Избор на масло за скоростна кутия
Модератор: Технически модератори
25 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
rdvr_burgas написа:zAcK написа:Penchev написа:Аз съм с Castrol TQ-D и трябва да кажа,че е по-добро от АТФ-а....
А това Castrol TQ-D не е ли пак някакъв вид Automatic Transmission Fluid , демек АТФ
Щото ако е, това горе дето си го написал звучи някак си безсмислено![]()
![]()
А бре ти освен това не беше ли слагал и Xado в кутията
Говориме за МЕХАНИЧНА кутия все пак а не за някой автоматик нали???
Демек РЪЧКА

продължава да си кара Корсата или квото е там и да се мъчи да мисли

И пак ти казвам. Ако го слушаш ще го викаш да пали огън под кутията

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- rdvr_burgas
- младши ентусиаст
-
- Кара: T-34
zAcK написа:rdvr_burgas написа:zAcK написа:Penchev написа:Аз съм с Castrol TQ-D и трябва да кажа,че е по-добро от АТФ-а....
А това Castrol TQ-D не е ли пак някакъв вид Automatic Transmission Fluid , демек АТФ
Щото ако е, това горе дето си го написал звучи някак си безсмислено![]()
![]()
А бре ти освен това не беше ли слагал и Xado в кутията
Говориме за МЕХАНИЧНА кутия все пак а не за някой автоматик нали???
Демек РЪЧКАДа за това говориме, а на твоя майстор му кажи да
продължава да си кара Корсата или квото е там и да се мъчи да мисли![]()
![]()

- Ненко Вранков
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: Тежка
Съжалявам, че вдигам темата, НО... като си купих колата, попитах тук и ми "казахте" да махам старото и да наливам ATF, нищо че съм с ръчни скорости... но мина 1 година... през цялото време 2-ра влизаше малко по-трудно и сега реших пак да сменям маслото... поолива се отвреме на време скоростната кутия, та съм сигурен, че нивото е паднало. Днес ходих в 2 магазина и в 2 различни каталога й дават да работи с друго масло, а не ATF! Взех 1 литър и мисля да го сменям тези дни. Та кажете сега ще сбъркам ли със смяната или не?
В една друга тема колегата Peicho е написал това:
"... В моето ръководство за експлоатация, доколкото се ориентирам в италинаския пише, че щом има климатик маслото е АТФ, ако ли не-дават стандартното масло за скоростни кутии демем 75W-90."
Колата ми стандартно е без клима-слагана е допълнително... маслото което взех днес е това:
Aйде... думайте колеги, специалисти - преди година ли съм сбъркал още или сега ще я сбъркам
В една друга тема колегата Peicho е написал това:
"... В моето ръководство за експлоатация, доколкото се ориентирам в италинаския пише, че щом има климатик маслото е АТФ, ако ли не-дават стандартното масло за скоростни кутии демем 75W-90."
Колата ми стандартно е без клима-слагана е допълнително... маслото което взех днес е това:
Aйде... думайте колеги, специалисти - преди година ли съм сбъркал още или сега ще я сбъркам

Последна промяна Ненко Вранков на 28 Апр 2009, 17:10, променена общо 1 път
- Ненко Вранков
- старши ентусиаст
-
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
- ddddk
- ентусиаст
-
- Кара: E65
Руското писание е книгата на руски, която я има тук във форума, има я и на български, но от руската имах тази страница на картинка и затова нея ти пуснах иначе книгите са абсолютно идентични.
Важното е друго: на тази страничка на 2 (ДВЕ!) места пише с удивителна, че маслото трябва да е одобрено от BMW!
С други думи вземи каквото искаш масло за скоростната кутия, но отзад на кутията трябва да пише с ясни букви на прост английски език: Gearbox Oil BMW approved.
Това е.
Поздрави,
Д
Важното е друго: на тази страничка на 2 (ДВЕ!) места пише с удивителна, че маслото трябва да е одобрено от BMW!
С други думи вземи каквото искаш масло за скоростната кутия, но отзад на кутията трябва да пише с ясни букви на прост английски език: Gearbox Oil BMW approved.
Това е.
Поздрави,
Д

- Ненко Вранков
- старши ентусиаст
-
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
ddddk написа:Руското писание е книгата на руски, която я има тук във форума, има я и на български, но от руската имах тази страница на картинка и затова нея ти пуснах иначе книгите са абсолютно идентични.
С други думи вземи каквото искаш масло за скоростната кутия, но отзад на кутията трябва да пише с ясни букви на прост английски език: Gearbox Oil BMW approved
Това е.
Поздрави,
Д
глупости на търкалета.
айде пусни си маслото и си вземи някое 80в90 approved by BMW

- ddddk
- ентусиаст
-
- Кара: E65
Аз не съм казал, че има, колега.
Дори, наскоро разбрах, че BMW вече не дава одобрение на минерални и полусинтетични масла. Одобрява за своите агрегати само синтетични масла.
С поста си исках да кажа на колегата да търси този текст на опаковката и така без разсъждения и чудене ще стигне до вярното масло.
Това е.
Поздрави,
Д
Дори, наскоро разбрах, че BMW вече не дава одобрение на минерални и полусинтетични масла. Одобрява за своите агрегати само синтетични масла.
С поста си исках да кажа на колегата да търси този текст на опаковката и така без разсъждения и чудене ще стигне до вярното масло.
Това е.
Поздрави,
Д

25 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2