Размер на гумите?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- Dakata1000
- Потребител
-
Размер на гумите?
Колеги по книжка дават гумите да са 225/55/16 но този размер е малко по скъп. Та питането ми е дали може да се сложат някакъв друг размер гуми във височина и ширина без да се качва цолажа. Колата е 525 комби. Освен че е по скъп няма и такова разнообразие от марки и шарки. Ако някои е слагал друг размер и не е имал проблеми да пише.Благодаря
Колега не знам какво имаш предвид под "качване на цолажа"
На 16" джанта можеш да сложиш единствено 16" гума
Това което можеш да промениш по гумите като запазиш същите джанти е ширината и съответно височината (напр. 205/60/16) но не виждам смисъла
Размера джанти и гуми които посочваш е съвсем актуален и според мен точно тук има доста добър избор
Колкото до това какви размери гуми "носи" твоята кола можеш да провериш на коалкулатора за гуми (например този от линка)
http://www.avtogumi.bg/oscommerce/
На 16" джанта можеш да сложиш единствено 16" гума
Това което можеш да промениш по гумите като запазиш същите джанти е ширината и съответно височината (напр. 205/60/16) но не виждам смисъла
Размера джанти и гуми които посочваш е съвсем актуален и според мен точно тук има доста добър избор
Колкото до това какви размери гуми "носи" твоята кола можеш да провериш на коалкулатора за гуми (например този от линка)
http://www.avtogumi.bg/oscommerce/
- xela
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше: E39 -540 iA, E34 - 525 TDS
- Мечтае да кара: E30 - M3
Здравейте,
Размера 225/60/16 , няма ли да е по-подходящ за нашите китни условия. Да по-висока е гумата с около 3 см., но няма ли да е по-добре? Ще имаш и отклонения в километража, но какво ти пука.
Поздрави,
Сашо.
Размера 225/60/16 , няма ли да е по-подходящ за нашите китни условия. Да по-висока е гумата с около 3 см., но няма ли да е по-добре? Ще имаш и отклонения в километража, но какво ти пука.
Поздрави,
Сашо.
- plam81
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 2.5ТДС->330D Automat Tourin
- Мечтае да кара: М5
Аз,съм с 225/60/15,но като засякох скороста с една навигация,ми показва,че има разлика почти 10км.
Тоест ако карам с 100.навигацията ми отчита 90.
Предполагам,че скороста на навигацията е точната,а с кои размер от производителя ще съм в точните километри?
Тоест ако карам с 100.навигацията ми отчита 90.
Предполагам,че скороста на навигацията е точната,а с кои размер от производителя ще съм в точните километри?
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
plam81 написа:... с кои размер от производителя ще съм в точните километри?
225/55/16 показанията на навигацията и на километража са 1:1 от 0 до 140км/ч, от там нагоре километража лъже, но това си е закон за всички автопроизводители да правят километражите така, че над 120-140 да показват по-голяма от реалната скорост

- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Слагай си гуми, каквито са указани на лепенката на шофьорската врата. За какво мислиш са написани. Не прави компромис с гумите, не е добре. Не само заради километража.
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Elesar74 написа:Слагай си гуми, каквито са указани на лепенката на шофьорската врата. За какво мислиш са написани. Не прави компромис с гумите, не е добре. Не само заради километража.
Прав си колега.И ще се развали возията- с по малка височина ще вози по твърдо а с по високи ще стане по мека возията и нестабилна колата според мен.И няма да е добре и за окачването.Слагай само указан за колата размер гуми!

- xela
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше: E39 -540 iA, E34 - 525 TDS
- Мечтае да кара: E30 - M3
То с това моето окачван ако омекне малко, няма да е лошо
.
Но не ми се прави предница в тези дупки, не мислите ли че ще щади повече предницата ако са с една идея по-високи гумите?
Сашо.

Но не ми се прави предница в тези дупки, не мислите ли че ще щади повече предницата ако са с една идея по-високи гумите?
Сашо.
- Teogop
- младши ентусиаст
-
- Кара: бързо
xela написа:То с това моето окачван ако омекне малко, няма да е лошо.
Сашо.
Тогава мини на 15 и ще са по-високи.
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
Teogop написа:xela написа:То с това моето окачван ако омекне малко, няма да е лошо.
Сашо.
Тогава мини на 15 и ще са по-високи.
Ти погледна ли какво кара човека, че му предлагаш да кара с джанти, дето ще му опират в спирачните апарати

11 мнения
• Страница 1 от 1