как се махат лаисните по прозорците

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е 39 520 98 г.

Мнение от im0tep » 23 Мар 2009, 20:12

begaibe написа:Искам да си махна моите лаисни "невредими" и да ги дам на човек които ще ми ги направи черен мат за скромни пари, но да минавате с номера че "нямат махане" не върви, просто за сега явно никои не ги е махал

Ами то във форума има много писано как се махат,е даже и колегата bmw_n00b ти е обяснил как става,но никаде не пише как да се махнат невредими ! А ти като не се съгласяваш с чужди мнения,защо изобщо си пуснал тема тука? И като не искаш да ти излизаме с "номера" ,че немогат да се свалят здрави,защо не си хванеш колицата и да се увериш сам за това като си толкова отракан? Не напразно са измислени shadowline лайсните да се сменят направо а не никилираните лайсни да се правят за "скромни пари" (което нямаше да е лошо,но не всичко може да се побългарява)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 03'BMW525DA;06'BMWX5 3.0DSportpaket
Мечтае да кара: Волга комби

Мнение от joropc » 23 Мар 2009, 20:14

Демонтажа на никелирамите лайсни без да се повредят е абсолютно невъзможен.Колкото и да внимаваш ,все някъде ще се изкриви.Веднага подчертавам,че същото важи и за монтаж на нови такива(т.е трябва много да се внимава при монтажа).Обикновенно след разглабяне на тези лайсни след като ги сложиш отново и си погледнеш колата на слънце,приличат на очукана консерва.Ако си решил да ги правиш нещо,по-добре си купи нови.Лошото е че трябва да купиш и основите където се защипват лайсните,защото и те заминават при демонтажа.Цената за предни и задни врати комплект(основи+лайсни)струват около 550-600 лева в Камор.Успех!
П.С Понеже обсъждаш,че никой от форума не ги е махал........та да ти кажа,аз съм ги махал и след това нови... :D

ентусиаст
Аватар

Мнение от WALL » 23 Мар 2009, 21:47

joropc написа:....та да ти кажа,аз съм ги махал и след това нови... :D

Много точно казано ама, кой да слуша....

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 520 i 97

Мнение от jordao75 » 23 Мар 2009, 22:19

Колега ако ги извадиш невредими драсни едно лс да ми кажеш как става че и аз се пробвах ама не се получи.Не знам как ще успееш ама ако се получи пиши че съм любопитен.

Потребител
Аватар

Мнение от begaibe » 23 Мар 2009, 23:24

Благодарности на колегите bmw_n00b, и наи вече на колегата joropc !
Ето това исках да чуя (от човек, които го е направил и не е успял), въобще да не се занимавам с махането им щото съм малко нервак и до никъде няма да стигна
Ще трябва с нещо като специялно фолио/тиксо да се покрият като колегата от Америка които е предложил в една тема

Потребител
Аватар

Мнение от romano » 24 Мар 2009, 13:54

[quote="begaibe"]Благодарности на колегите bmw_n00b, и наи вече на колегата joropc !
Ето това исках да чуя (от човек, които го е направил и не е успял), въобще да не се занимавам с махането им щото съм малко нервак и до никъде няма да стигна
Ще трябва с нещо като специялно фолио/тиксо да се покрият като колегата от Америка които е предложил в една тема[/quo

Имам въпрос, също за лайсните, но не за сваляне, а за евентуално освежаване с някакъв препарат, който да отстрани мътните петна и подобри блясъка им???????????

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е 39 520 98 г.

Мнение от im0tep » 24 Мар 2009, 14:20

Имам въпрос, също за лайсните, но не за сваляне, а за евентуално освежаване с някакъв препарат, който да отстрани мътните петна и подобри блясъка им???????????[/quote]

http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... ne&start=0

Прочети последните два поста

Потребител
Аватар

Мнение от romano » 24 Мар 2009, 15:23

im0tep написа:Имам въпрос, също за лайсните, но не за сваляне, а за евентуално освежаване с някакъв препарат, който да отстрани мътните петна и подобри блясъка им???????????

http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... ne&start=0

Прочети последните два поста[/quote]

Благодаря много! Ще опитам с посочения препарат, дано се получи добър ефект. Хубав ден !

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от El Diablo » 20 Апр 2009, 17:01

да допълня до "Разбиращите",

че днес с колегата "etmoni" свалихме лаисните около прозорците (никелираните) от едната страна на колата ми, и сложихме ShadowLine , и процедурата траеше точно 5 минути на страна, като старите лаисни никелираните останаха БЕЗ драскотина или изкривено, така че е МИТ че тези лаисни се свалят много трудно и после не стават за нищо ;)

фасулска работа е с две думи, и казвам на всеки които го дразни никела около прозорците, да си ги свали и да ги закара на кадърен бояджия 8)

Аватар
Кара: 525dА-2003

Мнение от mashina » 20 Апр 2009, 23:20

Ако съм знаел че няма да има поръжения
щях да ти ги купя.Дай да видим как е станало

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от El Diablo » 20 Апр 2009, 23:28

mashina тия дни ще я снимам, че цялата стана черна и има малко проблеми с тия с бурканите :1:
ама ще се бориме до последно :mhihi:

иначе тия дни ще снимам и старите лаисни никелираните които са перфектни, и те ще заминат на пазара на скромна цена =)

всъщност да ви кажа, че под черната мат боя на ShadowLine-a се крие никел ;) а лаисните са си оригинални шадоу

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от koko29 » 20 Апр 2009, 23:44

BMW-E39 написа:да допълня до "Разбиращите",

че днес с колегата "etmoni" свалихме лаисните около прозорците (никелираните) от едната страна на колата ми, и сложихме ShadowLine , и процедурата траеше точно 5 минути на страна, като старите лаисни никелираните останаха БЕЗ драскотина или изкривено, така че е МИТ че тези лаисни се свалят много трудно и после не стават за нищо ;)

фасулска работа е с две думи, и казвам на всеки които го дразни никела около прозорците, да си ги свали и да ги закара на кадърен бояджия 8)

:yes: И моите лайстни са сваляни няколко пъти, при боядисване на детайли и никога не са пречупвани. Явно човек ако знае какво прави, ще ги изкара невредими. В крайна сметка не може всеки път щом боядисваш врата, да купуваш и лайстната под стъклото............ нереално е.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от El Diablo » 21 Апр 2009, 21:09

mashina а аз ако знаех че отварят толкова колата нямаше да ги продавам ама добре че не ги взе ти .. :mhihi:

мога да ти продам старите и да си ги боядисаш, търся им 100 лв
перфектни са .. 8)

ето как е шадола, крив като макарони :mhihi:

Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от WALL » 21 Апр 2009, 21:19

Мненията са изтрити от WALL
Последна промяна WALL на 30 Юли 2009, 21:46, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от El Diablo » 23 Апр 2009, 11:22

WALL за лаисните вътре в купето ли ме питаш или ?
а за никела.. не ми го хвали, все 1 на бел пингвин да сложиш сребърен (никелиран) ланец :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към E39