Колеги , голяма радост :-)

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Колеги , голяма радост :-)

Мнение от Penchev » 03 Май 2009, 1:51

Много съм развълнуван колеги , искам веднага с най-добри чувства да ви се похваля за моето представяне на 8-ия национален БМВ събор :arrow: в клас "А" автомобили до 2 литра се качих на почетната стълбичка на 3-то място :D :D :D :have one: :lalala: :wave: :guitarist: :bgflag: :bchug: :angel: 8) :twisted: :twisted: :twisted: :yes: :have one:
Изображение
Изображение

Беше едно страхотно състезание , още в първия ден в квалификациите (2 серии по 8 минути за всеки от трите класа) направо бяхме потопени от отвратителен дъж ,който беше невероятно интензивен , разби ни удоволствието от огромната колона ,която се заформи от западна България :confused:
Още с влизането и първата обиколка карах изключително предпазливо , много вода се лееше на пистата ... Когато направих и втората обиколка видях ,че голяма част от колегите - мои опоненти на пистата нямаха особенно добра подготовка с нужните гуми за тежките условия
Изображение

За мое щастие , избора ми на гуми миналата година в края на лятото се оказа крайно сполучлив , тогава си купи 4 бр. чисто нови Yokohama AVS Sport ,които с ръка на сърцето мога да кажа ,че са повече от прекрасни гуми със страхотни характеристика и на дъжд и на полусуха писта и на абсолютно суха писта :D
В квалификациите на дъжда не се изсилвах прекалено , карах си по възможно една точна траектория , в общия случай разликите на скороста при влизане и излизане от завоите беше сведена до минимума , дадох всичко от себе си , нито един път за двата дни не докоснах конусите с които беше оформен шикан на дългата права :D
Изображение

С това си постоянство и балансирано по мое лично виждане каране,успях да изпреваря някои от колегите на пистата
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Значи в кдвете квалификации дадох 4-ти времена от 32 участника в най-малкия клас автомобили с атмосферно пълнене - най-добро време около 1:22,70 мин. като накрая гледах на компютъра на организаторите едни от най-постоянните времена във всичките обиколки в класа :D

Останахме да къмпингуваме на пистата с брат ми и останалите приятели от форума, страшни лудници бяха вечерта , луд купон , благодарности на главния организатор Роската Коларов ,който ни даде бензинов генератор Хонда , свръх безшумен и икономичен чрез който си имахме нормален ток за светлина и яка музика под шатрите с масите :D Много танци ,чак по едно време и едни шопски хорА изпраскахме абе лудница :) С колегите от Димитровградската група се веселихме много, Игор от Бургас раздаде едни форсажи на турбо Е28-цата леле лудница :weed: Няма по-хубаво от това да замръкне човек на пистата и да осъмне на нея хахаха Всички по палатките купонясвахме заедно ,неописуема беше атмосферата :twisted:
На снимката как alex bmw и logout разпъват палатките ,под шатрите , направо си мислех ,че ще се удавиме докато спим в тоя скапан дъжд...
Изображение

На следващия ден се проведоха квалификациите , противно на програмата на събора , но ядския дъжд принуди организаторите да ги прекратят в първия ден :confused:
На снимката аз сънен , събудил се преди 20 минути се стягам да излизам и да подам газ , коментираме с адаша Error нещо по управлението ...
Изображение

Отново тежки условия , дъжд ,хладно време и настилка :(
Изображение

На 3 пъти общо имах случаи , в които с повече газ в завоя задницата леко тръгваше , шпера работи добре обаче , отделно гумите държаха неистово и с много лек обратен си я вкарвах направо :D
Тази снимка е станала доста сполучлива
Изображение

На излизане към дългата права , отвратителен завои със силен обратен вираж , захабена настилка , там беше мястото в което масово е36-ците недозавиваха , комбито нито веднъж не ми хлъзна предницата , имаше лека склонност към свръх завиване
Изображение

Финалите с директни елиминации ме изтощиха физически , имам мускулна треска на ръцете - буквално се държах за волана на левите завои а те бяха преобладаващи :mhihi: За съжаление нямам снимки от финалите тъй като брат ми продаваше клубни стикери за стъклата и тогава се е била трупнала жестока опашка ... Когато започнаха директните елиминации аз се притесних доста ,защото колегите извадиха семи сликове , времето се оправи, пистата изсъхваше доста бързо - дадох си сметка ,че на сухо ще имам много трудности - все пак Е30 и Е36 , повечето от които разстоварени от седалки ,кори на вратите , не малка част оборудвани със спортни седалки "легени", истински волани (а не като моята тава хахахаха) и все пак една доста добра подготовка у останалите ... На няколко души им казах ,че предпочитах да вали дъжд и ,че на сухо може да си съсипя хубавите гуми , мислех дали да не се откажа даже , но в крайна сметка продължих.

Тук е момента да кажа няколко думи за комбито ми.Колата се държа прекрасно , в директните елиминации по реда до малкия финал за 3-то място точно три пъти излизах - давах газ колкото може - финиширах след което като излизах в общата зона за излизане на пистата чувах ,че съобщаваха моят номер 815 Георги Пенчев като победител и отново ме призоваваха да излизам за следващата битка на пистата.Моите скорости както знаете са дълги и само на дългата права карах на трета за не много и на "кроасана" пред публиката на излизане за много малко ... през останалото време втора предавка и 6000 - 6500 мин-1 ,прекъсвачи по 50 м само и само да не превключвам от втора-трета и пак втора за късо разстояние , скоето директно бих разбалансирал масата между мостовете на автомобила а все пак каросерията е дълга и тежка :mhihi: През цялото време всичко ставаше изключително плавно само и само колата да върви като по релси ... Три серии по две обиколки газ на края на възможностите й нито водата мръдна на уреда от 12 часа , нито спирачки ми прегряха за внезапното спиране за шикана (там Е30 и Е36 като по-къси и по-леки конструкции имаха явно предимство - преминаваха с по-висока скорост и по-чевръсто през доста затворения и труден шикан , аз предпочитах да компенсирам с късно спиране) ,нито на излизане когато се редях и чаках за следващата битка на празен ход ми причука повдигач , представям си как маслото ми е било на мин 140 градуса а 520-ската няма маслен охладител на маслото ... Маслото което карам е Castrol EDGE Sport 10W-60 , няма такова масло :bowdown: :bowdown: :bowdown:

На снимката е момента в който се събрахме за награждаване и аз се държа за главата и ми течаха сълзите от емоции , направо не вярващ че стигнах до тук :) Адаша Ge_a от Самоков стана победител (евала ,много добре подготвен автомобил и умения :D )
Изображение
Изображение
Изображение

Една снимка ,която за мен носи толкова много символика ,че сигурно докато съм жив ще я пазя , даже мисля да си я сложа в рамка :!:
Е34 , модела на който ще съм фен още дълго :bowdown:
Изображение

Изморен , потен , с напълно пресъхнала уста :help: от напрежение съм тръгнал да си сядам в колата за да я изкарам от пистата :mhihi:
Изображение

Колегата от Велико Търново ,който на излизане от пистата направи много як бърн :twisted: , адаша също направи малко шоу на публиката а аз ... просто се изнесох тихичко и плавно с голямото комби :mhihi: :mhihi: :mhihi:

За да не е капо брат ми (той не участва в надпреварата на пистата , на живот се беше отдал :) ) влезе между дрифт сериите да се повози с кабриото ,да го тества как е на пистата 8)
Изображение
Изображение

Как свърши всичко ли :P ами всички палатки и багаж за къмпинга се натовари в комбито и по живо по здраво се прибрахме в къщи :D
Изображение

Най-вече съм радостен ,че се видях с голяма част от вас , колегите с които си пишем и помагаме в този раздел Е34 , Иво Станчев така и не го видях :roll: , много ,много благодарности на Дидо от Любимец за подаръка който ми направи ,просто нямам думи :bowdown: :yes:
Благодарности на всички ,които ми стицкахте палци повреме на сътезанието :yes: На Е34 сбирката към края на юни месец като се съберем ще почерпя за победата :angel:

Георги Пенчев
Изображение

кавалер-монтьор
кавалер-монтьор
Аватар
Кара: леки BMW-та :):):)
Мечтае да кара: Ferrari F12 Berlinetta

Мнение от gazzzar » 03 Май 2009, 2:28

Жоре още един път евала за карането. Това, което направи е геройство :bowdown:
ВСЕКИ ИСТИНСКИ BMW ЕНТУСИАСТ РАНО ИЛИ КЪСНО СИ КУПУВА Е30 ///M3.... 8) 8) 8)
Изображение
"The main thing is to be yourself. Many times its through a mistake that you learn. And the main thing is to make sure you learn through your mistakes and get better.”
Ayrton Senna

ентусиаст
Аватар
Кара: Само компоти:)

Мнение от santo_bansko » 03 Май 2009, 3:48

Гошка честито :bchug: и все така да не радваш :clap:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 03 Май 2009, 5:20

Едно голямо евала ти правя Жорка, ти не само си гледаш колата, но и просто знаеш как да я караш. Да ти е честита победата, ти отново показа коя е истинската кола, пък за догодина моето пожелание към теб е да отидеш с една ръчно сглобена Е34-ка (знаещите ще се сетят какво имам в предвид) :twisted: :twisted: :twisted:

ПС: Много нощни птици сме се навъдили в нашия подфорум :help: :help: :help:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е70
Мечтае да кара: 25 годишна

Мнение от jullydjs » 03 Май 2009, 7:34

Евала Жорка, снощи като се видях със Simple_Man ми поясни как си размахал комбито по пистата, а до колкото разбрах е имало доста потготвени технически автомобили, а наш Гошко с комбито евридеика цепи мрака :twisted: :clap: :lalala: постарал си се БРАВО

пп. Много съжелявам че неможах да присъствам и на тоз събор :uups:

оптимист-неверник
Аватар
Кара: старо Е 34
Мечтае да кара: ново Е 34
Детайли за колата: най- добрата

Мнение от ktv » 03 Май 2009, 7:50

Браво Жоре, браво Пенчев! Завиждам ти благородно. Жив и здрав да си и да ги утепеш другия път.
Едно е да искаш, второ е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Х5

Мнение от stambo_81dg » 03 Май 2009, 7:54

браво браво, комбито пак се е представило мн. добре :bgflag: :bchug: :bowdown:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от dizelboy » 03 Май 2009, 8:29

убавец е наш жоро апак и хубаво си караше така4е си4ко е залужено евала жоре догодина първо место
ИзображениеИзображение
Изображение

бай печатар
Аватар
Кара: E34 525tds-A
Мечтае да кара: Е38 728i

Мнение от NeoPrint » 03 Май 2009, 9:22

Честито Жоро и благодарности за чудесния разказ и снимките. :bowdown:
Радвам се много за постигнатото от теб и колата, още повече нали и аз карам зелен Туринг :winky:
А другия модератор с нечовешкото окачване не взе ли участие?

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Тежка

Мнение от Ненко Вранков » 03 Май 2009, 9:26

Браво още веднъж! Аз преди да излезнеш ти казах, че ще се справиш! БРАВО, БРАВО! :bchug: :angel: :bgflag:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от gecata73 » 03 Май 2009, 11:06

Браво на адашите за перфектното представяне и да се надяваме като минавате от тук да пием по кафе или бира

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E34TDS , CL 500, Е65

Мнение от klintan66 » 03 Май 2009, 11:18

E34 = Пенчев !

Браво , Жоре !

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo

Мнение от VesoPesa » 03 Май 2009, 11:48

Жорка, евала :yes:
Доказа че кораба е способен на жестоки геройства :twisted:
:bgflag: :bchug:

Честно казано много съжелявам че изпуснах таз годишния събор :(

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 03 Май 2009, 12:01

Честито и от мен с пожелание за още много успехи

:clap:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2006 330xd, 2008 A8 4.2tdi
Мечтае да кара: WBS

Мнение от Brat mu » 03 Май 2009, 12:10

Поздравления за доброто представяне и както винаги перфектно написаната тема :)
Изображение

Следваща

Назад към E34