за инспекция в М-КАР
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
за инспекция в М-КАР
Здравейте колеги, от днеска ми свети часовника до инспекцията при палене, после гасне, и както прочетох трябва да се ходи на сервиз.
Преди 5 хил.км. съм сменял маслата и филтрите (и на скоростната кутия ), но спирачна течност и антифриз несъм .
Ако свети само зарадаи спирачната течност, лесна работа, но какво друго може да очаквам при инспекция на колата при изминати 192 хил.?
За сега съм се насочил към М-КАР Пловдив, четох добри неща за техния сервиз, но приемам съвети, ако може да споделите нещо повече.
530 D/Automatic, 194 к.с, 2002 г.
Преди 5 хил.км. съм сменял маслата и филтрите (и на скоростната кутия ), но спирачна течност и антифриз несъм .
Ако свети само зарадаи спирачната течност, лесна работа, но какво друго може да очаквам при инспекция на колата при изминати 192 хил.?
За сега съм се насочил към М-КАР Пловдив, четох добри неща за техния сервиз, но приемам съвети, ако може да споделите нещо повече.
Re: за инспекция в М-КАР
99ufo99 написа:Здравейте колеги, от днеска ми свети часовника до инспекцията при палене, после гасне, и както прочетох трябва да се ходи на сервиз.
Ако свети само зарадаи спирачната течност, лесна работа, но какво друго може да очаквам при инспекция на колата при изминати 192 хил.? ....
Относно сервизните индикации които се появяват те са 4
Oil Service
Inspection I
Inspection II
Time Intervals
Първите 3 зависят от изминатите километри докато последното зависи от изминало време без да е от значение дали колата е карана или не.
За първите 3 светва надписа INSPECTION а за последното - часовничето.
За всяка си има Maintenance Program (програма за поддръжка) която включва:
-проверки
-нови части (смяна)
-тест на топъл двигател
-тест на пътя
-препоръчвани от дилъра (различни за различните страни и условия)
Подробна информация какво включва всяка програма може да се намери в BMW 3/5 Series Service Manual издание на Bentley Publishers
WALL написа:99ufo99 с пеперудките какво стана?
Ами все-още нищо, колегата който ми препоръча тъкмо днеска ми отговори на ЛС

А за инспекцията, единственно часовничето свети, другите са в зелено, инспекция не пише никъде.
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Re: за инспекция в М-КАР
99ufo99 написа:Здравейте колеги, от днеска ми свети часовника до инспекцията при палене, после гасне, и както прочетох трябва да се ходи на сервиз.
Аз ползвам НАЙСИКАР в Пловдив и съм доволен.За сега точно работят момчетата.Поздрави!

За М-кар се чуват много оплаквания и аз определено не съм доволен. Не могат да разберат че датчика за ниво на ксенона е за смяна- имало прекъсване на захранването му и 2 часа го търсят по снопа кабели къде е, след което да съм оставел колата за повече време. Аз отказах и след няколко дни в Дару за 20мин смениха датчика и всичко е ОК. Това е само мое мнение.
И така,
вчера бях в Найсикар Пловдив, ми какво да иска повече човек
просто съм очарован от отношението към Клиента, добре свършената работа, и съвсем нормалните цени.
Отидох за инспекция, но ми махнаха и "пеперудките", и сега спя като хората вече
Разлика не усещам никва, колата си върви все-така добре както и преди това.
В края на месеца пак съм там на профилактика, ще мия радиаторите + нов антифриз.
Това вече е "моя" сервиз и го препоръчвам на колегите които се чудят къде да си поддържат бимите !
Благодаря на колегата Ivo_Borisov , преценката му е точна !
вчера бях в Найсикар Пловдив, ми какво да иска повече човек

В края на месеца пак съм там на профилактика, ще мия радиаторите + нов антифриз.
Това вече е "моя" сервиз и го препоръчвам на колегите които се чудят къде да си поддържат бимите !
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
99ufo99 написа:И така,
вчера бях в Найсикар Пловдив, ми какво да иска повече човекпросто съм очарован от отношението към Клиента, добре свършената работа, и съвсем нормалните цени.

- milennyc
-
-
- Кара: Другите да му завиждат.....
- Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
- Детайли за колата: MNOGO BARZA
99ufo99 написа:И така,
вчера бях в Найсикар Пловдив, ми какво да иска повече човекпросто съм очарован от отношението към Клиента, добре свършената работа, и съвсем нормалните цени.
Сподели ги тези нормални цени де!![]()
12 мнения
• Страница 1 от 1