи върхове - 1 бр.
Всичко друго, което може да добавите вътре е по-ваше усмотрение
дори и презерватив 
Инструкция № 2 от 18.06.1997 г. за съдържанието на аптечките на моторните превозни средства на МЗ
По същество, в една АПТЕЧКА за МПС трябва да има:
1. Еластична лента за кръвоспиране /по Есмарх/ 5 см. / 0,5 м. - 1 бр.
2. Марлен бинт 5 см. / 5 м - 2 бр.
3. Марлен бинт 8 см. / 5 м или 7 см / 4 м - 2 бр.
4. Марлен бинт 10 см / 5 м - 2 бр.
5. Пакет медицински памук 25 гр. - 1 бр.
6. Стерилен марлен компрес 10 см / 10 см - 4 бр.
7. Стерилен марлен компрес 40 х 60 см - 1 бр.
8. Цитопласт 3 х 6 см /1 лента/ - 4 бр.
9. Санпласт 2,5 см / 2,5 см. - 1 бр.
10. Триъгълна кърпа 96 х 96 х 136 см - 2 бр.
11. Стерилни полиетиленови ръкавици /голям размер/ - 2 чифта
12. Безопасни игли - 6 бр.
13. Уред за обдишване - 1 бр.
14. Ножичка с тъпи върхове - 1 бр.
Всичко друго, което може да добавите вътре е по-ваше усмотрение

Да караш Peugeot е страст!
50 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4