Невъзможно отстраняване на петна от стъклото-проблема решен
Модератор: Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
Невъзможно отстраняване на петна от стъклото-проблема решен
Здр колеги.
Имах едни ивици по задното стукло на комбито които се бяха получили от стичане на ръждата от лаисната в горния край на стъклото. Бях опитвал с какви ли не препарати да го отсраня но не се получаваше. По автомовките момчетата се опитваха да го отсранят но с никакав ефект. Вчера обаче открих как могат да се премахват такива упорити петна по стъклата.
Взех водна шкурка 2500 и с внимателно търкане (с вода разбира се) около минута време успвах да отсраня петната по стъклото и сега стъклото ми е като ново....
Имах едни ивици по задното стукло на комбито които се бяха получили от стичане на ръждата от лаисната в горния край на стъклото. Бях опитвал с какви ли не препарати да го отсраня но не се получаваше. По автомовките момчетата се опитваха да го отсранят но с никакав ефект. Вчера обаче открих как могат да се премахват такива упорити петна по стъклата.
Взех водна шкурка 2500 и с внимателно търкане (с вода разбира се) около минута време успвах да отсраня петната по стъклото и сега стъклото ми е като ново....

- golov_bg
- ентусиаст
-
- Кара: Е38-ца
- Ненко Вранков
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: Тежка
Голямо ли беше петното и как е сега стъклото, там където си го търкал? Не се ли надраска? Питам понеже имам одиране по предния прозорец заради скапана чистачка и се чудя с какво да го полирам че да не личи толкова много 

Да и с паста за зъби съм пробвал и с полирпаста за боя но неставаше.......абсолютно никакъв ефект
Ивиците които отстраних бяха по цялата вертикална дължина на стъклото с широчина около 6-7 мм. Абсолятно всичко се отсрани и сега няма никаква следа без да се надраска стъклото.....просто се получи невероятно ........но факт. За драскотините от чистачките незнам дали ще помогне но може да опиташ........нищи не губиш
Ивиците които отстраних бяха по цялата вертикална дължина на стъклото с широчина около 6-7 мм. Абсолятно всичко се отсрани и сега няма никаква следа без да се надраска стъклото.....просто се получи невероятно ........но факт. За драскотините от чистачките незнам дали ще помогне но може да опиташ........нищи не губиш

- Ненко Вранков
- старши ентусиаст
-
dj_ennsy_1 написа:Голямо ли беше петното и как е сега стъклото, там където си го търкал? Не се ли надраска? Питам понеже имам одиране по предния прозорец заради скапана чистачка и се чудя с какво да го полирам че да не личи толкова много
Колега проблема се решава с около 160 лева,демек ново стъкло.

Аз бачкам на автомивка, имам достъп до всички познати препарати в този бранш.Имам една голяма драскотина точно пред очите ми и съм се опитвал с пасти със шкурки с какво ли не няма шанс да се махнат драскотините.Дочух че някъде ги мафат с ново покритие от стъкло ама излиза толкова скъпо че по-добре да си купиш ново.
- Ненко Вранков
- старши ентусиаст
-
То при мен е от пасажерската страна, ама си ме дразни... но за сега ново стъкло няма да взимам. Благодаря все пак.
Ето затова е форума! Питайте бе пичове. Петна от ръжда върху боята се чистят със ....... спирт за горене!!! Не питайте от къде знам. И аз така пробвах всякакви препарати. И накрая .... спирт. Обаче действа. Да не повярваш.
Лесно е да се жертваш за приятел, но е трудно да намериш приятел, за когото да се жертваш!
Joro2004 написа:Ето затова е форума! Питайте бе пичове. Петна от ръжда върху боята се чистят със ....... спирт за горене!!! Не питайте от къде знам. И аз така пробвах всякакви препарати. И накрая .... спирт. Обаче действа. Да не повярваш.
Много се извинявам колега ама ти четеш ли добре или имашнужда от очила......става въпрос за ръжда по стъклата а не по боята, но както и да е .....все пак благодаря за информацията която ни предостави
Не се извинявай колега, просто внимавай какво говориш!!! Опитвам се да ти помогна, затова казах, че от боята се чистят със спирт. Пробвай и на стъклото! Иначе аз чета много внимателно. Съветвам те, внимателно да пишеш.
Лесно е да се жертваш за приятел, но е трудно да намериш приятел, за когото да се жертваш!
10 мнения
• Страница 1 от 1