Странно тресене
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- fanatic77
- Потребител
-
- Кара: F10 530d, e83 3.0sd
Странно тресене
Явно ще ходя отново на диагностика на ходова част но първо ако някой може да ме посъветва нещо. Когато мина през неравност при каквато и да е скорост се усеща претрисане. Тресе когато мина със задните гуми и се усеща по цялото шаси. Скоро ми правиха регулаж и няколко пъти баланс. Колата е 520iA комби.Нямам нивомат. Мерси предварително
- joropc
- младши ентусиаст
-
- Кара: 03'BMW525DA;06'BMWX5 3.0DSportpaket
- Мечтае да кара: Волга комби
Re: Странно тресене
fanatic77 написа:......Нямам нивомат......
Сигурен ли си?
- ogi dog
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 530dA M-Individual
Re: Странно тресене
как по точно ти претриса,като на жигули? като минеш през неравност и се топат гумите,и задницата не претриса нормално,а се залюлява наляво надясноfanatic77 написа:Явно ще ходя отново на диагностика на ходова част но първо ако някой може да ме посъветва нещо. Когато мина през неравност при каквато и да е скорост се усеща претрисане. Тресе когато мина със задните гуми и се усеща по цялото шаси. Скоро ми правиха регулаж и няколко пъти баланс. Колата е 520iA комби.Нямам нивомат. Мерси предварително

- fanatic77
- Потребител
-
По скоро е като силна вибрация. Много гадно и много ме дразни.А си я имаше и преди регулажа но си мислех че е нолмално за комби.Колата я взех скоро и сега я стягам. Ходя за ходова част при Балинов и съм доволен засега но явно нещо е пропуснал
- DroW
- младши ентусиаст
-
- Кара: e60 530d M Sport, X3, X6
fanatic77 написа:По скоро е като силна вибрация. Много гадно и много ме дразни.А си я имаше и преди регулажа но си мислех че е нолмално за комби.Колата я взех скоро и сега я стягам. Ходя за ходова част при Балинов и съм доволен засега но явно нещо е пропуснал
Колега между другото правил ли си баланс на джантите и гледал ли си гумите. Може да имаш крива джанта или гума или и 2те. Също така може амортисиорите ти да са по старички и да са почнали да заминават/изпускат. Можеш да направиш един тест за амортисиори в Д&Н за всеки случаи. Струва 10лв и отнема 10минути.

- ICE
- Ледения
-
- Кара: Е60 535d
- Мечтае да кара: из Las Vegas!
Здравейте,колега проблема се крие според мене във задните тампони на моста те са четири и като са вече за смяна или скъсани колата почва да претриса през неравности или може да създаде чуство и на испуснали амортисиори ,погледниги и ако са за смяна ги смени има огромна разлика,дано съм ти бил полезен УСПЕХ!!!!!
ЗА БЪЛГАРИЯ
- fanatic77
- Потребител
-
Наистина е някой от задните тампони защото започна ужасно да скърца отдясно.Ще я закарам да я видят и ще пиша
ioshev.al написа:Здравейте,колега проблема се крие според мене във задните тампони на моста те са четири и като са вече за смяна или скъсани колата почва да претриса през неравности или може да създаде чуство и на испуснали амортисиори ,погледниги и ако са за смяна ги смени има огромна разлика,дано съм ти бил полезен УСПЕХ!!!!!
колегата е много прав,проблема ти е в тампоните,имах същия проблем наскоро,смених въпросните тампони и колата заспа

Да правим каквото трябва,пьк да става каквото ще
10 мнения
• Страница 1 от 1