Чистачки захващане?-Решено!!! Без преходник или заварчик.

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Чистачки захващане?-Решено!!! Без преходник или заварчик.

Мнение от Иван Стоянов » 09 Ное 2008, 20:19

Здравейте.Преди време ви питах дали могат да се сложат чистачки (TWIN)-тези новите дето целите са с меко рамо на БМВ Е34.Казахте че няма никакъв проблем :confused: После отидох и си купих две такива чистачки на (ACDELCO) :D При монтажа обаче,дясната заспа,но лявата няма как да е монтирам защото рамото е огънато наобратно.Това мисля че е ясно на всички :) Като ви питах какво да правя в този случай,казахте че:Варянт-1 Отивам при заварчик и той нагрява и огъва рамото в желаната посока.Варянт-2 Отивам в първия магазин за авто джунджурийки и там ми продават някакъв преходник за 5лв. и с него всичко е О.К.
ДА АМА НЕ :evil: Хората в 10-тина такива магазина не са и чували за такова нещо.
Моля дайте акъл как да си монтирам лявата чистачка. :lol:
Последна промяна Иван Стоянов на 18 Ное 2008, 22:52, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo

Мнение от VesoPesa » 09 Ное 2008, 20:22

гледам си от софия, ако изтраеш до вторник може да се видиме да видя кво е положението и ако мога да помогна с нещо ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: Е70
Мечтае да кара: 25 годишна

Мнение от jullydjs » 09 Ное 2008, 21:01

Колега, въпросният преходник върви комплект с чистачките който купуваш, или по скоро като купуваш чистачки вземаш такива за е34 който излизат по каталог че стават за модела, а не просто чистачки.

http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... p?t=114836

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Хилядолетен сокол

Мнение от NikiNikolov » 09 Ное 2008, 22:02

И трето - ако не можеш да се оправиш с този преходник, обади се да си менкаме рамената, пък аз ще ти го обърна. И повече няма да се занимаваш с тез чистачки.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от VesoPesa » 09 Ное 2008, 22:07

ей ама не ви писна да съсипвате колите :banghead:
като сте такива майстори, идете в дару вземете си комплект гуми за 25 лева и си сменете само гумите на чистачките :idea: :evil:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от NikiNikolov » 09 Ное 2008, 22:36

Нищо не се съсипва, само се подобрява. Тоя немец само наденица лапал и бира наливал когато е конструирал лявата чистачка на този модел. :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от VesoPesa » 09 Ное 2008, 22:45

NikiNikolov написа:Нищо не се съсипва, само се подобрява. Тоя немец само наденица лапал и бира наливал когато е конструирал лявата чистачка на този модел. :mhihi:

че ти си по-голям инжинер от немеца ли бе? :evil: я си замълчи по-добре не дрънкай глупости :idea:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от NikiNikolov » 12 Ное 2008, 18:13

Не ме интересува повече проблема, за мен съм си го решил завинаги.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW5820iA » 03 Май 2009, 0:55

Изравям тази тема, защото и аз се сблъсках с проблемното рамо от към шофьорската страна.

Та въпросът ми е, някой все пак намерил ли е къде се продава въпросният преходник или трябва да премина на вариянта да се преправя рамото ?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 03 Май 2009, 9:45

BMW5820iA написа:Изравям тази тема, защото и аз се сблъсках с проблемното рамо от към шофьорската страна.

Та въпросът ми е, някой все пак намерил ли е къде се продава въпросният преходник или трябва да премина на вариянта да се преправя рамото ?

Продава се с чистачките. Една пластмаска е, загледай се и ще я видиш.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Иван Стоянов » 03 Май 2009, 11:49

BMW5820iA написа:Изравям тази тема, защото и аз се сблъсках с проблемното рамо от към шофьорската страна.

Не съм намерил още този накрайник а и никой от колегите дето го споменават толкова напористо не даде инфо.от къде да се купят такива чистачки или накрайник.Не си преправяй чистачката!!!
Разглоби пластмаските на старата чистачка,вземи накрайника
който го имат всички чистачки дето щраква за върха на рамото.
Вземи си новата чистачка пъхни я в рамото и после отгоре напасни
пластмасовия държач и си супер.Идеята е че първо слагаш чистачката
и после пластмасата защото по принцип е обратно.Успех.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 306 Hp 600 Nm

Мнение от _FIRMATA_ » 03 Май 2009, 15:45

Колеги, аз си взех ва Валео чистачки, и си паснахфа идеално и на обърнатото рамо! Но човека от магазина като видя захващането на шофьорската и гледа е така :shock: ! Но си станаха! Самоче взех дясната по- къса защото ми стърчеше другата и не приляпяше хубаво по стъклото!
Ма мяза на оригиналдъ бря .... не виждам свински опашки, следователно не е измислено във Враца - следователно никъде по света не може да е измислено

Мойта не се кутира по тия параметри, а със сигурност не е от Враца, значи или има други мушингии или вин таблицити ви са перде кириз

Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E65

Мнение от ddddk » 03 Май 2009, 22:07

Здравейте колеги,

Този преходник аз го написах в предната тема за чистачките преди много време.

Подарявам го.

Заради тези евтини чистачки си счупих стъклото - хем си купих ново за 150 лв, хем си купих оригинални чистачки за 57,50 лв. Този евтин преходник ми излезе златен! Затова ще го подаря на този, който го иска. Аз и затова не го изхвърлих като си купих истинските чистачки.

Още нещо мога да направя - да проверя в магазина, от където го купих дали имат още и ако е така да взема за още някого. Това разбира се, ако има - може и да няма вече... щом в София не можете да намерите...

НО!

Моят съвет и тогава и сега е да си купите BOSCH 602S. Оригинала!

Поздрави,
Д
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 M62B44TU
Мечтае да кара: Сбъднах си мечтата
Детайли за колата: DF85926

Мнение от georgipass » 03 Май 2009, 23:30

Колеги аз си реших проблемите с чистачките като си купих пера за 28 лв двете (вървят с металната шина) - Шампион от от Руди 96 ;) Много съм доволен от резулатата и дадох половината вместо цели чистачки комплект за 57 лв :D

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 518
Мечтае да кара: БМВ с кожен салон

Мнение от ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ » 04 Май 2009, 1:27

VesoPesa написа:
NikiNikolov написа:Нищо не се съсипва, само се подобрява. Тоя немец само наденица лапал и бира наливал когато е конструирал лявата чистачка на този модел. :mhihi:

че ти си по-голям инжинер от немеца ли бе? :evil: я си замълчи по-добре не дрънкай глупости :idea:

Ти ли си големия инженер ? А може би големия майстор ? Аре моля ти се отбиий в дясно и спри . Тоя стил на отговори дет много ти допада още не си дорасъл доучил и донаял се за него ;) !

ААААА , и я ми покажи или докажи кога си купувал пък ти за 25 лева чистачки само , не пера ,което е още по.
За сведение Боша е 40 кинта за е34 , което пак е лудост,ама се ядва.
Изображение
М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!

Следваща

Назад към E34