Какво значи този знак?

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Какво значи този знак?

Мнение от doomy525 » 30 Апр 2009, 23:14

Здравейте, докато паркирвах колата светна 1 знак на таблото. Удивителен с по две скоби отвсяка страна (ляво и дясно) ((!)). Какво значи този знак ? Точно преди да я огася светна и не съм карал със светната лампа а и беше прекалено късно, че да отида до сервиз.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е 39 520 98 г.

Мнение от im0tep » 30 Апр 2009, 23:18

Провери спирачна течност

ентусиаст
Аватар
Кара: 96-8' 523ti

Мнение от bmw_n00b » 30 Апр 2009, 23:33

накладки

ПП: Прав е колегата - спирачна течност. Жълто ли свети или червено?
Последна промяна bmw_n00b на 01 Май 2009, 7:42, променена общо 1 път
Изображение Schnappi, Das Kleine Krokodil

интерФЕЙСА на форума... нещо ми е непрегледен...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 01 Май 2009, 7:27

Спирачна течност :!: Накладките е със пунктирани скоби и без удивителна (май) :roll:
Никой не мое ма връне на селу!

ентусиаст
Аватар

Мнение от doomy525 » 01 Май 2009, 18:16

Проверихме спирачната течност, накладките и всичко е точно. Вярно, доляхме малко течност, но знака не изчезна. Трябва ли на компютър да се изчисти или трябва сама да изчезне? И не беше намаляла много течност, а 1-2милиметра.

ентусиаст
Аватар
Кара: 96-8' 523ti

Мнение от bmw_n00b » 01 Май 2009, 18:38

Най-добре ако не си сменял скоро (2г.), я смени, защото поема вода с течение на времето течността и губи физическите си свойства, вследствие на което затягат спирачните апарати. Най-малкият проблем, който следва е неравномерно износване на накладките, после криви дискове и т.н.
Изображение Schnappi, Das Kleine Krokodil

интерФЕЙСА на форума... нещо ми е непрегледен...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от koko29 » 01 Май 2009, 19:45

Колеги, аз залагам на проблемен датчик. Ако е за смяна сп.течност ще светне часовника. А това което описва колегата е знака дето светва при дръпната ръчна спирачка.
doomy525 ако си долял сп.течност и не се оправи, опитай да чукнеш с нещо по капачката на спирачната помпа (там е датчика, който залепва). Ако пак не се оправи лошо, доколкото помня датчика вървеше с казанчето за спирачната помпа. Имах подобен проблем преди година, но с почукване лампата загасна. Успех.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е65 745d
Мечтае да кара: Мотор с Кош!
Детайли за колата: Огин!

Мнение от sambeto » 01 Май 2009, 19:52

Лампата значи проблем с спирачките,най вероятно трябва смяна на накладки.
Отиваш на диагностика и ще ти кажат дали предни или задни накладки са ти за смяна !

ентусиаст
Аватар

Мнение от doomy525 » 01 Май 2009, 22:55

Знака не е за дръпната ръчна спирачка. Знака представлява така ((!)). А за ръчната е ((Р)). Всички накладки са чисто нови, спирачната течност е сменена с антифриза още като я взех на следващия ден. Колата си спира повече от добре, накладките и те са чисто нови и има и спирачна течност. Не притриса колата, не чука педала на спирачката като спирам. Просто свети..Колата е погледната в сервиз днеска и казаха, че не виждат проблем и не знаят защо е светнала. Доляхме малко спирачна течност (1-2мм се дигна течността в казанчето).

младши ентусиаст
Аватар
Кара: му се с повече от 525 hp
Мечтае да кара: ама честно: ONE1
Детайли за колата: важи

Мнение от sonic » 01 Май 2009, 23:10

Смени си датчиците за износване на накладките и малко след това ще угасне :mhihi: ;)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от koko29 » 02 Май 2009, 10:56

doomy525 написа:Знака не е за дръпната ръчна спирачка. Знака представлява така ((!)). А за ръчната е ((Р)). Всички накладки са чисто нови, спирачната течност е сменена с антифриза още като я взех на следващия ден. Колата си спира повече от добре, накладките и те са чисто нови и има и спирачна течност. Не притриса колата, не чука педала на спирачката като спирам. Просто свети..Колата е погледната в сервиз днеска и казаха, че не виждат проблем и не знаят защо е светнала. Доляхме малко спирачна течност (1-2мм се дигна течността в казанчето).

При мен това е знака за дръпната ръчна спирачка и ниско ниво за спирачна течност. Виждам, че си с ТДС и явно имаш отделни лампи за двете. Тази е за ниско ниво на течността, но след като има, явно датчика на капачката е залепнал - чукни го с нещо.
Колега sonic, когато купих колата и смених накладки и датчици, сложих алтернативни части и след 500 км. лампата още светеше. В сервиза казаха, че е от датчиците макар, че бяха нови и след замерване нямаше проблем по тях. Смених ги с оригинални и след около 50 км. лампата загасна. Но беше жълтата лампа, а не описаната от колегата. Аз мисля, че е проблема е от датчика дето мери нивото на сп.течност.
Може да се направи опит да се изкара буксата на датчика и да се окъси с мостче. Само не помня какво беше нормалното положение на датчика - залепнал или не. Опитай да дадеш контакт без и с мостче на буксата. Ако загасне при някое положение, проблема е ясен. Успех.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: бързо

Мнение от Teogop » 03 Май 2009, 23:24

И аз нямам жълта лампа за накладките. Като свършват ми светва червената удивителна (!). За ръчната е червено (P).

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 03'BMW525DA;06'BMWX5 3.0DSportpaket
Мечтае да кара: Волга комби

Re: Какво значи този знак?

Мнение от joropc » 04 Май 2009, 21:30

doomy525 написа:Здравейте, докато паркирвах колата светна 1 знак на таблото. Удивителен с по две скоби отвсяка страна (ляво и дясно) ((!)). Какво значи този знак ? Точно преди да я огася светна и не съм карал със светната лампа а и беше прекалено късно, че да отида до сервиз.

Колега,проблема ти е в казанчето на спирачната течност.Пробвай,при даден контакт,извади буксата на капачката ,би трябвало лампата да угасне.После ако е така,капачка от автоморга или цяло казанче.Само капачка нова,НЕ се продава(върви с казанчето).

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Мнение от twistermpm » 14 Май 2010, 23:54

Колега проблема ти според мен е в датчиците на накладките. Сменял ли си ги като си сменил накладките, ако не въпроса е ясен.. При мен беше така, защото ония в сервиза забравили да кажат че имало и датчици и аз не ги бях взел. След като ги смениш ги накарай да ти изчистят грешката и си готов.. А датчици може да си вземеш и от тук във форума колегата Laviatan продава на добри цени
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от El Diablo » 15 Май 2010, 8:22

twistermpm написа:Колега проблема ти според мен е в датчиците на накладките. Сменял ли си ги като си сменил накладките, ако не въпроса е ясен.. При мен беше така, защото ония в сервиза забравили да кажат че имало и датчици и аз не ги бях взел. След като ги смениш ги накарай да ти изчистят грешката и си готов.. А датчици може да си вземеш и от тук във форума колегата Laviatan продава на добри цени

тя темата е от преди една година, и маи колегата би трябвало да е оправил проблема :mrgreen:

Следваща

Назад към E39