скърцане отзад

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E 34 TDS '94 Е 46 320 Д
Мечтае да кара: M5

Мнение от Pesho_1 » 24 Апр 2009, 8:15

Еми да колега повечето са там за да ядат семки и да си нямат и хабер от авточасти камо ли и нивомати.Не казвам че няма хора ж средата на магазините за авточасти но те са много малук брой!С две думи-ТоВа е БГ!!!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от penio » 01 Юни 2009, 13:25

Понеже и при мене го има това гадно скърцане, направо отидох до дару и си купих 2та тампона за нивоматноте амортисьори.
Обаче, като разхвърлях багажника и открих тампоните, по тях не се забелязва нищо нередно. Тампоните изглеждаха супер и не ги смених. Вместо това, откачих щората която покрива багажника и скърцането изчезна :)
Да питам: Ако тампоните са скъсани, това вижда ли се отгоре или трябва да се смъкне и чак тогава се рзбира?
И още едно въпросче: Как се смъква ши..я амортисьор от долната страна? Развих болта и след това няма измъкване, заради гуменото уплътнение. С някаква скоба ли се напъва или ... Пробвах с чука но не помръдва.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от prestige6969 » 01 Юни 2009, 14:04

С чука се чука само по чугунената част точно където влиза оста отдолу на амортисьора и то внимателно да не го удариш и спукаш.Самия гумен тампон от долу е на една тръбичка, която влиза в главината и сигурно е клеясъла и затова иска бой! Успех

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 01 Юни 2009, 15:17

И на мен от сравнително скоро ми се предаде тампона отзад отдясно и скърца отвратително ... Предишния път ги сменях 2003 година , минал съм поне 300 000 км и сега им дойде наново реда :)

Тампоните не се късат а самата втулка дето влиза стеблото на амортисьора се разлепва от гумената основа и настава ужаса :evil:

Диаметъра на втулката на тампона за нивомата е по-малък от този на нормалния и затова не са взаимозаменяеми

Георги Пенчев
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Хилядолетен сокол

Мнение от NikiNikolov » 01 Юни 2009, 20:56

Колега prestige6969, да вземеме да смениме въпросните тампони на колегата, да се успокои малко, пък виж може да се намери нещо оригинално от тук-там ???? :winky:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 330Xi
Мечтае да кара: 760

Re: --

Мнение от Christoff » 01 Юни 2009, 21:20

tdk написа:прав си колега
подведе ме един елемент от ауто 1
а иначе после проверих
77 лв е
не знам обаче от каде ги изравят монтьорите по специализираните сервизи
в найси кар по обяд като ги питах всички люпиха семки вън по обяд
и никой нищо не знае за нивомати и прочие и на какъв принцип работи
пълна скръб са

Колега не се занимавай с нанайси кар! Ако някой друг колега има по-добро предложение да сподели, но мойто е да отидеш в Кастрола в кючука.
E36 316i
E30 316i
E34 520iA
E61 535d
E46 330Xi

Предишна

Назад към E34