убихте ми всяка мечта за е39тдс
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
55 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
Re: убихте ми всяка мечта за е39тдс
viper_dg написа:от няколко месеца чета статиите във форума и ми убихте всяка мечта за тдс вие го изкарахте най големия боклук и супер чуплива кола.Даже вече зех да се замислям дали да е бмв
Клега не забравяй, че четеш статиите в технически форум, където с малки изключения всеки се жалва от проблем и търси решението му, а не се хвали от това, че колата му е вървяла до момента без проблеми ....
Сигурен съм, че и в другите автомобилни форуми е така, това значи ли, че просто няма кола за теб?
Ако систематизираш поставените проблеми в отделните подфоруми (например по-масовите Е34, Е36, Е39 ...) ще видиш, че доста неща се повтарят (с леки нюанси) и различните проблеми не са толкова разнообразни и се свеждат до доста прилична бройка ....
Отчети и това, че масово се описват проблеми на около 10+ годишни коли, при които основния критерий при покупката е бил цената и след това единствните инвестиции са били в бензин и масло !!!!!
За съжаление лично аз (от доста постове) оставам с впечатление, че за ъпдейти като навигация, музика, джанти, спойлери, ксенон и т.н. охотно се дават $$$$, а като се заговори за бензинова или водна помпа, за дискове или накладки, радиатори и т.н. 100 лв са безумно много пари

Просто си преразгледай, изискванията към колата, какво очакваш от кола 2-ра употреба на съответните години, каква профилактика си склонен да направиш след като я купиш и докато я караш, прецени си възможностите и мисля, че ще останеш доволен

И не забравяй, че както във всяко начинание и тук е нужен поне малко късмет
Успех

`DaRkMaN написа: ...........
Колега , не си изпускай нервите , ами чети преди това какво съм написал , защото в темата никъде не съм споменал моя TDS , друг е въпроса , че всеки път като тръгна да пиша за TDS някои си мислите , че пиша точно за моя , но ако е така проблема си е ваш. Просто си изказвам мнението за TDS и ясно съм написал , че това е технически форум , в който се обсъждат проблеми , които създават Е39 , а в конкретния случай автора на темата чете за TDS , а и темата му е отправена точно за този модел така , че може да го посъветвам , че за да е доволен от колата трябва да търси читава и добре подържана, а това важи за всички дизелови автомобили втора употреба.

- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

решават проблемите. За това са форумите. Не са направени за да
пишат колата ми върви и не се е счупила

Иначе за БМВ-тата. TDS-a не е чуплива кола. Просто са на много километри
и не ги поддържат както трябва. Ако си я поддържаш не вярвам да
имаш толкова грижи.

и т.н. Няма вечни неща. Не може да искаме едно нещо да изтрае 1000000км
без никакъв ремонт, особено при нашите пътища, качество на горивото,
майсторите, възможностите на хората в България да осигуряват качествен
ремонт и ред други фактори

В България рядко някой да смени свещ на препоръчаните километри.
Да кажем за обикновените 10 - 12000 км. Не знам дали знаете ама
Denso Iridium Power се сменят на 20000км

В чужбина хората даже Ламбда сондите ги сменят а ние чакаме да се
прецака и да и се вземе здравето на колата и тогава ги сменяме
със някакви боклуци. Е няма как да стане да не се развалят

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- Веселин|Василев
- М3 Пристрастен
-
- Кара: E38 735i
Колега смело напред и ще си намериш читав TDS, аз миналата седмица в неделя си купих втора 525 TDS-ка с navi и тн и съм много доволен, така че търси.
Живота е прекалено кратък за лоша музика, грозни жени, бавни коли и проблемни връзки!!!
- El Diablo
- старши ентусиаст
-
- Кара: E70
вие сте луди, кви тдс-и при положение че от НГ пада акциза
едно 530 съвсем ще промени работите, дори да е от първите, пак е комънреил

- Воденичаров
- младши ентусиаст
-
- Кара: e65
BMW-E39 написа:вие сте луди, кви тдс-и при положение че от НГ пада акциза![]()
Недей да бързаш да се радваш за тоз акциз преди да са определили точно какво, кога и как ще се плаща.

- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
ТДС е хубав двг но за времето си .. да не забравяме че е 90 година излязъл ,а в момента да дадеш 14к за кола с тоя двг е безумно ,при условие че от толкова почват 525д като между 2та двг има огромна разлика карал съм Е39 и с 2та .Всъщност аз лично не бих си го купил и за 7-8к но това си е мое виждане ,едно 520 на газ е 100 пъти по добре ако ще се търси икономия а ако няма да се търси такава по голям бензин ,избор голям тепърва ще има.
- Воденичаров
- младши ентусиаст
-
- Кара: e65
WALL написа:Колите са като жените колкото повече е ръчкана толкоз повече е сбъбрачосана...![]()
![]()
Има някои обаче ги ръчкаш и още повече искат

- blacksapphire
- ентусиаст
-
- Кара: G02 ///M40d
WALL написа:Колите са като жените колкото повече е ръчкана толкоз повече е сбъбрачосана...![]()
![]()
Kолите са като собствениците си - обратнопропорционално колкото по-рацерски заложби има, по-маломощна кола кара.

иначе TDS forever

- im0tep
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше Е 39 520 98 г.
`DaRkMaN написа:вие сте луди ако си мислите че като падне акциза държавата няма да измисли как да ни го навре пак...
Колегата mad_presley беше постнал една статия вчера точно по въпроса с акциза и там пишеше ,че държавата въвежда еко данък ,който ще е почти равносилен на акциза...така,че забравете тая песен любовна с този акциз...всичко е танто за кукуриго
- I.V.G.
- младши ентусиаст
-
- Кара: E-39TDS
ААА КОЛЕГА НЕЩО СИ СЕ ОБЪРКАЛ,колкото повече ръчкаана толкова по и е изпъната кожатаWALL написа:Колите са като жените колкото повече е ръчкана толкоз повече е сбъбрачосана...![]()
![]()

- Venkata
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW f10/3.0D
Alexi написа:....едно 520 на газ е 100 пъти по добре ако ще се търси икономия а ако няма да се търси такава по голям бензин ,избор голям тепърва ще има.
Газ на 520-ка е по добре от 525 ТДС...

Ако гониш икономия, вземай едно кадетче 1.3 и напъвай
55 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4