Невъзможно отстраняване на петна от стъклото-проблема решен

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Потребител
Аватар

Невъзможно отстраняване на петна от стъклото-проблема решен

Мнение от cassper06 » 21 Апр 2009, 10:57

Здр колеги.
Имах едни ивици по задното стукло на комбито които се бяха получили от стичане на ръждата от лаисната в горния край на стъклото. Бях опитвал с какви ли не препарати да го отсраня но не се получаваше. По автомовките момчетата се опитваха да го отсранят но с никакав ефект. Вчера обаче открих как могат да се премахват такива упорити петна по стъклата.
Взех водна шкурка 2500 и с внимателно търкане (с вода разбира се) около минута време успвах да отсраня петната по стъклото и сега стъклото ми е като ново.... :lalala:

ентусиаст
Аватар
Кара: Е38-ца

Мнение от golov_bg » 21 Апр 2009, 11:31

с паста за зъби пробва ли?
Dirty Hands are a Sign of Clean Money

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Тежка

Мнение от Ненко Вранков » 21 Апр 2009, 11:40

Голямо ли беше петното и как е сега стъклото, там където си го търкал? Не се ли надраска? Питам понеже имам одиране по предния прозорец заради скапана чистачка и се чудя с какво да го полирам че да не личи толкова много :(

Потребител
Аватар

Мнение от cassper06 » 21 Апр 2009, 12:44

Да и с паста за зъби съм пробвал и с полирпаста за боя но неставаше.......абсолютно никакъв ефект
Ивиците които отстраних бяха по цялата вертикална дължина на стъклото с широчина около 6-7 мм. Абсолятно всичко се отсрани и сега няма никаква следа без да се надраска стъклото.....просто се получи невероятно ........но факт. За драскотините от чистачките незнам дали ще помогне но може да опиташ........нищи не губиш :D

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ненко Вранков » 21 Апр 2009, 13:47

а, не губя... ако вземе да се изподраска, ще се наложи да сменям стъкло...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от RealDex » 21 Апр 2009, 13:58

dj_ennsy_1 написа:Голямо ли беше петното и как е сега стъклото, там където си го търкал? Не се ли надраска? Питам понеже имам одиране по предния прозорец заради скапана чистачка и се чудя с какво да го полирам че да не личи толкова много :(

Колега проблема се решава с около 160 лева,демек ново стъкло. :D
Аз бачкам на автомивка, имам достъп до всички познати препарати в този бранш.Имам една голяма драскотина точно пред очите ми и съм се опитвал с пасти със шкурки с какво ли не няма шанс да се махнат драскотините.Дочух че някъде ги мафат с ново покритие от стъкло ама излиза толкова скъпо че по-добре да си купиш ново.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ненко Вранков » 21 Апр 2009, 15:31

То при мен е от пасажерската страна, ама си ме дразни... но за сега ново стъкло няма да взимам. Благодаря все пак.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Joro2004 » 23 Апр 2009, 18:59

Ето затова е форума! Питайте бе пичове. Петна от ръжда върху боята се чистят със ....... спирт за горене!!! Не питайте от къде знам. И аз така пробвах всякакви препарати. И накрая .... спирт. Обаче действа. Да не повярваш.
Лесно е да се жертваш за приятел, но е трудно да намериш приятел, за когото да се жертваш!

Потребител
Аватар

Мнение от cassper06 » 23 Апр 2009, 19:11

Joro2004 написа:Ето затова е форума! Питайте бе пичове. Петна от ръжда върху боята се чистят със ....... спирт за горене!!! Не питайте от къде знам. И аз така пробвах всякакви препарати. И накрая .... спирт. Обаче действа. Да не повярваш.

Много се извинявам колега ама ти четеш ли добре или имашнужда от очила......става въпрос за ръжда по стъклата а не по боята, но както и да е .....все пак благодаря за информацията която ни предостави

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Joro2004 » 26 Апр 2009, 10:46

Не се извинявай колега, просто внимавай какво говориш!!! Опитвам се да ти помогна, затова казах, че от боята се чистят със спирт. Пробвай и на стъклото! Иначе аз чета много внимателно. Съветвам те, внимателно да пишеш.
Лесно е да се жертваш за приятел, но е трудно да намериш приятел, за когото да се жертваш!

Назад към E34