проблем с маслената магистрала

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

50" ракия тийм
Аватар
Кара: 330 d

проблем с маслената магистрала

Мнение от tonkata » 20 Апр 2009, 22:27

значи от както си сложих маслен радиаторо от 325 на турбото и като го оставя за няколко часа и пада маслото. като запаля и 4-5 секунди свети лампата докато напълни - все едно тамън сам сменил филтара и тва го прави всеки път като оставя колата за повече от 20-30 минути.
Също така от както съм го сложил тоя маслен радиатор не се загрява , стопля се малко само тръбичката на входното масло а на изходното постоянно е студена.
При монтажа на конзолата обърнах мястото на термостата и пружинката , защото запознати приятели ме посъветваха така поради факта че тия термостати на 20 години не отваряли вече и със или без радиатор се тая като самия термостат не отваря :roll:
някой има ли си на идея кво може да съм объркал или кво неработи

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ЛЯСТОВИЦА С РАМКА

Мнение от rahoGabroveca » 20 Апр 2009, 23:03

320лв и си готов

50" ракия тийм
Аватар
Кара: 330 d

Мнение от tonkata » 21 Апр 2009, 9:02

rahoGabroveca написа:320лв и си готов

не ми помагаш особено ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e30 340, e34 530, e30 328, e87 120d
Мечтае да кара: E30 M3 Evo Touring ,E34 M5 Touring
Детайли за колата: E30 325 touring,сток беше М20Б25, после М50Б25, а сега вече е М60Б40,подготвена е за дрифт,изпускателната система е модифицирана и е 2Х60мм,средно оригинално Х - образно от е38 740i и задни проходни гърнета Крафт Моторспорт, ECU Megasquirt 3 PRO, модифицирана всмукателна система,въздушен филтър Green Racing Performance,полиуретанови тампони на цялата ходова част, Wisefab Lock Kit, окачване Raceland с Bilstein амортисиори ,седалка Промод Реисинг, колани Schrot,клетката е fullsize Крафт Моторспорт

Re: проблем с маслената магистрала

Мнение от Mecho Puh » 21 Апр 2009, 9:26

tonkata написа:значи от както си сложих маслен радиаторо от 325 на турбото и като го оставя за няколко часа и пада маслото. като запаля и 4-5 секунди свети лампата докато напълни - все едно тамън сам сменил филтара и тва го прави всеки път като оставя колата за повече от 20-30 минути.
Също така от както съм го сложил тоя маслен радиатор не се загрява , стопля се малко само тръбичката на входното масло а на изходното постоянно е студена.
При монтажа на конзолата обърнах мястото на термостата и пружинката , защото запознати приятели ме посъветваха така поради факта че тия термостати на 20 години не отваряли вече и със или без радиатор се тая като самия термостат не отваря :roll:
някой има ли си на идея кво може да съм объркал или кво неработи
...Термостата нов е 30ина лева в Камор,сменял съм го на две коли вече,без него системата не 'боти кат хората,а и поддържа налягането, ;)
Едно не мога да разбера - хората все си чистят мухите от предните стъкла,а на мене все са ми отстрани
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: насъскана сенокосачка 3.5НР
Мечтае да кара: ИКАРУС по линия 280 или 94
Детайли за колата: Е30 М10Б18 04.88 с ръждата, скоро в ОПЕЛ форума!
няма удар само със самолет и с подводница .За сега!
има шпер, но вие като скорости на "ЧАВДАР"
разход на гориво:виж за"ЗИЛ 131"!!!

Мнение от димящият вожд » 21 Апр 2009, 21:59

колега аз нямам турбо ,но същото по 6-7 сек.
смених масленият филтер и се оправи.
скапания клапан .
От свиня маз и от комунист власт се взима само с дране!

газарията и селенията нЕмат почивен ден

рано или късно всяка е30 става "Опел" - ако не ми вярвате вдигнете мокета.

remaka - те му намерили мотор на цена скрап той мисли как некви карбуратори и колектори да слага...боже..,слез си прибери вересийте......

Назад към E30