Какво значи този знак?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Какво значи този знак?
Здравейте, докато паркирвах колата светна 1 знак на таблото. Удивителен с по две скоби отвсяка страна (ляво и дясно) ((!)). Какво значи този знак ? Точно преди да я огася светна и не съм карал със светната лампа а и беше прекалено късно, че да отида до сервиз.
- im0tep
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше Е 39 520 98 г.
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Спирачна течност
Накладките е със пунктирани скоби и без удивителна (май) 

Никой не мое ма връне на селу!
- bmw_n00b
- ентусиаст
-
- Кара: 96-8' 523ti
Най-добре ако не си сменял скоро (2г.), я смени, защото поема вода с течение на времето течността и губи физическите си свойства, вследствие на което затягат спирачните апарати. Най-малкият проблем, който следва е неравномерно износване на накладките, после криви дискове и т.н.
Колеги, аз залагам на проблемен датчик. Ако е за смяна сп.течност ще светне часовника. А това което описва колегата е знака дето светва при дръпната ръчна спирачка.
doomy525 ако си долял сп.течност и не се оправи, опитай да чукнеш с нещо по капачката на спирачната помпа (там е датчика, който залепва). Ако пак не се оправи лошо, доколкото помня датчика вървеше с казанчето за спирачната помпа. Имах подобен проблем преди година, но с почукване лампата загасна. Успех.
doomy525 ако си долял сп.течност и не се оправи, опитай да чукнеш с нещо по капачката на спирачната помпа (там е датчика, който залепва). Ако пак не се оправи лошо, доколкото помня датчика вървеше с казанчето за спирачната помпа. Имах подобен проблем преди година, но с почукване лампата загасна. Успех.
- sambeto
- ентусиаст
-
- Кара: Е65 745d
- Мечтае да кара: Мотор с Кош!
- Детайли за колата: Огин!
Лампата значи проблем с спирачките,най вероятно трябва смяна на накладки.
Отиваш на диагностика и ще ти кажат дали предни или задни накладки са ти за смяна !
Отиваш на диагностика и ще ти кажат дали предни или задни накладки са ти за смяна !
Знака не е за дръпната ръчна спирачка. Знака представлява така ((!)). А за ръчната е ((Р)). Всички накладки са чисто нови, спирачната течност е сменена с антифриза още като я взех на следващия ден. Колата си спира повече от добре, накладките и те са чисто нови и има и спирачна течност. Не притриса колата, не чука педала на спирачката като спирам. Просто свети..Колата е погледната в сервиз днеска и казаха, че не виждат проблем и не знаят защо е светнала. Доляхме малко спирачна течност (1-2мм се дигна течността в казанчето).
- sonic
- младши ентусиаст
-
- Кара: му се с повече от 525 hp
- Мечтае да кара: ама честно: ONE1
- Детайли за колата: важи
doomy525 написа:Знака не е за дръпната ръчна спирачка. Знака представлява така ((!)). А за ръчната е ((Р)). Всички накладки са чисто нови, спирачната течност е сменена с антифриза още като я взех на следващия ден. Колата си спира повече от добре, накладките и те са чисто нови и има и спирачна течност. Не притриса колата, не чука педала на спирачката като спирам. Просто свети..Колата е погледната в сервиз днеска и казаха, че не виждат проблем и не знаят защо е светнала. Доляхме малко спирачна течност (1-2мм се дигна течността в казанчето).
При мен това е знака за дръпната ръчна спирачка и ниско ниво за спирачна течност. Виждам, че си с ТДС и явно имаш отделни лампи за двете. Тази е за ниско ниво на течността, но след като има, явно датчика на капачката е залепнал - чукни го с нещо.
Колега sonic, когато купих колата и смених накладки и датчици, сложих алтернативни части и след 500 км. лампата още светеше. В сервиза казаха, че е от датчиците макар, че бяха нови и след замерване нямаше проблем по тях. Смених ги с оригинални и след около 50 км. лампата загасна. Но беше жълтата лампа, а не описаната от колегата. Аз мисля, че е проблема е от датчика дето мери нивото на сп.течност.
Може да се направи опит да се изкара буксата на датчика и да се окъси с мостче. Само не помня какво беше нормалното положение на датчика - залепнал или не. Опитай да дадеш контакт без и с мостче на буксата. Ако загасне при някое положение, проблема е ясен. Успех.
- Teogop
- младши ентусиаст
-
- Кара: бързо
И аз нямам жълта лампа за накладките. Като свършват ми светва червената удивителна (!). За ръчната е червено (P).
- joropc
- младши ентусиаст
-
- Кара: 03'BMW525DA;06'BMWX5 3.0DSportpaket
- Мечтае да кара: Волга комби
Re: Какво значи този знак?
doomy525 написа:Здравейте, докато паркирвах колата светна 1 знак на таблото. Удивителен с по две скоби отвсяка страна (ляво и дясно) ((!)). Какво значи този знак ? Точно преди да я огася светна и не съм карал със светната лампа а и беше прекалено късно, че да отида до сервиз.
Колега,проблема ти е в казанчето на спирачната течност.Пробвай,при даден контакт,извади буксата на капачката ,би трябвало лампата да угасне.После ако е така,капачка от автоморга или цяло казанче.Само капачка нова,НЕ се продава(върви с казанчето).
- twistermpm
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 7er
Колега проблема ти според мен е в датчиците на накладките. Сменял ли си ги като си сменил накладките, ако не въпроса е ясен.. При мен беше така, защото ония в сервиза забравили да кажат че имало и датчици и аз не ги бях взел. След като ги смениш ги накарай да ти изчистят грешката и си готов.. А датчици може да си вземеш и от тук във форума колегата Laviatan продава на добри цени
- El Diablo
- старши ентусиаст
-
- Кара: E70
twistermpm написа:Колега проблема ти според мен е в датчиците на накладките. Сменял ли си ги като си сменил накладките, ако не въпроса е ясен.. При мен беше така, защото ония в сервиза забравили да кажат че имало и датчици и аз не ги бях взел. След като ги смениш ги накарай да ти изчистят грешката и си готов.. А датчици може да си вземеш и от тук във форума колегата Laviatan продава на добри цени
тя темата е от преди една година, и маи колегата би трябвало да е оправил проблема

19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2