тресене
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
30 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- glendower
- кандидат ентусиаст
-
....
Джантите са еленови рога лети . А гумите са 225 на 55 на 16 Пирели. , а фланците не съм ги слагал аз така беше като я купих. Но преди не тресеше
Не мога да открия от какво е сичко по окачването е ново
гуми джанти сичко е 6 и накрая греда
дигна малко повече и таман ми стане яко и аидеееее тресене да го ... 

Не мога да открия от какво е сичко по окачването е ново

- fanatic77
- Потребител
-
- Кара: F10 530d, e83 3.0sd
И аз имам същия проблем.Сменях тампони, направиха реглаж ,два пъти ходих на баланс и на 100-110 почва да тресе. Над 140 се усеща по малко но не спира.Утре пак ще ходя да ми видят баланса но на друго място.Направо незнам
- fanatic77
- Потребител
-
15 на бмв гуми 205 65 15.Колата е нова и беше с 15 железни. В краен случай ще сложа пак тях.Като я взех не съм я карал с железните извън града и не знам дали го е имало проблема.Колата е автомат ако има значение
- bmw_n00b
- ентусиаст
-
- Кара: 96-8' 523ti
Може самите гуми да са криви. Като ги завъртят на машината за баланса хвани една линийка и я доближи плътно до грайфера. Ако на моменти опира, на моменти не, значи е крива. Това е следствие от неправилно съхранение най-често. Деформира се гумата и на баланс всичко е ок, ама подскача. Ако искаш да си ги изтъркаш и не те дразни може по-меки да ги караш, по-малко се усеща. Аз като я взех моята беше с точно такива и макар че бяха почти нови ги продадох и си купи нови.
- fanatic77
- Потребител
-
- glendower
- кандидат ентусиаст
-
....
При мен се оказа от фланците имаха луфт 3мм и имах крива лява джанта
поръчах нови фланци и заспа всичко
Колега виж си ги ако имаш мн внимателно там където влизат в джантата и където лягат трябва да няма луфт.

Колега виж си ги ако имаш мн внимателно там където влизат в джантата и където лягат трябва да няма луфт.
- fanatic77
- Потребител
-
Направиха ми нов баланс и взе по 10 до 60 гр олово на гума.Сага е много по добре има съвсем лека вибрация на 110-120 и то основно в шасито.Баланса го направих в Левски срещу пощата
Последна промяна fanatic77 на 21 Апр 2009, 11:43, променена общо 1 път
- fanatic77
- Потребител
-
Обаче остана една неприятна вибрация на ниска скорост по шасито когато мина през неравност.Колата е комби 520 автомат .Дали не са тампони двг или на скоростната
- fanatic77
- Потребител
-
- BaVaRiShaN^E39
- Потребител
-
Тресене
Колега аз до колкото знам тресенето при мен беше от фтулките на гумите ... !!!
Аз съм поредня фанатик на тема БМВ.Това си е чиста страст, пристрастяването става мигновенно и трае вечно.
- gorota
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: '520D 00'
- Мечтае да кара: х6
- Детайли за колата: м-окачване и всички екстри за модела без кожа.
Съгласен съм със колегата ,ако гумите са втора ръка.Може криви дискове но малко вероятно,аз съм карал със криви гуми ужас.Затова колкото да нямаш пари само нови.bmw_n00b написа:Може самите гуми да са криви. Като ги завъртят на машината за баланса хвани една линийка и я доближи плътно до грайфера. Ако на моменти опира, на моменти не, значи е крива. Това е следствие от неправилно съхранение най-често. Деформира се гумата и на баланс всичко е ок, ама подскача. Ако искаш да си ги изтъркаш и не те дразни може по-меки да ги караш, по-малко се усеща. Аз като я взех моята беше с точно такива и макар че бяха почти нови ги продадох и си купи нови.
BMW
30 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2