CD за 525

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

CD за 525

Мнение от doomy525 » 23 Апр 2009, 23:34

Здравейте !
Колата ми е 525 тдс '98ма. Аудиото е със касета - DOLBY bussines система. Искам, ако е възможно да се поръча от някъде CD плейър. Днеска се видях с 1 приятел и ми обясни, че му струвало 80 лв, обаче не можах да разбера дали рамката за CD-то или самото СД (не вярвам да е самото СиДи).

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 23 Апр 2009, 23:39

Здравей колега!За какво СД става въпрос?Оригинално или друго.Ако е друго рамката струва около 30 лв + СД.Но не стои добре според мен така.Лично мнение.Поздрави! :winky:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Мнение от doomy525 » 23 Апр 2009, 23:48

Става въпрос да стои максимално заводско (добре). Къде мога да се свържа, че да се поръча оригинално CD ?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е60 530i 04, G30 540i

Мнение от hrpopov217 » 24 Апр 2009, 0:38

На Е39 единствено оригинален касетофон/CD или навигация стои добре. Като гледам твоята е преди фейса и за да сложиш оригинално CD май ще ти трябва преходник за буксата на CD-то.По добре се замисли за оригинален касетофон с ченджар. Наскоро гледах в "Продава"един колега ги продаваше комплект.

ентусиаст
Аватар

Мнение от WALL » 24 Апр 2009, 11:56

Мненията са изтрити от WALL
Последна промяна WALL на 28 Юли 2009, 17:49, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от meha » 24 Апр 2009, 13:18

Mario Pankov написа:Оригиналният СД не чете мр3 и мисля, това ще е едно неудобство. Освен това на звук е доста зле

мой,прегледай си озвучението.......аз съм с оригинално СД,което НЕ чете МП3,но пък ЧЕТЕ "RW" дискчета и оригинален усилвател ;)
Саунда в колата е уникален,звука е много чист,така че нещо при теб не е както трябва ;)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Сувалка

Мнение от Бай Митьо » 24 Апр 2009, 13:39

Първо кажи ни дали искаш да е оригинално?
Каква е твоята музика сега - на 2 отделни части или една или кажи модела?
Оригинално да си намериш е достаааа сложно - виж Mad Presley той има и го продава.
Като сложих CD-то звука със същите колони се промени драстично. Да сложиж усилвател в Е39 е малко сложничко.
Има мнг изписна по темата за звука в Е39.
Потърси във форума
Не е важно да блъскаш във фитнеса, важно е как и с какво!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 24 Апр 2009, 17:37

Колега не знам колко пари си склонен да отделиш за такава глезотия, но ето нещо което не променя нищо във външния вид на таблото или окабеляването, чете МР3 и WMA и струва САМО 569.99$ :shock:

http://www.bavariansoundwerks.com/produ ... Radio-E39/

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Мнение от mad_presley » 24 Апр 2009, 19:53

tsb_bg написа:Колега не знам колко пари си склонен да отделиш за такава глезотия, но ето нещо което не променя нищо във външния вид на таблото или окабеляването, чете МР3 и WMA и струва САМО 569.99$ :shock:

http://www.bavariansoundwerks.com/produ ... Radio-E39/

То като ще е 569$ за този пейър, по-добре това http://cgi.ebay.com/ebaymotors/CD-DVD-C ... 5fChangers

Така като чета какво може да плейва, има чувствово, че и тухла 4-ка да му вкарам и нея ще я завърти :D

Аз много съм му се навил, но доставката до БГ ще ми стъпи на 770$ :(

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 24 Апр 2009, 21:27

mad_presley написа: ...То като ще е 569$ за този пейър, по-добре това ... Така като чета какво може да плейва, има чувствово, че и тухла 4-ка да му вкарам и нея ще я завърти :D
Аз много съм му се навил, но доставката до БГ ще ми стъпи на 770$ :(

Колега имаш ли идея как се понасят с мултифункционалния волан и MID-a ?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от mad_presley » 24 Апр 2009, 21:56

tsb_bg написа:Колега имаш ли идея как се понасят с мултифункционалния волан и MID-a ?

Ами те по принцип мулти волан и MID си вървят заедно.Tези, които са с мулти волан и голям борд, задължително са с MID.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 24 Апр 2009, 22:20

Това ясно, но питах дали са съвместими чейнджъра и мулти-волана, съответно MID-a

В Delivery/Accessory list са посочени

- Дистанционно с батерии
- Сензор за дистанционното с 6 м. кабел (явно IR)
- Audio/Video кабели

което ме кара да си мисля, че чейнджъра не ползва стандартното окабеляване (дата кабела изахранващия) и дистанционното управление от мулти-волана не е оригиналното

Та ако имаш повече информация по въпроса да споделиш, че и аз почвам да се замислям за такава играчка :D

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от mad_presley » 24 Апр 2009, 22:43

tsb_bg написа:....

Аааа, ама ти питаш за този звяр от ибей ли, аз помислих, че питаш по принцип :)

Този от ибей не включва самата инсталация за чейнджър, идеята е, ако до сега си бил с чейнджър, да сложиш този.Ако нямаш, ще трябва да си намериш кабелите за чейджър към MID.Другите кабели в комплекта са за коли с навигация и телевизя.Единият е да се извади от TV OUT от видео модула, другият е за пускане на телевизия в движение.Ето го и пълния деливъри лист:
Delivery/Accessory list:

o DVD Changer with a software update for the BMW vehicle Synchronizes
o Ergonomic remote control with battery
o Mounting brackets angle and bolts
o Remote Control Sensor with 6 mtr Cable
o Audio/Video Cables
o User manual in English
o TV - Free activation and Multimedia-Adapter with Software Update for the BMW vehicle Synchronizes
o Multimedia adapter and TV with free activation connection - instructions in English

Според мен, ако не си с навигация е излишно да се взема това чудо, защото ще можеш да се възползваш само от четенето на CD, CD-R/RW и MP3.По важните и които представляват голямата екстра DVD, VCD, SVCD, DVD- R/RW, DVD+R/RW няма да можеш да ги ползваш.

Има доста чейджъри в ибей, които четат МР3 и са на сносни цени ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 24 Апр 2009, 23:54

mad_presley написа: ... Според мен, ако не си с навигация е излишно да се взема това чудо, защото ще можеш да се възползваш само от четенето на CD, CD-R/RW и MP3.По важните и които представляват голямата екстра DVD, VCD, SVCD, DVD- R/RW, DVD+R/RW няма да можеш да ги ползваш....

Прав си, но нали знаеш, че сърбеж се оправя с чесане а мерак - с пари ....

А и съм привърженик на решенията, които не променят (развалят) оригиналния дизайн, въпреки че по правило излизат по-скъпо

Назад към E39